Blogs

ANBEFALINGER FRA SPOT

ANBEFALINGER FRA SPOT

by 13/05/2015

Christoffer og Louise besøgte årets Spot Festival og lister her deres fem bedste oplevelser. Sørg for at få hørt disse kunstnere live i år – det vil du ikke fortryde!

Jeg havde faktisk lagt et lille program for Christoffer og jeg, og programmet var stramt – der var nogle specifikke kunstnere, som jeg blev nødt til at se, især fordi jeg kun var på Spot en enkelt dag. Men efterhånden som dagen og aftenen skred frem, gik det op for mig, at man bliver nødt til at slippe kontrollen og være lidt impulsiv på sådan en festival. Og det er det sidste, jeg plejer: slippe kontrollen og være impulsiv. Men det skulle vise sig at være både sjovt, underholdende og lærerigt. Her er således nogle af de kunstnere, som jeg ikke vidste, at jeg ville komme til at elske:

KENTAUR

Jeg havde egentlig planlagt at skulle se Amin Karami, som jeg oplevede til Sound of Copenhagen live tilbage i oktober sidste år. Jeg ville gerne se lidt mere af, hvad han kunne – men Christoffer havde netop booket Kentaur til Dignity Day den 26. juni i Kongens Have, og derfor listede jeg med ham over på Altas, i stedet for at blive på Domen. Det fortrød jeg ikke. “I see you”, sang forsangeren til minimalistiske, elektroniske toner, indtil jeg mistede pusten, og tårerne lydløst trillede ned ad kinderne. Christoffer var næsten ligeså rørstrømsk som mig, men holdt alligevel tilbage med tårerne (måske han bare er liiidt mere professionel end mig..). Glæd dig til at opleve Kentaur til Dignity Day!

kentaur

 

KILL J

Et andet act, som Christoffer og jeg var enige om at falde pladask for, var Kill J. Jeg havde ligeledes oplevet hende til Sound of Copenhagen Live, og jeg fik samme fornemmelse i maven denne gang – som om jeg var i den vildeste rutsjebane, op ad bakke, ned ad bakke. Skiftevis imponeret over hendes vanvittige stemme, og skiftevis rørt over melankolien i musikken. Det var også her, at jeg havde det største fest og dansede med mig selv hele vejen gennem koncerten.

DaphneHenning-0304

 

KESI

Om lørdagen, da jeg sad i toget mod Malmø, væltede Kesi angiveligt Spot Festival – i hvert fald ifølge Christoffer. Vi er på LoveCopenhagen smaskforelskede i Hedegaards remix af ‘Søvnløs’, som har gjort os skøre hver weekend gennem hele 2015. Jeg kan kun forestille mig, hvordan det har været til koncerten. Men Christoffer må tage over her: “Kesi holdt en kæmpefest kl. 17, ja, det kan lade sig gøre at vække publikum, selvom dette har været i gang i flere dage efterhånden. Og når han tager sine venner med sig, kan man ikke lade være med at overgive sig, uanset om man er til hans musik eller ej. Det er jeg dog, og jeg blev ikke mindre fan af at opleve den kommende mester på scenen denne eftermiddag. Tværtimod – han gav alle energi til at fortsætte festen ind i aftenen og ud på de små timer. Helt sikkert én, man burde unde sig selv at opleve live i år.”

kesi

ALEX VARGAS

Det er sjovt, som alle andre bliver ældre, mens man selv forbliver på det samme nummer år for år. For maaaange år siden lavede min søster en dokumentar om Alex Vargas – dengang var han en lille, nuttet dreng. Nu er han blevet voksen, og jeg har på sidelinjen fulgt ham siden de unge år, ikke mindst fordi hans søster er min veninde. På Spot Festival imponerede han samtlige publikummer, selvom ingen var overraskede. Vi vidste godt, at vi ville falde ned af stolen af betagelse. Alex har boet i London i adskillige år, og det præger hans lyd på en meget forfriskende måde. Hans stemme er dyb og dragende, og musikken er minimalistisk. Han er én af dem, jeg lige nu forventer mig mest af, og jeg får helt åndenød af at skulle vente på mere musik fra hans hånd. Kom nu, Alex!

Foto: DanIel Alexander Harris

Foto: DanIel Alexander Harris

 

BYE BARAT

Bye Barat er en ny sangerinde, som jeg er sikker på nok skal feje benene væk under rigtig mange mennesker i fremtiden. Elektronisk r’n’b med en blid, kælen vokal. Der er ikke meget af hendes musik, som er tilgængeligt endnu, selvom hun ikke er ny på scenen – det er bare dette projekt, som er så spædt, at vi spændt må vente på nyt. Men tjek hendes single, der kan findes på Spotify – og tjek også remixet af Unkwon. Lækkert.

bye barat

 FANGER DU DISSE KUNSTNERE LIVE I LØBET AF ÅRET, LOVER VI DIG, AT DU KUN BLIVER ET LYKKELIGERE MENNESKE. 

TAK, SPOT. 

/Christoffer & Louise

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.