Blogs

Skal man være lesbisk for at gå på lesbisk bar?

Skal man være lesbisk for at gå på lesbisk bar?

by 03/11/2011 4 comments

For noget tid siden var jeg i byen på en meget skøn bar, Vela, som ligger i Viktoriagade 2-4 på Vesterbro. Baren er lille, mørk og hyggelig og stemningen festlig og afslappet, lidt ligesom en privatfest. Men Vela adskiller sig på et – lidt afgørende – punkt fra de andre barer, jeg plejer at hænge ud på. Det er nemlig en lesbisk bar. Og jeg har fået at vide, at det er den bedste af slagsen i København.

Nu ved jeg ikke, om jeg er den sidste kvinde i København, der går på homobar. Og jeg kan ikke helt finde ud af, om det er i orden at gå på pigebar, når nu man som jeg ikke er til piger? For jeg kan godt forstå, at det må være lidt besværligt at finde en kæreste, når man på den måde hører til minoriteterne. Så må det alt andet lige være sjovere at være et sted, hvor man godt kan gå ud fra, at der er noget at komme efter, så at sige.

Da jeg var der, blev jeg genstand for en smuk piges opmærksomhed. Dog var hendes første spørgsmål: “Du er ikke lesbisk, er du?”. Måske er det rigtigt, hvad man hører i amerikanske tv-serier. Bøsser og lesbiske har en quality, så andre bøsser og lesbiske kan kende dem. Jeg blev i hvert fald lynhurtigt afsløret og lidt smigret over, at jeg ikke var helt uinteressant et sådan sted. Mand – kvinde – det er sådan set ret ligegyldigt, hvem der giver én en kompliment, det er altid rart.

Siden damen i baren ikke blev sur eller skuffet over, at jeg ikke kunne scores, så tror jeg på, at det er helt i orden, at kvinder går i byen på lesbiske barer, selvom man er til det modsatte køn. Det kan i hvert fald anbefales at besøge Vela Bar, for der er både smukt, god stemning og lidt hemmeligt. Og der er både mænd og kvinder (flest kvinder, søde og smukke), så der er i virkeligheden ikke nogen undskyldning for ikke at komme ned og drikke en øl.

Jeg har ikke taget nogen billeder indenfor, det er lidt for grænseoverskridende at tage billeder på en bar. Desuden kan stemningen sådan et sted aldrig fanges med et kamera, den skal opleves.

/Louise


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/lovecopenhagen.com/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273