Blogs

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #6

WEEKEND BY LOVECOPENHAGEN #6

by 09/02/2017

Festarrangører og kunstnere er fuldstændig ligeglade med, om at sner eller ej – eller det prøver de i hvert fald af være. De fortsætter med at arrangere events, så du kan nyde den kolde vintertid, og denne weekend byder på både bingo, koncert, kunst, arkitektur og film.

TORSDAG

BOYBAND BINOG-BANKO

JEG ELSKER BOYBANDS!

– Af flere årsager: 1) De er pæne, 2) De kan danse, 3) De er pæne. Jeg er så heldig, at jeg har klæbehjerne, og derfor ved jeg stadig, hvornår Mark Owen fra Take That har fødselsdag, og jeg ved, at Mark Walberg var for meget en rod til at komme med i storebrors daværende band. Jeg måtte faktisk lære tysk, så jeg kunne få alle de informationsholdige artikler i musikmagasinet, Bravo, med som 12-årig.

Nu bliver al den ligegyldige info endelig til vigtig viden, når Absalon på Sønder Boulevard holder Boyband Bingo-Banko, hvor jeg regner med at få hele pladen fuld! Jeg bliver så sej. Hvis du vil battle mig, skal du komme ned til Absalon kl. 20 i aften.

HVAD: Boyband Bingo-Banko HVOR: Absalon på Sønder Boulevard 73 HVORNÅR: I aften kl. 20 PRIS: 10 kr.

 

FREDAG

SMK Fridays

De kulturradikales fredagsbar

SMK Fridays er ét af mine yndlingskoncepter, og det er ikke, fordi jeg kender ham, der fandt på det – det er fordi, det er verdens hyggeligste bar, hvor man føler sig kulturel, mens man bliver tipsy. Jeg har et kæmpestort ønske om at komme til Japan, og det SKAL bare lykkes i år. Men inden da vil jeg nyde Japanomania, SMK’s nye store særudstilling, der viser, hvordan mødet med japansk kunst i anden halvdel af 1800-tallet fortryllede den europæiske kunstscene. Aftenen igennem kan du se udstillingen, få korte introduktioner og høre eksperterne Malene Wagner og Gunhild Borggreen fortælle om den japanske fascination. Og så er aftenen også et samarbejde med Frost Festival, og derfor er der naturligvis koncerter, og som sædvanlig kan du få street food og masser af drikkevarer med procenter.

HVAD: SMK Fridays: Japanomania! HVOR: Statens Museum for Kunst HVORNÅR: I morgen kl. 16-22 PRIS: Gratis

The XX

Indie pop fra England

2017 er det vildeste koncertår, og efter Metallicas åbning af Royal Arena, skal du tjekke det engelske indie-pop band, The XX, ud. Allerede på intronummeret på deres debutalbum fra 2009 var jeg solgt, og jeg har holdt ved lige siden. Det er mørk, dyster, tung og slæbende elektronisk indiepop med to hviskende frontvokaler fra Romy and Oliver.

HVAD: The XX I See You Tour HVOR: Forum HVORNÅR: I morgen kl. 20 PRIS: 410 kr.

LØRDAG

Arne Jacobsen

Åbent hus i Arne Jacobsens eget hus

Udover at sove længe og læse i min bog om Sri Lanka, vil jeg tage ud til Hellerup, hvor der er rundvisning i Arne Jacobsens hus. Villaen fungerede som hjem og arbejdsplads for Jacobsen frem til 1943, hvor han flygtede til Sverige sammen med tusindvis af andre danske jøder. Huset har siden Realdania By & Byg købte og restaurerede det i 2006-2007 tjent som bolig for efterfølgende lejere, men nu åbner det kortvarigt for offentligheden.

HVAD: Rundvisning i Arne Jacobsens hus HVOR: Gotfred Rodes Vej 2, 2920 Charlottenlund HVORNÅR: Lørdag og søndag kl 11-16 PRIS: Jeg ved det faktisk ikke, men tjek eventuelt her. 

SØNDAG

For første gang i jeg ved ikke hvor mange år, skal jeg ikke se Oscar-uddelingen live, og jeg kan næsten ikke holde det ud. Jeg sidder nemlig på Sri Lanka, sikkert oppe i et bjerg, mens statuetterne bliver uddelt. Danmark er nomineret, blandt andet med Under Sandet, som jeg nød ret meget, på trods af det problem, synes jeg, det er, at der bliver pyntet lige lovligt meget på historien for dramaets skyld, og på trods af, at jeg så filmen sammen med Verdens Mest Utilfredse Ven, der demonstrativt moslede rundt i sædet for vise sin kedsomhed over filmen.

la-la-land-musical

På denne tid af året går os Oscar-nørder en del i biografen, og vi sørger for at komme til de vigtige forpremierere på Oscar-nominerede film, der først får rigtig premiere efter uddelingen. Lige nu skal du skynde dig i biografen for at se Manchester By The Sea (som ikke rørte mig synderligt meget, hvilket har fået mig til at overveje, om jeg mon er blevet fuldstændig kynisk og følelseskold med årene…), Arrival (temaerne om tid og sprog er virkelig interessant, men du skal nok kunne lade dig forføre af et par aliens, hvis du skal nyde historien rigtigt), Hidden Figures (som jeg ikke har set endnu) og Moonlight, som netop har fået premiere. Derudover er der en del forpremierere på La La Land, som mange mener vinder hovedprisen, og derudover skal de se, om du kan få streget Lion, Fences og Hacksaw Ridge af listen, for så har du set alle hovedfilmene.

Underverden

Hvis du er mere til dansk film, bliver du nødt til at se Underverden, som helt usædvanligt har vundet både anmeldernes og publikums hjerte, og det er med god grund. Den er ikke kun spændende, hæsblæsende, voldelig og kvalmefremkaldende – den er også smuk. Og så er Dar Salim, Danmarks nye heartbreaker, en perfekt actionhelt/antihelt.

GOD WEEKEND!

/Louise

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.