Blogs

WEEKEND BY LOVE COPENHAGEN #49

WEEKEND BY LOVE COPENHAGEN #49

by 08/12/2016 0 comments

Jeg har holdt det længe hen. Allerede i oktober begyndte det. Først i Netto, Fakta og og Føtex hvor små spor begyndte at vise sig. Jeg kiggede væk og tænkte, som så mange andre, “ej nu må det da stoppe!! Det er ALT for tidligt”. Vi kom nærmere, og jeg var stadig skeptisk, fordi jeg synes nu nogen gange, at det er lidt overvurderet. Men i denne uge ramte det mig. Julestemningen kom til mig. Det startede nok med, at jeg smed det gamle, slidte plastik juletræ, som jeg troligt har sat op, lidt skeptisk, i min lejlighed hvert år de sidste 5 år. Min kæreste og jeg blev enige om, at vi skulle have et rigtig juletræ (billede kommer sidst i indlægget 😉 ). Du ved, sådan et der dufter af gran og får minderne fra barndommen frem.
Så det var uundgåeligt. Jeg blev ramt af julestemningen.

Det drejer sig nok også lidt om, at jeg har været studerende de sidste 5 år, hvor vi havde eksamen hver vinter. Og før det arbejdede jeg i Matas hele julen i mange, mange timer. Så jeg har nok ikke rigtig haft tid til at jule de sidste 8 år. MEN, nu er jeg i rigtig julehumør, og det er faktisk lidt svært ikke at blive det, når jeg går rundt i København, der er så smuk i juletiden.
Og min weekend står på..

FREDAG

skam

… at jeg i hvert fald skal se SKAM fredag! Det er ingen hemmelighed, at vi alle her på LoveCopenhagen er lidt ramt af den norske hitserie (som i øvrigt også kan ses på DR nu.) Og det sidste afsnit i fredags ramte altså lige i hjertet – bare rolig, jeg afslører ikke noget. Men det var sørgeligt.

Efter mit ugentlige SKAM-fix vil jeg trække i noget andet end min fluffy heldragt – nok et par stilletter og lidt mere normalt tøj, og besøge Umamis nyåbnede cocktail bar, der hedder Kabuku. Mest fordi jeg er ret nysgerrig på deres koncept og ambitiøse cocktailkort, hvor alle cocktails er designet over fire elementer: klorofyl, gæring, det salte og havet. Spændende.

HVAD: Ny cocktailbar, Kabuku. HVOR:  Store Kongensgade 59.

LØRDAG

udenfilter

Jeg vil gerne slå et KÆMPE slag for en ny dokumentarserie på DR3, “Christiania uden filter”. Jeg må indrømme, at jeg virkelig har fået øjenene op for, at Christiania er så meget mere end Pusherstreet og efter nedskydningen af to betjente er der igen kommet stor fokus på fristaden. Serien består af 4 afsnit, hvor man følger unge, der er opvokset derude og har et helt særligt forhold til stedet og hinanden. De kæmper for Christianias fremtid, og jeg blev ærlig talt ret rørt. Du kan se den her.

Og nu når vi er ved det, så er der julemarked ude på Christiania næsten hele december, og jeg er ret sikker på, at min lørdag skal bruges derude, hvor jeg bestemt ikke kommer til at kede mig. Siden 1970’erne har julemarkedet derude nemlig budt på over 100 forskellige boder med alt, som du kan tænke dig til af keramik, kunst og madoplevelser.

HVAD: Christianias Julemarked. HVOR:  Den Grå Hal, Refshalevej 2, Kbh. K. HVORNÅR: 9.-20. dec. kl. 12-20. PRIS: Gratis entré.

SØNDAG:

street-food

Søndagen vil jeg starte helt nede i gear, sove længe, lave bananpandekager og friskpresset juice – alt det, som jeg aldrig når i hverdagen. Og så vil jeg lave en kop kaffe og gå en laaang tur i min yndlingshave, Frederiksberg Have. Jeg bliver aldrig træt af den, uanset hvornår på året det er. Den er bare smuk, især om søndagen, hvor alt, og alle, bare er helt nede i tempo. Senere på dagen vil jeg besøge Copenhagen Street Food – jeg har hørt, at de har pyntet for vildt op derude, og der er masser af juleaktiviteter som julebingo, nisseskattejagt og juleklip.

HVOR: Copenhagen Street Food. HVAD: Julehygge/madmarked. HVORNÅR: Hele december.

Og, som lovet. Mit første ægte juletræ. Men den ene julegave som jeg har købt indtil videre under:

15401238_10154831067477229_935409002_n

😉

/Nathalie

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.