Blogs

Stine Hvid | Københavnersnuden #10

Stine Hvid | Københavnersnuden #10

by 02/11/2014
Ugens københavnersnude faldt vi over en tilfældig søndag eftermiddag, hvor surferi på internettet synes at være dagens vigtigste opgave. Pludselig dukkede de fineste illustrationer op, og vi måtte simpelthen finde ud af, hvem denne kunstner var. Hun hedder Stine Hvid og arbejder som illustrator, street artist og vægmaleri-kunstner i sin egen virksomhed, som ganske passende hedder Stine Hvid illustrations

Under kandidatuddannelsen fra Danmarks Designskole i visuel kommunikation fik Stine mulighed for at være med som kunstner på årets Trailerpark Festival. Her malede hun et stort vægmaleri, og det blev startskuddet på hendes karriere. Siden afgangseksamen i foråret 2013 har hun arbejdet som kunstner på forskellige medier som magasiner, aviser, fashion og modekampagner (fx IC Companys). “Men det er især inden for vægmalerier at jeg har slået igennem. Jeg har udsmykket hos en række forskellige virksomheder som bl.a. Redbull, Det Kongelige Teater, MetroXpress og Downtown og VisitDenmark, natklubberne HIVE, Butchers, La bar og Donkey Club. På festivalerne Roskilde Festival og Distortion og så har jeg udsmykket Metrohegnet forskellige steder i København. Jeg skal netop til at lave et nyt værk på Metrohegnet på Vesterbro for Movember kampagnen 2014,” fortæller Stine. Derudover har hun været med i et afsnit af ”Dit Hjem i vores hænder” på kanal5, og så er hun aktuel med DMA14 (Danish Music Awards 2014), hvor hun har designet vægmaleriet, som de nominerede musikere maler i årets trailer 2014 på tv2. “Og så er jeg i gang med et nyt spændende projekt for Pepsi.” Vi er så glade for, at Stine har tid og lyst til at være vores københavnersnude – vi er nemlig blevet ganske vilde med hendes kunst.

LC: Hvor bor du?
SH: Hedebygade på Vesterbro ved Enghaveplads.

LC: Hvor går du tur?
SH: Alle steder 🙂 Jeg elsker at gå tur, når jeg kan komme til det. Jeg glad for at gå fra A til B. Hvis jeg fx skal hente noget et sted, eller hvis jeg skal til et møde, så går jeg ofte derhen. Men så tager jeg også bussen hjem igen haha 🙂

LC: Hvor drikker du kaffe?
SH: Det er meget forskelligt, hvad der kommer forbi på gåturen, Men ellers Estate Coffee ved Planetariet eller en Baresso kaffe.

LC: Hvor spiser du?
SH: Jeg kan generelt rigtig godt lide at gå ud at spise og prøver tit nye steder. Kung Fu, både på Vesterbro og Nørrebro, Gavlen på Nørrebro og Kjøbenhavn i Indreby er gode steder. Jeg er også ret glad for god take away – fx Annes Gademad eller 1+1 Street Kitchen på Vesterbro.

LC: Hvor fester du?
SH: Privatfester, pop-up fester og hyggelige bodegaer. Jeg går ikke så tit i byen-byen, men når det sker er jeg glad for Kødbyen.

LC: Hvor inspireres du?
SH: På mine gåture rundt i København. Jeg kan godt lide at kigge på bygninger og mennesker. Men ellers bliver jeg oftest mest inspireret sammen med mine venner og kollegaer.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
SH: Jeg har mange yndlingssteder. Jeg synes, at København er fyldt med små oaser, og  jeg er særligt glad for Kastellet om sommeren.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
SH: Det må være til Stella Polaris i Frederiksberg Have.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
SH: Uh der er mange gode minder, synes jeg. Men sommeraftener med veninderne og kold hvidvin på græsplanen foran Sankt Johannes Kirken er gode.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
SH: En tur på Christinia eller en tur til Hall Of Fame i Sydhavnen – inden den forsvinder.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Stine. Og held og lykke med alle dine fantastiske projekter!

GOD SØNDAG.

Fotograf: Martin Haakan

.

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.