Blogs

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #12

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #12

by 23/03/2016 2 comments
Jeg har virkelig set frem til denne weekend, da den både er monsterlang og for mit vedkommende virkelig tiltrængt. Egentlig burde den dreje sig om påske, men det kommer den langt fra til i mit tilfælde – altså med mindre, at jeg kommer til at opleve en eller anden form for opstandelse efter maratonspisning og fest. For det er kort og godt det, som jeg har tænkt mig de næste mange dage, hvor jeg vil lade musikkens helende rytmer, champagnens oplivende bobler og madens ekstase diffunderer direkte ind i mit hjerte.
TORSDAG: DANS!

Boxen

Lige nu er planen, at jeg skal ligge under dynen for nedrullede gardiner og se 4. sæson af Girls sammen med min veninde, der er ligeså ynkeligmus og heartbroken som mig selv. Men når vi på et tidspunkt indser, at løsningen på vores hjertesmerter ikke ligger i bunden af en pose chips, så kan vi trøste os med, at Culture Box inviterer til fest! Allerede fra onsdag kan påsken danses i gang på Boxen, der alle aftener sørger for elektroniske opstandelses-rytmer fra blandt andre John Talabot (ES), Antigone (FR), Adriatique (CH), Ryan Martin (UK), Esther Silex (DE), Sexy Lazer (IS), Kasper Marott (DK) og DJ Hvad (DK) – samt mange mange flere! Jeg glæder mig faktisk allerede til at stå på gulvet i Black Box i selskab med en gylden dame mærke meningen med livet igen. 

HVAD: Fest på Culuture Box HVORNÅR: onsdag – lørdag fra kl. 22.00 PRIS: 100 kr.

FREDAG: GRIN!

Comedy

Jeg har det faktisk en lille smule stramt med comedy, men jeg er ret glad for improvisationsteater som fx SpecialKlassen, hvor hverken publikum eller skuespillerne selv ved, hvad aftenen bringer. Jeg glæder mig derfor til at opleve Cph International Impro Festival, der bliver afholdt fra mandag den 21. til søndag den 27. marts – og som helt sikkert nok skal smilet frem i tudefjæset igen. Fredag skal jeg blandt andet se nogle af verdens bedste improvisationsteatre, når CIFF Cast optræder på National Museet (hvor de fleste af festivallens shows forgår). Gennem ugen vil der også være forskellige workshops, som man kan deltage i, hvis man nu går og leger med tanken om at kaste sig ud i kunsten at improvisere. Den del springer jeg dog over, men jeg glæder mig til at se andre gøre det.

HVAD: Cph International Impro Festival HVORNÅR: mandag til søndag PRIS: Et show koster fra 100 – 125 kr.

LØRDAG: ÆD! (OG DANS)

Fest

Jeg vil valse – eller nok nærmere dingle – direkte fra dansegulvet og til champagne brunch på lørdag, når foreningen ”Et Andet Sted” inviterer til 30 timers fest i Kulturhuset KraftWerket i Valby under navnet “HUS PÅ HUSETS: 30 HOUR SPACE TRIP“. Festen begynder allerede fredag og fortsætter til søndag morgen med to scener, hvor mere end 20 forskellige kunstnere vil spille non stop. Det geniale koncept byder som sagt på blandt andet champagne brunch lørdag, hvilket i min optik er en ikke mindre end genial kombination!

HVAD: HUS PÅ HUSETS: 30 HOUR SPACE TRIP HVORNÅR: Fredag fra kl. 22.00 til søndag kl. 08.00 PRIS: 60 kr.

Psst! Husk kontanter

SØNDAG: SE!

film

Jeg tror, at både min krop og mit hoved vil sætte pris på, at jeg kommer ned i gear igen efter dage med massiv dans og ædeflip og ikke mindst får fokus væk fra mine egen navle. Derfor vil jeg sætte mig tilrette i Cinemateket på søndag og se den Oscar-vindende film fra 1990 “Reise der Hoffnung” om en tyrkisk og fattig bonde, der sælger sin jord og sine husdyr for at købe billetter af skumle menneskesmuglere til sig selv, sin kone og sin kvikkeste søn. De resterende seks børn efterlader han hos sine forældre, mens han drager ud på en farefuld og illegal rejse til det rige Schweiz, hvor han håber at finde et nyt håb og en ny start. Filmen er en del af Cinematekets serie “Håbets rejser”, som i høj grad giver de nuværende flygtningestrømme et menneskeligt ansigt – og sætter ens egen hverdag og problemer i perspektiv.

HVAD: “Reise der Hoffnung” i Cinemateket HVORNÅR: Søndag kl. 17.00 PRIS: 70 kr.

Jeg tror og håber på, at påsken bringer ligeså meget godt med sig, som der står skrevet. For det vil betyde, at den kristne påskefest, der begynder med påskenat (natten mellem påskelørdag og 1. påskedag) efterfølges af en glædestid, der først afsluttes pinsedag. Og hvem kunne ikke bruge det? En glædestid? Med tanke på alt det, som er sket i løbet af den sidste uge (både privat og i verden), så er en glædestid vist tiltrængt. Jeg satser i hvert fald stærkt på, at det er det, som påsken og den lange weekend bringer med sig.

/Ditte

2 Comments so far

Jump into a conversation
  1. Hannah Bretherton Hjorth
    #1 Hannah Bretherton Hjorth 23 March, 2016, 14:37

    Super fed plakat I har spottet der! Hvis nu at weekenden skulle handle lidt mere om påske – så kan man slå et smut forbi Bremen Teater på søndag kl 11, 13 eller 18 for der fejres påsken på en mega fed måde!

    http://hillsong.com/copenhagen/easter/

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.