Blogs

Kitchen & Table Malmø & Skåne Gastro Week

Kitchen & Table Malmø & Skåne Gastro Week

by 05/05/2015

Besøgte du bloggen her i går, kunne du læse om Christoffers og min tur til Spot Festival i Aarhus (der kommer en top 5 af anbefalinger til den danske musik, du skal lægge mærke til i resten af 2015 senere på ugen). I dag skal det handle om Skåne Gastro Week.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Det nye designerhotel i Malmø, Clarion Hotel

Men lad os først tage fat, hvor vi slap: i toget fra Aarhus.

For at gøre en lang historie kort, så rullede DSB mig direkte til København – og efter en kort deroute til min lejlighed for at stille mine ting – stod jeg på Københavns hovedbanegård i gang med at kramme Ditte (fra nærværende blog).

Processed with VSCOcam with c1 preset

Udsigt fra restauranten

Nyt designerhotel med gourmetrestaurant på toppen

Vi var nemlig inviteret til at teste en nyåbnet restaurant, Kitchen & Table Malmø, der er en del af Skåne Gastro Week, som løber af stablen fra fredag den 8. og varer til og med den 17. maj. Malmø blev i år honoreret med hele tre Michelin-stjerner og flere Bib Gourmand-udmærkelser, og det er jo noget, vi københavnere kan forstå. Vi føler jo ofte, at vi er verdensmestre udi gastronomi, og ikke helt uden grund, skulle jeg mene.

Men Malmø kan nu også være med i legen, og det fejrer de med en madfestival, som minder om vores Copenhagen Dining Week, hvor man får tre retter for 250 kr. – altså langt under den normale pris. Syv skånske restauranter er med i denne Skåne Gastro Week, og vi var i lørdags inviteret til at prøve én af disse, nemlig den nye Kitchen & Table Malmø.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Udsigt fra restauranten

Amerikansk streetfood i dansk design

Kitchen & Table Malmø er helt ny! Vi var faktisk de allerførste gæster, som satte os ved et af de smukke borde med udsigt over Malmø. Restauranten ligger nemlig i det lige så nye hotel, Clarion Hotel, på 25. etage, hvor den deler lokale med en elegant skybar. Restauranten (og hotellet) er indrettet af Hay, med smukke, mørkeblå stole, borde i mørkt træ, detaljer i messing og stilrene lamper. Et virkeligt lækkert sted, som minder om New York og andre storbyer med ikoniske skylines. Og det er måske ikke helt tilfældigt, at man tænker på New York, når man besøger Kitchen & Table Malmø – det er nemlig stjernekokkken fra New York, Marcus Samuelsson, som står bag restauranten, der serverer amerikansk streetfood fra Harlem, fortolket med lokale, skånske råvarer. Ligesom trenden i København dikterer det, er man i Malmø inspireret af internationale køkkener, men man sørger også for at gøre brug af de råvarer, som er lokale, så man på den måde som udgangspunkt kan få det bedste fra flere verdener.

Da Ditte og jeg ankom til hotellet og havde taget elevatoren op til 25. Etage, var vi lidt i tvivl om, hvor vi skulle gå hen. Inde i skybaren summede det med minglende mennesker, der hyggede sig med et glas hvidvin, en øl eller en lækker drink. Stemningen var afslappet og glad, og det føltes unægteligt som om, livet var lidt lettere her oppe under skyerne. Efter ti minutters tid fandt vi ud af, at vi skulle have gået til højre ved elevatoren – så ender man nemlig i restauranten.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Solstråler gennem den smukke restaurant

Restaurant with a view

Vi blev sat ved et bord ved et af de store gulv-til-loft vinduer med den smukkeste udsigt. Kun en smule nervepirrende at kigge ned, helt ned på gaden, hvor bilerne var som små brikker i et brætspil. Men smukt var det – solen stod ind ad vinduerne, og om nogle timer ville vi være vidner til den smukkeste solnedgang.

De søde tjenere var flinke til at forklare os, hvad der var på kortet – det er ikke altid til at vide, hvad de forskellige svenske ord dækker over, selvom man anser sig selv for at være helt udmærket til sproget. Her er, hvad vi fik at spise:

Squid

Squid Kit

Processed with VSCOcam with c1 preset

Fulton Oyster

Snacks:
Squid Kit (friteret bræksprutte, grillet citron, hvidløgschips og persillechips)
Fulton Oysters (sojatapioka, revet æble, peberrod)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Lobster vs. Chickensalad

Processed with VSCOcam with c1 preset

32nd Street Tatar

Appetizer:

Lobster vs. Chickensalad (hummer, sprødt kyllingeskind, kyllingemayo, syltet ingefær, blomkål)
32nd Street Tatar (tatar, bagt æggeblomme, misocreme, grilled agurk)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Slow Braised Secuan Pork

Hovedret:
Slow Braised Secuan Pork (langtidsstegt gris, sechuanpeber, gulerod, flæskesvær)

Fluffy FroYo

Processed with VSCOcam with c1 preset

Burud Mobster

Dessert:
Fluffy FroYo (hyldeblomstfløde, yoghurtis, stikkelsbær og urte-crumble)
Burud Mobster (karamelchokoladecreme, solbærsorbet og italiensk marengs)
solbær sorbet, dragen, brændt
italiensk marengs

Alle retter blev serveret af en venlig og velinformeret tjener, der gerne tog sig ekstra tid til at forklare os, hvad der var på tallerkenen – og skulle vi pege nogle retter ud som de bedste, bliver det 32nd Street Tatar (Louise) og Fulton Oyster (Ditte) – og Slow Braised Sechuan Pork for vores begges vedkommende.

Den dæmpede loungemusik var tilpas høj til, at man kunne nyde den og drømme sig til New York – og lav nok til, at vi kunne tale sammen. Faktisk var akustikken helt perfekt, hvilket er så vigtigt, da det hele jo egentlig kan være lige meget, hvis man slet ikke kan høre, hvad ens ledsager siger.

Åh, de smukke svenskere

Alt i alt var denne aften lige præcis, hvad vi havde lyst til at opleve på den solskinsrig lørdag aften; smukke, rustikke rammer på et designerhotel, oppe på 25. etage med udsigt over Malmø, skøn uprætentiøs streetfood med masser af power på smagen, charmerende tjenere og smilende tjenerinder, og ikke mindst alle de smukke svenskere, som også havde fået bord i restauranten på denne åbningsaften. Og lad det være det sidste ord og tip til dig, hvis du tager til Skåne Gastro Week: Tag dit fine tøj på – svenskerne er tjekkede mennesker, og du gider ikke at falde igennem som en halvfesen dansker.

/Louise

Processed with VSCOcam with c1 preset

Udsigten fra toilettet: #notashittyview – love it! 😀

Facts om Skåne Gastro Week:

8. – 17. maj 2015

7 restauranter deltager

3 retter for 250 kr.

Menuerne vil være inspireret af årstiden, af Skånes egen baghave og af stedernes køkkenchefer.

På hver af de syv restauranter er der reserveret borde til danskerne.

Læs mere her.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Solnedgang over Malmø

 

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/lovecopenhagen.com/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273