Blogs

Weekend by LoveCopenhagen #35

Weekend by LoveCopenhagen #35

by 31/08/2017
Årets første efterårsweekend, og det eneste gode ved det er, at vi endelig kan hoppe i vores efterårs-Ganni-strik og lytte til deprimerende indie-rock, mens vi drikker portvin. Eller også kan vi benægte og lade som om, det stadig er sommer, tage til gadefester og udendørskoncerter og forkæle os selv med intellektuelle samtaler om orangevin og moderne kunst, mens vi langsomt føler, at livet får mening. Vi kan også bare feste.

TORSDAG

Mattis

Lillefredag med Mattis

Mattis har imponeret os tidligere – senest på Roskilde Festival og på Spot Festival – og jeg er sikker på, at han gør det igen i aften i Tivoli til Lillefredagsrock. Hans single, Loverboy, er på repeat på min Spotify playliste, når jeg løber gennem byen om morgenen (som jeg ofte gjorde, før jeg for en måned siden blev skadet…). En lille pop-perle, der får én til at ville lytte til mere musik fra hans hånd, og forhåbentlig går der ikke lang tid, før han udgiver noget.

HVAD: Koncert med Mattis HVOR: Tivoli HVORNÅR: Kl. 19 PRIS: Entré til Tivoli (120 kr.)

IN ENGLISH: The Danish singer Mattis has previously proved his star quality at his concerts on Roskilde Festival and Spot Festival earlier this year. We look forward to hearing his hit single, Loverboy, at the Tivoli Gardens tonight at 19 hours.

FREDAG

Cricket Mule_3_preview (1)

Drik dine insekter!

Således lyder opfordringen fra drikkevareproducenten Syngja (tidligere Insekt KBH) og cocktailbaren Aloë. Den 1. september inviterer Syngja og Aloë til insekt-talk og launch af Syngjas nye linje af fårekylling-berigede shots og mixers.

Der er ofte delte meninger om, hvorvidt jeg er sjov eller ej. Men heldigvis ikke blandt mine kolleger. Nu tester jeg lige dig: I juni afholdte jeg et presseevent i forbindelse med Roskilde Festival, hvor vi blandt andet serverede mad med fårekyllinger. I den forbindelse havde jeg fået et par flasker ingefærshots – også med fårekyllinger i. Dagen efter havde jeg dem med på kontoret, hvor jeg hældte et shot op til alle. Jeg serverede det med ordene: Så er der sundheds-shots – masser af ingefær, mums!

Da jeg spurgte min chef, hvad hun syntes om shottet, sagde hun, at det smagte helt fint, ikke så stærkt, som hun havde forventet, og så var der lidt bundfald, men det var måske, fordi det var økologisk?

Åh, du mener fårekyllingerne? Ja, de ligger i bunden. Svarede jeg. Haha. Alle syntes, det var sjovt. Fordi ingen tager skade af fårekyllinger, og ligesom da vi var børn, er det stadig sjovt at smage noget, som er ret ulækkert. Forskellen er bare, at nu sælges det i Irma. Joke’s on us.

Det er lidt åndssvagt at spise og drikke insekter, men på længere sigt kan det måske godt blive nødvendigt. Og jeg er i forvejen idioten, der altid skal bestille den underlige ret, når vi er ude at spise. Fordi det er sjovt. Og nogle gange smager det godt. Men østers – dér sætter jeg grænsen. Det er sgu for mærkeligt.

HVAD: Gratis insekt-cocktails HVOR: Cocktailbaren Aloë i Knabrostræde 5, Kbh. K HVORNÅR: kl. 20 – 22 PRIS: Gratis 

IN ENGLISH: Why doesn’t your cocktail contain insects? It should. Or so does some people in Copenhagen say when they open their bar and serve cocktails with insects for free. 

Chart Art Fair

Åbningskoncert på Chart Art Fair

Sidste år var det omkring 28 grader nærmest hele natten, da Chart Art Fair åbnede deres årlige kunstfestival på Charlottenborg. Det plejer at være en kæmpefest med masser af musik, kunst, alkohol og søde mennesker. Festen starter, når du har fri fra arbejde kl. 16, og den slutter ikke før efter midnat.

HVAD: Åbning af Chart Art Fair HVOR: Charlottenborgs gårdhave HVORNÅR: Kl. 16-03 PRIS: Gratis

IN ENGLISH: The opening of Chart Art Fair is legendary – music, art, food, drinks and lots of interesting people, in the most beautiful surroundings at Charlottenborg. You don’t want to miss it! 

LØRDAG

Golden days

Københavnerfejring / Golden Days

Fødselsdag, fejring, fantasi og fest: København fylder 850 år. Det fejres med et brag af en gratis fødselsdagsfest med musik, kultur, viden, historie, skattejagter, dj’s og fællesskab i Kulturkvarteret på Slotsholmen, hvor københavnere i alle aldre hylder Københavns fortid, nutid og fremtid. I samarbejde med Golden Days og folkene bag Distortion rykker Kulturkvarterets institutioner ud på pladserne og ned på gaden for at fejre København.

HVAD: Københavnerfest HVOR: Ved Slotsholmen HVORNÅR: Kl. 12.07-00.00 PRIS: Gratis

IN ENGLISH: We are celebrating the 850th birthday of Copenhagen this Saturday – with musik, debates, dj’s and lots of fun activities by Christiansborg in the centre of the city. From 12 to midnight.

SØNDAG

Chart art fair talk

Is radical change possible in todays art world? 

Billedet herover gør mig faktisk en anelse rasende. Sidste år til Chart Art Fair cyklede jeg nemlig i nærmest ulovlig høj fart fra Vesterbro til Charlotteborg for at opleve en talk med én af mine yndlingsforfatter, Douglas Coupland. Ham har jeg virkelig dyrket siden mine tidlige teenageår, hvor jeg dybt inspireret af Generation X skrev prosadigte, der blev publiceret i Hørsholm Ugeblad (*host*nørd*host*).

Jeg nåede ikke ind til det skide foredrag, ja, undskyld mit sprog, men grunden til, at billedet gør mig rasende er, at Douglas Coupland minutter forinden var gået direkte forbi mig, ja nærmest ind i mig, og jeg var tæt på at besvime. Men jeg sagde hej til ham! Han svarede ikke. Måske var der ikke lyd på min stemme. Det er også ligegyldigt.

Det minder mig bare om, at der under Chart Art Fair er mange interessante talks, som man skal møde op i god tid for at komme ind til. Jeg håber, at jeg finder tid til at se denne talk, som ligger forholdsvist tidligt (10.30).

HVAD: Chart Art Fair Talk HVOR: Charlottenborg HVORNÅR: Kl. 10.30-11.30 PRIS: Gratis

IN ENGLISH: Make sure to catch some of the many interesting talks at this years Chart Art Fair. You can read the festival programme here. 

En lille note:

Apropos østers. Til dette års Folkemøde var jeg til østers-meditation. Komplet åndssvagt og meget, meget morsomt på en hovedrystende måde. Jeg har spist østers omkring 30 gange i mit liv, og jeg kan stadig ikke lide det. Og det irriterer mig grænseløst, for jeg føler, at jeg går glip af noget, når folk sidder og får kollektive multiorgasmer af at spise havvandsklatten.

Til denne meditation skulle vi VIRKELIG smage på vores østers. I starten skulle vi bare sidde med den i hånden med lukkede øjne. Så skulle vi nippe til østers-vandet og køre det rundt i munden (!). Så måtte vi synke. Og til sidst skulle vi lade vores østers glide ned i munden, men vi måtte ikke synke. Vi skulle smage på den. Bare sidde med klatten i munden og ….. nyde det. Og SÅ – måtte vi synke den og tage en tår af vores champagne….

Jeg har prøvet noget lignende på en date engang.

/Louise T

 


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/lovecopenhagen.com/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273