Aida Ammary | Københavnersnuden #312

Aida Ammary | Københavnersnuden #312

by 17/01/2021
Ugens Københavnersnude er Aida Ammary, er 28 år gammel og arbejder til daglig som konsulent. Hun er født og opvokset på Amager, så hun har altid haft København tæt på. Aida er uddannet historiker fra Københavns Universitet og stiller også op som folketingskandidat for Enhedslisten, hvor hun er spidskandidat i Nordsjælland. Mød hendes København her. 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Aida Ammary: Jeg prøver at kæmpe for et rødere og grønnere Danmark som folketingskandidat for Enhedslisten. Det er dog på nuværende tidspunkt lidt svært at koncentrere sig om klassekampen, da jeg lige er flyttet ind i en ny lejlighed på Sønder Boulevard. Her flyttede og startede jeg renoveringen samtidig, hvilket sjovt nok har skabt nogle lidt irriterende situationer. Jeg har heldigvis fået rindende vand i lejligheden igen, og piftet den charmerende københavnerlejlighed op med nogle vilde farver på væggene. 2021 har brug for farver og pang! Dernæst prøver jeg at læse bøger, løbe en tur engang imellem og pleje mit ekstroverte sind med gode venner.

LC: Hvor bor du?
Aida Ammary: Jeg er flyttet fra ydre Nørrebro til hjertet af Vesterbro. Beliggenhed var et must for mig, og jeg var villig til at opgive kvadratmeter for at være tæt et på et hyggeligt og pulserende byliv. Det må man sige, jeg har fået. Jeg har allerede forelsket mig dybt i Vesterbro og den stemning, her er. Når corona engang er overstået, skal jeg ud og udforske de mange butikker, cafeer og restauranter, her er. Og til sommer glæder jeg mig til at sidde på boulevarden og nyde solens stråler. Jeg føler mig meget priviligeret over, at jeg får lov at have adresse på Sønder Boulevard. Det er jo verdens hyggeligste sted!

LC: Hvor går du tur? 
Aida Ammary: Lige nu er turen mest ned til den lokale SuperBrugsen for at købe ind af alle de ting, jeg mangler. Men ellers har jeg for nyligt forelsket mig i naturen. Som bybarn, født og opvokset i København, har natur aldrig rigtigt været noget, jeg har dyrket eller påskønnet, men noget som er kommet i mit voksne liv.

Skal det være tæt på, så er en tur på Fælleden perfekt. Selvfølgelig er det også hyggeligt at gå ned ad Vesterbrogade eller Nørrebrogade, men at komme ud dér, hvor der er stille, og man føler, man pludselig er i en anden verden, er simpelthen det bedste. Med en varm kop kaffe to-go (eller i termo-kop) går man aldrig galt i byen! Ellers prioriterer jeg altid at være tæt på vandet som fx gåture på stranden. Her kan Danmark heldigvis byde på mange forskellige af slagsen, så det er bare om at vælge.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Aida Ammary: Jeg har de sidste mange dage hentet kaffe fra Le Kaff ved Kødbyen. En lille, sød café, som jeg gerne vil støtte op om (og så laver de lækker kaffe og sandwich!). Ellers er jeg faktisk ikke den store kaffedrikker. Jo, jeg nyder da én kop kaffe om dagen, men det er sådan set dét. Jeg vil meget hellere smage juice eller saft, hvis en café har sådan noget.

LC: Hvor spiser du?
Aida Ammary: Mine yndlingskøkkener er det franske, iranske og vietnamesiske. Skal det være fransk, er Pastis eller Fishmarket i Indre By altid en vinder. Dér er jeg dog kun, hvis det er en særlig anledning. Ellers er Les Trois Cochons på Værnedamsvej et godt, billigere alternativ. Skal det være iransk er det Zafran på Blågårdsgade. Jeg er opvokset med iransk mad, og især kebab (udtales karbob, hvis det er helt rigtigt), er jeg vild med. Her kan man også udvide med dessert, som traditionelt set består af safranis. Så lækkert!

Ellers er Rice Market på Kultorvet faktisk en typisk vinder for mine venner og mig. Det er billigt, lækkert og har god betjening! Vi har været her et utal af gange og fået nærmest alt på kortet. Kan klart anbefales!

LC: Hvor fester du?
Aida Ammary: Før corona ramte, elskede jeg at tage på Kimia, som lå på Blågårdsgade. Det var et lille R&B dansested, som serverede de lækreste drinks. Den er desværre lukket nu, og jeg håber inderligt, at nogen vil tage stafetten videre og åbne noget lignende.
Man finder mig typisk på et snusket bodega eller på et dansested. Kombinationen af de to ting har jeg stadig ikke fundet. Det tætteste er dog barerne i Kødbyen. Især Noho har jeg været glad for. Ellers kan man finde mig på Toga eller Sørens Værtshus i København. Her bliver der ofte heftigt diskuteret politik, som vi alle ved, er fedest efter tre fadøl (not).

LC: Hvor inspireres du?
Aida Ammary: Lige nu mest på sociale medier. Det er alt fra politiske budskaber og organizing til boligindretning og klimavenlige måder at leve på. Før corona fandt jeg inspiration i folk, der stod på scener. Både dem, der holdt taler, men også dem, der optrådte med sang og musik. Jeg får altid en følelse af empowerment, når jeg har været til koncert eller demo. Der er noget med, når alles øjne er rettet på enkeltpersoner på en scene. Det skaber en vild følelse af samhørighed.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Aida Ammary: Lige nu er det min nye lejlighed. Jeg kan ikke få nok af at være her. Men ellers er det svært at vælge. Jeg elsker København og kommer måske aldrig til at flytte herfra. Der er så mange facetter og områder i byen, som er unikke. Folk er søde og åbne, og der er aldrig et stille øjeblik. Jeg føler mig virkelig heldig, når man ser på hovedstæder og storbyer rundt omkring i verden, at København tilhører os. Jeg har endnu ikke stødt på en by, der har så god infrastruktur, cafeer og pulserende byliv sammenkoblet med parker og natur, der alligevel ikke bliver for stor. Ja, det er en hårfin grænse, men jeg elsker simpelthen bare København.

LC: Hvornår har du sidst været forelsket i København?
Aida Ammary: Hver eneste dag. Cyklen er mit foretrukne transportmiddel, og hver gang jeg cykler gennem byen, bliver jeg glad!

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Aida Ammary: Da jeg flyttede hjemmefra første gang. Jeg var 20 og flyttede fra Kastrup til Islands Brygge. Det er ikke så lang en tur, men det var en vild fornemmelse for mig. Jeg var fri til at gøre, lige hvad jeg havde lyst til. Jeg gik i den lokale Fakta på Njalsgade og kiggede rundt. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle smide i kurven (haha). Men den gåtur fra supermarkedet og hjem gjorde alligevel noget ved mig. Jeg følte mig voksen og med alle muligheder foran mig.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Aida Ammary: Prøv helt ærligt at udforske nogle af de større ting, som man ‘aldrig får gjort’. Glyptoteket, Nationalmuseet, Tivoli, SMK mv. Jeg tror ikke, jeg har mødt en københavner endnu, der ikke har sagt “ej, det skal jeg også have gjort på et tidspunkt”. Gør det!
Ellers synes jeg, du skal støtte op om lokale cafeer og restauranter. Når alt engang åbner igen, har de desperat brug for hjælp. Og i stedet for at handle på Amazon eller andre større platforme, så tag dig tid til at gå ned og kigge i de lokale butikker. Man kan virkelig få en fed dag ud af det!

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler. Hvad er det?
Aida Ammary: Flere cykelstativer. Haha. Der er nok af dem – det ved jeg, men byen er ikke stor, så man kan (så vidt muligt), altså godt komme rundt på cykel i stedet for bil, så det vil jeg bare tilskynde endnu mere. Og så mangler vi flere cafeer med udendørsarealer med varmelamper. Jeg ved godt, det er utroligt irriterende for dem, der bor i nærheden, og det er heller ikke en bakke, jeg er villig til at dø på, men det er jo bare så lækkert at sidde udenfor og nyde et glas vin.

LC: Dit soundtrack til København?
Aida Ammary: Ulige Numre med København selvfølgelig. Nøj, hvor er det et godt nummer!

Tusind tak, fordi du ville dele dit dejlige København med os, Aida Ammary!

GOD SØNDAG!

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.