Blogs

Weekend i København by LoveCopenhagen #22

Weekend i København by LoveCopenhagen #22

by 29/05/2019
Det kan kun blive en god weekend, når den allerede starter onsdag aften. Ikke nok med at du får en 4-dages weekend, hvis du altså også er så heldig at have fri fredag efter Kristi Himmelfartsdag, så er denne weekend også det officielle startskud til sommeren 2019, når vi tager hul på juni måned. Alle kroge og kanter af København bliver proppet, når Distortion for 21. gang fyrer op for festen. Men der foregår heldigvis også en masse andet godt. Her er din weekendguide.

 

Af Louise Bro

ONSDAG – Distortion

Det startede som en opvarmningsfest med et hjemmebygget anlæg i 1998. Det er altså 21 år siden, at Distortion havde sin spæde start, og den var spæd, der var kun omkring 400 mennesker med til den første omgang. I de efterfølgende år udviklede grundlægger, Thomas Fleurqiun det til en 5-dages mobil festival, bl.a. med en fyldt turistbåd, der sejlede rundt i Københavns Kanaler proppet med fest, champagne og musik.

Det var spontant, det var undergrund, og jeg tvivler på, at nogle af de festglade mennesker havde regnet med, at de havde startet en af de absolut største kulturelle festligheder i København. Til trods for naboklager om larm, skrald og tis, så har Distortion altså formået at overleve i hele 21 år, og nu er antallet af gæster i gaderne på den anden siden af 200.000. Det er imponerende.

Fra onsdag går det løs igen, og som altid er Distortion festerne fordelt over hele byen – onsdag på Nørrebro, torsdag på Vesterbro og fredag og lørdag på Refshaleøen. Nathalie har lavet en guide til gadefesterne på Nørrebro onsdag. Min egen erfaring er, at du også lige så godt kan tage det som det kommer. Når først du er fanget i menneskemylderet, så nyd festen dér i stedet for at have travlt med at komme videre. Du kan nøjes med at deltage i gadefesterne, men hvis du skal have alle koncerter og fester med, så kræver det et Distortion Pass, som koster 550 kr. Uanset hvad, så husk at Distortion er ejet af en 100% uafhængig fond. Hvis festen skal fortsætte, så kræver det, at du støtter både fest og oprydning ved at købe et gadearmbånd for 120 kr., ellers løber det ikke rundt for arrangørerne.

Anti-Distortion

For dem der har fået nok af Distortion, så er der selvfølgelig altid muligheden for, at forlade København i weekenden, men du kan også deltage i Anti Distortion. I år foregår de mere rolige alternative arrangementer på Det Kgl. BibiliotekNy Carlsberg BryghusRidersalen på Christiansborg efterfulgt af champagne-bådtur i kanalerne, og gril, badning og vin på Knippelsbro. De fleste af Anti-Distortion arragenementerne er gratis, men kræver tilmeldning.

HVAD: Distortion HVOR: Nørrebro, Vesterbro, Rådhuspladsen og Refshaleøen HVORNÅR: Onsdag til søndag

IN ENGLISH: For the 21. time Distortion hits Copenhagen with street parties and concerts. It’s the party you don’t wanna miss. It starts Wednesday on Nørrebro, Thursday on Vesterbro and for those that can’t get enough the party continues the rest of the weekend on Refshaleøen. For the full experience and access to all afterparties and concerts make sure to buy a Distortion Pass for 550 DKK.

 

TORSDAG – Gastronomisk Loppemarked

Torsdag inviterer Erwin Lauterbach og Restaurant Lumskebugten til gastronomisk loppemarked på pladsen foran restauranten på Esplanaden. Her kan du gå på opdagelse i loppeboder med service, bestik, restaurant-inventar, årstidens råvarer, vine, kogebøger og en masse andet. Bag boderne står både kokke, madskribenter og madglade folk, så mon ikke, du kan ryste et par gode madtips ud af dem – og ellers bare nyde en hyggelig dag med live-musik fra Thirdhand Trio og smørrebrød og lette frokostretter fra Restaurant Lumskebugten.

HVAD: Gastronomisk Loppemarked HVOR: Restaurant Lumskebugten, Esplanaden 21, KBH K HVORNÅR: Torsdag kl. 11.30-14.30

IN ENGLISH: If you’re a foodie you should head down to Esplanaden on Thursday when Restaurant Lumskebugten is hosting a gastronomic flee market. Chefs and restaurant are clearing out various inventory, cookbooks, wine, and fresh goods. 

 

FREDAG ­– Bar og Bølger

Broens Gadekøkken får besøg af Tyskland fredag eftermiddag, så din fredags-ferie-eller-fyraftensbajer skal være fra de preussiske egne, hvis du kigger forbi madmarkedet ved Inderhavnsbroen. Gadekøkkenet byder på tyske specialøl som Weissbier og Festbier til og vine som Riesling og Spätburgunder til nogle yderst favorable fredagspriser. Så find en strandstol, smæk måsen i og nyd eftermiddagssolen på kajen. Skulle du blive sulten, så kan du jo passende snuppe en frisklavet økologisk hot dog fra madboden Kejser Sausage.

HVAD: Bar og Bølger HVOR: Broens Gadekøkken, Strandgade 95, KBH K HVORNÅR: fredag kl. 16-18

IN ENGLISH: The Bridge Street Kitchen is serving only German specialties on Friday. Grab a chair in the afternoon sun and enjoy a cold weissbier, festbier or Riesling and Spätburgunder wine.

 

LØRDAG– Nordic Rum Fest

Hele weekenden skal ikke kun gå op i dåsebajere og tysk øl. Nordens største romfestival løber af stablen i The Plant CPH, hvor der er plads til over et 2.000 kvadratmeter stort rom-festival område med 70 forskellige rom-mærker. Lørdag og søndag bliver dørene åbnet til Nordic Rum Fest. Billetterne starter fra 395 kr., men så får du udover adgang til festivalpladsen også adgang til master classes, rom-produktions tour, og et smageglas, så du kan gå på smageoplevelse blandt de mere end 400 forskellige slags rom.

HVAD: Nordic Rum Fest HVOR: The Plant CPH, Rafinaderivej 22, KBH S HVORNÅR: fredag og lørdag kl. 12-21 PRIS: fra 395 kr.

IN ENGLISH: The biggest rum festival in Scandinavia is taking place this weekend at The Plant CPH. 2000 m2 stocked with 70 rum labels and tastings from more than 400 different kinds of rum must be a treat for every rum lover.

 

SØNDAG – Sundaze hos Broaden & Build

Der er kommet endnu en grund til at tage turen ud til Refshaleøen, som efterhånden er blevet fyldt godt op med lækkerier for de madglade. Udover Reffen aka Copenhagen Street Food, La Banchina og Lille Bakery & Eatery, så er mikro-bryggerierne også blevet glade for ø-livet. Mikkeller har holdt til på Baghaven de sidste par år, og nu har holdet bag Amass Restaurant åbnet bryggeri, bar og restaurant Broaden & Build.

Det er super hyggeligt og uformelt, og selvom akustikken måske ikke er den bedste, så vejer både specialøl og maden op for det lille aber dabei. Jeg kan kun anbefale dig at smutte forbi til frokost eller aftensmad. Hver søndag fra maj til september tænder Broaden & Build op for grillen og byder på lækre BBQ-retter. Denne søndag står menuen på røget svinenakke, coleslaw og cornbread – og selvfølgelig kolde øl fra hanerne.

HVAD: Sundaze at Broaden & Build HVOR: Broaden & Build, Refshalevej 175A, KBH K HVORNÅR: 12-21

IN ENGLISH: One of my new favourite places is Broaden & Build – brewery, bar, and restaurant on Refshaleøen. The vibe is cool and casual, the food delicious and affordable and the beer selection is excellent. So, head out there for their special Sundaze where they fire up the grill and serve BBQ smoked pork neck with coleslaw and cornbread.

Hav den skønneste weekend og start på sommeren 2019!

 

/ Louise Bro

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.