Blogs

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #48

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #48

19/11/2015

Uden at være klar over det har jeg brygget en weekend sammen, som mere eller mindre står i julens tegn. Jeg lover, at det var helt med vilje! Jeg elsker julen – den betyder meget for mig. Så ja, jeg er altså allerede ved at varme op. Men bare rolig – jeg har også sneget nogle begivenheder ind til sidst, så jer, der ikke er helt i julestemning endnu, også har noget at lave i weekenden.

FREDAG

danglaterre

Lysene tændes på d’Angleterres

Hvert år overrasker hotel d’Angleterres med deres smukke juleudsmykkede facade, og jeg skal altid lige forbi for at se, hvordan det ser ud i år. Det er så hyggeligt. For mange mennesker er det først, når lysene tændes på d’Angleterres, at julen rigtig begynder. I år er udsmykningen inspireret af Kong Vinters hvide rige, så jeg glæder mig meget til at se, hvad de har fundet på. Og traditionen tro, så kommer Den Kongelige Livgardes Musikkorps i gallauniform og spiller, når lysene tændes.

Hvor: Hotel d’Angleterres. Hvornår: Fredag kl. 17.00. Pris: gratis.

 

LØRDAG

juletræ gråbrødre torv

Julemarked og juletræstænding med Marie Carmen Koppel

Jeg ved det. Jeg kan til tider være irriterende med mine små nisser og jule-nips. Jeg kan bare ikke vente til, at jeg igen må pynte op, høre julesange og hygge med en varm kop the i hånden alt imens, at der er så mørkt udenfor, at man for længst har bestemt, at man aldrig kommer ud af dynen. For mig er julen lig med hygge og glæde. Og derfor tager jeg også med til de fleste julemarkeder og jule-hygge-ting, som jeg falder over. På lørdag skal jeg til mit første rigtige julemarked i år. Det er på Gråbrødretorv, hvor der vil være boder med masser af håndlavet juleting, og hvem ved – måske endnu noget julepynt til lejligheden. Og så er der altid æbleskiver og gløgg. Bonus. Om eftermiddagen tændes det store juletræ til Marie Carmen Koppels smukke stemme. Nu føles det altså ikke længe til jul, hva?

Hvor: Gråbrødretorv, 1154 København. Hvornår: Lørdag kl. 14.00 til 17.00. Pris: Gratis.

 

SØNDAG

gløg

Oplev Danmarks bedste gløgg

Jeg ved godt, hvordan jeg gerne vil have min gløgg – hvordan vil du have din? På søndag kan du tage et smut forbi Torvehallerne, der holder uofficielt DM i gløgg. Det vil være passionerede gløggologer og modige amatører, der hver især vil servere deres version af julens gyldne dråber. Det er ikke kun dommerne, der vil få varmet halsen, du kan også selv være med til at smage de forskellige fortolkninger. Du kan faktisk være med til at kåre publikumsprisen, som udelukkende vurderes af publikum. Og det kræver jo lige en lille tår eller to.

Hvor: Torvehallerne, Frederiksborggade 21, 1360 København. Hvornår: Søndag fra kl. 12.30 til 15.00 Pris: gratis.

 

Til de af jer, der ikke lige er i julestemning endnu, så kan jeg også foreslå: Fredagsfilosofi i Møllegade (fredag)Brunch og ballet på det kongelige teater (Lørdag) og Danish Music Awards World 2015 på Jazzhouse (søndag).

 

Rigtig god weekend!

/Maria


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/www/lovecopenhagen.com/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273