Anmeldelse: Ris8 i Westmarket – Danmarks første risottobar

Anmeldelse: Ris8 i Westmarket – Danmarks første risottobar

by 29/04/2017

Westmarket på Vesterbro har fået en god modtagelse af københavnerne, og det kan vi godt forstå. For madmarkedet bugner af lækkerier for enhver smag, og cirka midtvejs igennem markedet støder du ind i Ris8, som er et Risotteria, der kun har risotto på menukortet. Vi var forbi i sidste uge for at smage på menukortet og opleve Danmarks første risottobar.

Ris8 i westmarket

Stedet ejes af Christian og Nikoline, som er to gode venner, der har en passion for mad og mennesker, og da Nikoline længe forgæves havde forsøgt at opdrive en god risotto i København, begyndte en lille ide at spire i hende, hvilket senere er blevet til Ris8.

Og er der god mad, så kan man godt regne med, at vi kommer. Så i sidste uge tog Louise, Ditte og jeg forbi den lille hyggelige risottobar, der ligger midt i Westmarket, hvor omgivelserne summer af liv, mad og glade mennesker. På Ris8 er køkkenet åbent, så du kan følge med i alt og småsnakke med de dygtige kokke, mens de tilbereder din mad, også er stemningen hyggelig og atmosfæren uformel.

Alle retter er skrevet på tavlen, når du kommer ind, og Ris8 har altid kun fem retter, der varierer efter årstiden. Og udover at bruge gode råvarer, der er i sæson, så får Ris8 leveret alt deres ris direkte fra Italien, hvor der findes massevis af forskellige rissorter. De forskellige ris har hver især en forskellige konsistens og hårdhed, hvilket komplementerer den enkelte ret. Vi vælger “Tasty Treat”, “The Classic” og “Purple Smoke”, og kort efter får vi serveret tre store tallerkner.

THE CLASSIC

Ris8 i Westmarket

En klassiker – og vi forstår godt hvorfor! En klassiker – og vi forstår godt hvorfor! Den smager fantastisk, og har en fantastisk sammensmeltning af lækre carnaroli ris, tre forskellige svampe, saftig kylling og helt sprødstegt parmaskinke. Vi er meget begejstrede, og de forskellige ingredienser går ekstremt godt sammen, uden at det bliver for “grød-agtigt”. The Classic smager virkelig godt, som en risotto skal smage, og komplementeres godt af den sprøde parmaskinke.

PURPLE SMOKE

IMG_3406

Denne ret har “wow-effekt” og er meget smuk anrettet. De sorte ebano ris giver retten en fantastisk mørke-lilla farve, der går igen i den røde skovsyre. I retten er der også lækker røget laks, sprøde asparges og kølig creme fraiche – igen komplementerer ingredienserne hinanden og giver retten en skøn kombination af forskellige smage og konsistens.

TASTY TREAT

IMG_3407

Tasty Treat-navnet passer ret godt til denne ret. De bløde vialone nano ris sammen med det syrlige radise skum og sprøde bolchebeder går virkelig godt i spænd sammen, og giver en helt fantastisk smag. I retten er der også ramsløg og gedeost og så toppes hele fyrværkeriet af sprøde cashew nødder. Vi var helt vilde med de to andre retter, men den her ret må vi kåre som den bedste.

KONKLUSION:

Ris8 laver uden tvivl den bedste risotto i København. Jeg har i hvert fald ikke fået nogen risotto endnu, der har så mange forskellige smage, der komplimenterer hinanden så godt. Nogle mennesker synes måske, at risotto minder for meget om grød, og at det bliver for meget af det samme, men så skal du netop tage forbi Ris8, idet de har en god forståelse af blandingen mellem det syrlige, det søde, det fede, det friske og det sprøde, hvilket går igen i mange af retterne.

De hyggelige og uformelle omgivelser giver en rolig og afslappet atmosfære, så viser du veninderne rundt i København, har du familie på besøg, skal du ud med kæresten eller veninderne, eller vil du nyde en hyggelig stund alene, så tag ind på Ris8 og nyd, hvordan en rigtig risotto skal smage.

Westmarket ligger med indgang fra Matthæusgade og Vesterbrogade. Bager og cafeer har åbent fra kl. 8-19, spisesteder har åbent kl. 10-22.

Læs vores interview med Ris8 her.

Ris8 i Westmarket

IN ENGLISH: 

Love Copenhagen visited the new risotto bar at Westmarket. The risotteria started as an idea, because co-owner Nikoline couldn’t find any really good risotto in Copenhagen. She knew that risotterias existed in London and in New York, so why not Copenhagen? The result is Ris8 in Westmarket, and honestly.. It’s the best risotto I’ve had in Copenhagen. We tasted “The Classic” which is carnaroli rice, three different types of mushrooms, juicy chicken and crisp parma. Really good! Also, we tried “Purple Smoke” which has the most beautiful color because of the black bean rice. In the dish there are also smoked salmon and crispy asparagus. The last risotto we tried was “Tasty Threat” – and what a treat! Soft violin nano rice with sour radish foam, goat cheese and crisp beets topped with cashew nuts. Wow. If you wanna try risotto like in italy, and with all sorts of flavors that really complements each other, you have to try Ris8 in Westmarket.

1 Comment so far

Jump into a conversation