Blogs

Et nyt byrum

by 30/04/2012 6 comments

En af de ting, jeg elsker mest ved København, er, at der aldrig er langt til en tur langs vandet: søerne, havnen, kanalerne, stranden – ahhh, og sikke en velsignet fred det giver mig. Jeg kan sidde i timevis og kigge på vandet. Det er fantastisk!

I går kørte jeg ned til havnefronten ved Knippelsbro, altså det stykke, der går fra Knippelsbro til Nyhavn. Her er blevet skabt rum for leg, udfoldelse og liv – til hverdag og weekend. Bænke er blevet sat op – både til ‘bare’ at sidde på og til at spise ved. Der er gjort rum til grill. Og der er lavet rum til børnene, også de voksne børn. Og hvor er det fint:

Der er trampoliner, som går i et med belægningen – og som er sjove at se på fra afstand, hvor man ikke kan se, at det er trampoliner:

Trampolin - eller trampoliner, der er 4 på rad og række

Trampolinerne skulle efter sigende være ret så sjove – også for voksne. Og det har jeg fra en pålidelig kilde!

Bænke i flot og kunstnerisk formation med trampolin bagved

Der er stadig masser af plads til at sidde på kanten og lade benene dingle frit over vandet, mens man nyder udsigten, stemningen og menneskerne omkring en.

Havnefronten - et nyt byrum

Der er også blevet etableret et bold-‘bur’, hvor man både kan spille fodbold og basket, og jeg må indrømme, det så fristende ud – tænk lige at smide basketbolden i cykelkurven og mødes til en venskabelig kamp i forårets lune solstråler – med havneudsigt … Uh, det lyder godt.

Bold-'bur' - både til basket og fodbold - og anden fri bold-leg

Men man kan også bare nyde havneidyllen og se – efter min mening – nogle af Københavns skønneste sider:

Havneidyl

Havneidyl

Havneidyl

Havneidyl

Byen flagede i søndags (jeg har ikke fundet ud af hvorfor), og da jeg kom ned til havnefronten, så jeg denne sjove detalje:

En sjov detalje - en flagstang som en skibsmast højt oppe på taget

En skibsmast som en flagstang højt oppe på taget af huset. Det var ligesom den perfekte detalje på en skøn skøn søndagstur til en renoveret havnefront – et første besøg i et nyt byrum. Jeg tror ikke, at det bliver mit eneste besøg dér denne sommer – næste gang med en grill og en bold under armen og trampolinskoene snøret godt fast på fødderne. Så er der dømt fri leg – voksenleg. Ses vi? / Anne

6 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Katrine Jensen
  #1 Katrine Jensen 30 April, 2012, 14:13

  Det tror jeg nok vi gør! Jeg ender næsten altid hernede når jeg er ude at trille med Frida barnevognen. Lige nu f.eks 🙂 og jeg kan anbefale trambolinerne til alle!

  Reply this comment
  • anneoglouise
   anneoglouise Author 1 May, 2012, 06:25

   Det kan jeg bare så godt forstå, Katrine – der er også helt vildt skønt. Jeg glæder mig til grill på kajkanten – med et læskende glas kølig hvidvin. Mums! KH Anne

   Reply this comment
 2. Stine Hansen
  #2 Stine Hansen 30 April, 2012, 14:34

  Hej Anne, det lyder som et hyggeligt sted, det skal helt sikkert besøges. Der blev flaget i går, fordi det var prinsesse Benediktes fødselsdag – tillykke til hende. 🙂
  Nyder at læse bloggen, god inspiration til nye steder i København 🙂
  – Stine

  Reply this comment
  • anneoglouise
   anneoglouise Author 1 May, 2012, 06:26

   Hej Stine,
   Tak for info om Benedikte. Jeg kiggede ellers på min altid trofaste kalender, hvor den slags flagdage plejer at stå, men der stod ikke noget. Og havnefronten er helt sikkert et besøg værd! Og tak for de søde ord om bloggen. Det er er vi rigtig glade for:-) KH Anne

   Reply this comment
 3. bykathrine
  #3 bykathrine 30 April, 2012, 18:10

  Prinsesse Benedikte havde fødselsdag i søndags (læste jeg mig til på nettet..) 🙂 Lyder som en dejlig plads i byen, den må jeg besøge snarest!

  Reply this comment
  • anneoglouise
   anneoglouise Author 1 May, 2012, 06:30

   Hej Kathrine,
   Tak for Benedikte-info. Tænkte nok, at der var en royal årsag til flageriet! Og du kan roligt bevæge dig ned til havnen – der er simpelthen så dejligt. Jeg er ret overbevist om, at det går hen og bliver et af mine yndlings steder i byen denne sommer. KH Anne

   Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.