5 grønne frokoststeder

0
397
Leder du efter et godt sted at spise frokost – men uden alt for meget kød? Look no further! Louise T har fundet hendes fem yndlingssteder frem, hvis frokosten skal være grøn, lækker og hyggelig.

Af Louise Taarnhøj

Gló. Foto: PR

Gló

Den islandske grønne kæde kom til Danmark for 2,5 år siden og har nu tre butikker i København; Magasin, Tivoli Food Hall og Værnedamsvej. Her kan du få økologisk mad til en rigtig fair pris – jeg går oftes efter deres Mediterranian Bowl, deres alt for lækre sweet potato fries og deres geniale Turmeric Latte, som de laver på deres helt egen krydderiblanding. Og som et ekstra plus, så kan man se på deres hjemmeside, hvor mange kalorier der er i deres mad og drikke – hvis nu man planlægge at skulle passe ned i den lille sorte kjole i weekenden 😉

glofood.dk

 

Oli Oli

Den bedste pokébowl i byen! Jeg er så heldig at arbejde på Gammel Kongevej, som ligger rimelig tæt på en Oli Oli, så når jeg ikke gider at lave min egen frokost, suser jeg derned og får mig en skål med blomkålsris og laks. Så lækkert! Og det er virkelig en mættende bowl – jeg har aldrig lyst til at snacke hen på eftermiddagen, efter jeg har spist en Oli Oli bowl til frokost – og jeg er endda Snackminister på kontoret. Det siger ikke så lidt.

oliolipoke.dk

 

 

42Raw. Foto: PR

42Raw

42Raw er den grønne restaurant, der har eksisteret længst tid i København – hvis man altså tænker på at have et fast, plantebaserede sortiment som det primære. Sidste år lancerede de deres lune bowls, som er voldsomt lækre. Og derudover køber jeg altid deres bounty-barer, som er lavet på naturlige fedstoffer og økologisk mørk chokolade; en bid af himlen.

42Raw.dk

 

Souls

Souls ligger på Østerbro, hvor jeg desværre ikke kommer så ofte. Men sidste år købte jeg et par salater til mig og min daværende kæreste i håbet om at få ham til at indse, at man sagtens kan blive mæt af en salat. Det skal jeg lige love for lykkedes. Vi fik hver en salat med sødekartofler og masser af lækre grøntsager i sæson. Det smagte er meget mere, end man skulle tro, og vi spiste rub og stub og havde ikke engang lyst til dessert efterfølgende.

Med andre ord får man virkelig noget for pengene her. Og så er personalet det sødeste.

Soulscph.dk 

WeDo. Foto: PR

WeDo

Der var engang, hvor WeDo hed WeDoFood, og dengang skrev vi om dem her på nærværende site. For vi var begejstrede. Der er jo sket meget i byen siden da, ikke mindst med indtoget af pokébowls, som naturligvis også er at finde på denne liste. Men WeDo har bare ikke tabt momentum i hele den grønne bølge i byen. Tværtimod, så synes jeg stadig, at deres salater er store, mættende og friske. Og deres personale er stadig noget af det sødeste i byen.

Keep up the good work!

Wedogreens.com