Blogs

Weekend by LoveCopenhagen #51

Weekend by LoveCopenhagen #51

by 21/12/2017 0 comments
Årets anden sidste uge er i fuld gang, og julefreden er langsomt ved at sænke sig for nogle, og for andre skal de sidste gaveindkøb lige overståes, før den står på juleafslapning. Netop denne her uge er mit yndlingstidspunkt på vinteren – ikke fordi det er jul, men fordi det er vintersolhverv, og dermed årets korteste dag. Og selvom det måske ikke ligefrem lyder som noget at være glad for, så er det jo alt andet end trist – fra i dag går det nemlig mod lysere tider, dagene bliver længere, og det skal da fejres.

TORSDAG

vintersolvherv_lovecopenhagen

Bålfest i Nordhavn

Jeg har altid undret mig lidt over, hvorfor vi ikke fejrer vintersolhverv lige så meget, som vi fejrer Sankt Hans. Med de tiltagende kortere dage henover efterår og vinter, så bliver jeg i hvert fald altid glad, når vi rammer årets korteste dag. Det betyder nemlig, at vi kun går mod lysere tider og længere dage. Hvis du også har lyst til at fejre vintersolhverv, så kan du tage forbi Nordhavn, hvor der er bålfest på det tomme byggefelt ved Dovers Passage. Helt i stil med Sankt Hans aften er der bål, og også lidt varmt gløgg til at holde varmen.

HVAD: Bålfest i Nordhavn HVOR: Havnekulturkontoret Nordhavn, Århusgade 126, 2150 Nordhavn HVORNÅR: Torsdag kl. 17-21

IN ENGLISH: Thursday marks the shortest day of the year and also the darkest. We always have a big tradition of celebrating the longest day of the day at Midsummer, but tend to forget to celebrate solstice in the winter. So, head out to Nordhavn to celebrate that from now on the days are only getting longer with a bonfire and a glass of gløgg to keep you extra warm.

 

FREDAG

god-goes-deep_natkirken_lovecopenhagenFotocredit: God Goes Deep

Inden du bliver sovset helt ind i ande- og flæskesteg, kan du godt lige nå at forbrænde det værste julemad med lidt lækker musik og dans. Til God Goes Deep bliver Vor Frue Kirke omdannet til en fortryllende blanding af lys og lyd, når DJs leverer svedige beats og mixer løs i Natkirken. Fredag aften er årets sidste event, og bag DJ pulten kan du bl.a. opleve Double Seitz, Kasper Bjørke, Hviledag og Sleepless, som vil holde festen kørende indtil midnat.

HVAD: God Goes Deep HVOR: Vor Frue Kirke, Nørregade 8. 1165 KBH K HVORNÅR: Fredag kl. 20-24

IN ENGLISH: Friday night you have you should go dancing when the Church of Our Lady is transformed into a magical place filled with lights and music. DJs will make sure to keep the party going with acoustic and electronic music.

 

LØRDAG

vesterbros-madudeling_lovecopenhagenFotocredit: Vesterbros Madudeling

Julen er hjerternes tid, og derfor er det så vigtigt at huske, at der mange, der ikke har så meget i julen. Og der er heldigvis også en masse organisationer og frivillige, der gerne vil hjælpe, og lørdag kan du også give en hånd med. Vesterbros Maduddeling har i samarbejde med Stop Madspild fået lov til at afhente frugt, grønt og datovarer fra Coops butikker, når de lukker den 23. december. Hvis du har tid og mulighed, vil de gerne have hjælp til at hente varerne, sortere dem og dele ud til dem, som trænger.

HVAD: Frivillig hjælp til maduddeling HVOR: Vesterbro Maduddeling, Saxogade 13, 1662 KBH V HVORNÅR: Lørdag kl. 19-01

 

Drik for en hjemløs

Du kan også tage et smut forbi Escobar og drikke et par juleøl i den gode sags tjeneste. Jo flere du drikker, jo mere støtter du nemlig, for overskuddet fra salget af juleøllene går til Projekt Hjemløs, som bl.a. hjælper med gratis mad til byens hjemløse.

HVAD: Drik for en hjemløs HVOR: Escobar, Blågårdsgade 2A, 2200 KBH N HVORNÅR: lørdag kl. 16-02

 


 

Og således blev det atter jul… Og ingen jul uden Wham og den evigt flotte George Michael i hans 80’er prime. “Last Christmas” deler altid vandene og er efterhånden ligeså elsket, som den er hadet. Det er med årene gået op for mig, at det vist mest afhænger af, om din december er fyldt med hjerteglæde eller hjertesorg.

Men den 25. december er det et år siden, at beskeden om George Michaels alt for tidlige død ramte, og jeg kneb altså en lille tåre. Og jeg elsker stadig Last Christmas, og George Michaels hår, og øjenbryn og smukke stemme – og denne her video er og bliver bare god! Hvem der bare kunne tage afsted til en bjælkehytte i et sneklædt landskab og fejre julen med sine bedste venner…

Uanset om du elsker eller hader den – så lad os hylde George og julen. Glædelig jul ❤️

/Louise Bro

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.