Blogs

Anbefalinger til Northside 2017

Anbefalinger til Northside 2017

by 09/06/2017 0 comments
Louise og Ditte tager til Northside for første gang på fredag, når den Aarhusianske festival byder på tre dage spækket med musik. Skal du også afsted, så bliv inspireret af deres anbefalinger til Northside 2017, når de hver især giver dig deres top 3 her.

Der er en første gang for alting – også for garvede festivalgængere. I år entrerer Louise og Ditte derfor Northside som novicer, når de drager mod det jyske fra fredag til søndag for at høre gamle kendinge såvel som nye acts. Alt fra paraplyer til solcreme er pakket, da intet skal komme i vejen for deres nøje udvalgte top 3, der indeholder alt fra beskidte ord fra vestegnen til første møde med et ungdomsidol.

Dittes top 3
1. SUSPEKT

Jeg har set dem brænde både Pumpehuset, Orange Scene, Tivoli og Forum ned med deres beskidte og velsammensatte ord, og jeg forventer derfor, at det samme kommer til at ske lørdag nat på en pløjemark i Jylland. På det nyeste album “100% Jesus” har nummeret “Langt væk fra Vestegnen” især fanget mig, og jeg glæder mig til at synge “Laver dollars i Jylland”, når Danmarks bedste rapgruppe lukker og slukker. NorthSides program kunne desuden vække håb om, at Tina Dickow dukkede op og sang med på gruppens smukkeste nummer til dato; “Helt Alene”.

Suspekt spiller på Blue Stage lørdag kl. 01.00

2. PRIMUS

For to år siden hørte jeg Primus på Copenhell, og det var i den grad et anderledes og rigtig fint pusterum mellem alt den ellers hårde metal. For selvom Primus befinder sig ret godt i den genre, er de med deres gymnasie-punk-garagerock samtidig noget helt andet. Bassist og forsanger Les Claypool står i front for gruppens både mærkelige men også dybt originale stil, som bryder med normalen og det forventede. Det bliver derfor et kærkomment gensyn, der nok skal give publikum en øjenåbner – hvadenten de er til det eller ej.

Primus spiller på Blue Stage fredag kl. 16.30

3. 2MANYDJS LIVE

I min storhedstid som spinninginstruktør var jeg især glad for de bastard pop-numre, som P3’s Monkey Business spillede i radioen (og som min daværende kæreste på mysfindig vis fik downloadet). Kender du ikke til begrebet, er det et mix af to eller flere sange, der tilsammen giver et dobbelt så fedt nummer. De to belgiske brødre bag 2manydjs er garant for bastard-pop eller mash-ups, da de under navnet Soulwax har lavet officielle remix for blandt andre David Bowie, LCD Soundsystem og Daft Punk og ikke er bange for at blande dem, når de optræder live. Forbered dig derfor på en massiv dansefest til flere mega-hits på samme tid.

2manydjs spiller på Blue Stage fredag kl. 01.00

Louises top 3:
1. Radiohead

Ligesom så mange andre smådeprimerede teenagere faldt jeg for Thom Yorke og hans band Radiohead tilbage i 90’erne. Det var ‘OK Computer’, som fik mig overbevist, og da min teenageforelskelse, Martin, spillede Exit Music for mig på akustisk guitar, var jeg sikker på, at dette var lyden af lykke. Jeg oplevede Radiohead på Roskilde Festival tilbage i 2008, og de har ikke været her siden. Derfor glæder jeg mig uendeligt meget til at stå på denne søndag aften og tude og være helt nostalgisk og smålykkelig.

Radiohead spiller på Blue Stage søndag kl. 22.30

2. James Blake

Den unge englænder har en helt unik plads i mit hjerte. Hans melankolske stemme og lyd får mig helt op under skyerne, ligesom hans beats og uforudsigelighed får mig til at lytte opmærksomt. Jeg oplevede ham på sidste års Roskilde Festival, da en af mine allerdejligste venner, Mads, havde fødselsdag – og jeg glæder mig til at genopleve James Blake, når han tryller på Northside. Læg i øvrigt mærke til videoen, som er instrueret af danske Martin de Thurah.

James Blake spiller på Blue Stage søndag kl. 18.30

3. Thomas Dybdahl

Nu lyder det som om, at jeg ofte tuder til musik. Det gør jeg faktisk også – jeg er en følsom sjæl, der nemt bliver bevæget af lyd. Da Thomas Dybdahl for mange mange år siden sang: It’s always been you, på det geniale album One Day You’ll Dance For Me New York City, flød bægeret simpelthen over for mig, og tårerne trillede ned ad kinderne – både af begejstring og sorg. Det var en tid, hvor jeg var så forelsket i min kæreste, men vores forhold gik slet ikke, så Thomas Dybdahl blev ventilen og modet til at tage snakken. Puuh. Så dybt håber jeg ikke, at denne koncert bliver, men Dybdahls stemme er så indtrængende på den allerbedste måde, at jeg helt sikkert igen bliver bevæget. Og det har ikke noget med hans udseende at gøre. Han er bare dygtig.

Thomas Dybdahl spiller på Blue Stage søndag kl. 15.45

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.