Amin Karami | Københavnersnuden #33

0
359

Der er ikke meget info at hente, når man søger på ‘Amin Karami’ – denne uges københavnersnude. Jeg oplevede ham for første gang til Sound of Copenhagen live i oktober sidste år, og jeg var solgt på stedet. Han har netop sluppet sin 2. single, Måske En Martsnat, og så er han eftersigende i studiet for at færdiggøre sit debutalbum. En dyster, elektronisk r’n’b-lyd, fantastiske danske tekster og en umiskendelig stemme, som giver én lyst til at høre mere. Vi glæder os til at få mere musik fra Amins hånd, men først skal vi høre lidt om hans København:

LC: Hvor bor du?
AK: På Frederiksberg.

LC: Hvor går du tur?
AK: Det er svært at sige. Jeg går for det meste med de andre fra bandet, og vi starter som regel på Frederiksberg. Så vi snakker om alt muligt og lægger ikke altid mærke til, hvor vi går. Vi er også blevet væk flere gange…

LC: Hvor drikker du kaffe?
AK: Nu drikker jeg temmelig meget kaffe, mest om morgenen over en ostemad i køkkenet, men sommetider bliver jeg lidt fræk og tager en latte med ind i sengen.

LC: Hvor spiser du?
AK: Det er efterhånden noget tid siden, jeg har spist ude. Noma, Geranium, Kadeau –  jo, de er gode, men nogle gange får man lyst til at komme ud af baghaven. Jeg kan fx finde på at tage en weekendtur til London og Barcelona. Ikke nødvendigvis i den rækkefølge, men det kunne være frokost hos Alain Ducasse og en lille bid af asien på Koy Shunka. Og har det været rigtig hyggeligt, får vi nok osse et lille glas champagne på vej hjem i morgenflyveren. Nu er det er jo ikke hver måned, man har overskud til sådan en tur, men så finder vi bare på noget andet godt, fx Höst i Nørre Farimagsgade eller Malbeck i Birkegade. Så er man også hurtigt hjemme og fri for al det flyveri.

LC: Hvor fester du?
AK: For mig er det ikke stedet, men de mennesker man er sammen med.

LC: Hvor inspireres du?
AK: Jeg fristes til at sige i badet. Der har jeg fået mange af mine bedste indfald.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
AK: Botanisk Have – du kan ikke fucke med botanik!

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
AK: I Botanisk Have.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
AK: Jeg kan ikke lige pege på et bestemt minde, men en tid. I 90’erne hvor hip-hop kulturen var min store passion. Mit første seriøse forhold til kunst. Rap, grafitti og breakdance var for mig en fantastisk indgang til musik, lyrik, billedkunst og dans.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
AK: Der er så mange gode oplevelser i København, at det er svært kun at nævne en, men et godt bud kunne være Trailerpark Festival. Det er en god blanding af nye spændende kunstnere og gamle spændende kunstnere.

LC: Dit perfekte soundtrack til København?
AK: The minds of 99.

Tusind tak, Amin, fordi du ville dele dit København med os. Husk, kære læser, at du kan opleve Amin Karami på Spot Festival i Aarhus om nogle uger, samt i Pumpehuset den 25. april, hvor han opvarmer for The Minds of 99 – det kan vi stærkt anbefale. Og lyt gerne til hans musik her:

RIGTIG GOD SØNDAG!