Blogs

Nørreport forvandles til underjordisk have

Nørreport forvandles til underjordisk have

by 08/06/2015

Metroens passagerer vil få sig et anderledes, eventyrligt break, når de fra i morgen og to uger frem pludselig befinder sig midt i et underjordisk rodnet. Rødderne tilhører ti talende træer fra Kongens Have og kan opleves i en spektakulær lys- og lydinstallation på Nørreport Metrostation.

Ti træer i Kongens Have er blevet vakt til live og vil sommeren igennem fortælle om alt det, de har oplevet i og omkring haven i dens 400 år lange historie. Nu er deres rødder fra museumskvarteret groet over til Nørreport metrostation, hvor du fra 9.-21. juni kan opleve et poetisk univers med lysprojektioner af træernes rødder og ekkoet af deres utrolige fortællinger.

Papirklip og sprød rock’n’roll stemme
Det er solide, kunstneriske kræfter, der lægger navn til lys- og lydinstallationen. Træernes sære historier om alt lige fra enhjørninger til farefulde ballonflyvninger fortælles med sprød røst af Steen Jørgensen. Og kunstneren bag de smukke lyseffekter af trærødder er papirklipmesteren Matthias Malling Mortensen, barnebarn af billedkunstneren Richard Mortensen.

Bag hele projektet står Parkmuseerne, et museumskvarter og sammenslutning af de seks museer, der ligger rundt om Kongens Have, Botanisk Have og Østre Anlæg,

Related Cykel- og gåture Articles

Similar Posts From Cykel- og gåture Category

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.