By-øko-biodynamik

2
310

Jeg elsker gode økologiske/biodynamiske grøntsager og frugt, og jeg elsker at handle efter årstiden – det giver bare en anden glæde at spise asparges, når de er i sæson (og jeg synes også, at de smager bedre). Derfor synes jeg nogen gange, at det kan være en fattig omgang (kun) at handle grønt i supermarkedet. For selv om der både er fine og økologiske råvarer, så er alting altid tilgængeligt her, og mange af varerne kommer langvejs fra. Så jeg har savnet en grønthandler eller lignende, hvor jeg kan købe mit økologiske/biodynamiske frugt og grønt efter behov og efter efter årstiden – og til en rimelig pris – for det spiller jo altså også ind.

For ikke så længe siden kiggede jeg nærmere på Københavns Fødevarefællesskab, hvor du netop kan få øko og bio frugt og grønt efter årstiderne og mit hjerte. Konceptet er faktisk helt genialt: du melder dig ind, og så kan du ‘abonnere’ på en ugentlig pose med alskens lokalt producerede frugt- og grøntsagslækkerier. Sådan en pose koster 100 kr. (du binder dig ikke til at købe den hver uge). Man må sige, at det er en pris, hvor de fleste kan være med (og man får mange råvarer for pengene).

For at blive medlem af fødevarefællesskabet skal du betale 100 kr. for et medejerskab, 50 kr årligt i kontingent, og så forpligter du dig til at arbejde 3 timer om måneden i foreningen. Alt i alt et koncept, der holder! Synes jeg! (Se også deres Facebook-side her …)

MEN – for der er desværre et (virkelig dejligt) ‘men’ for mig – med en lille ny baby og en hårdtarbejdende mand, kan det godt være svært at finde de 3 timer til foreningsarbejdet om måneden (ja, sådan er virkeligheden herhjemme), så derfor blev jeg noget så lykkelig, da jeg faldt over torsdags-kassen fra Birkemosegård!

Torsdagskassens indhold uge 6
Torsdagskassens indhold uge 6

Hvad er det så? Jo, det er (også) en kasse med biodynamiske og økologiske lækkerier fra Birkemosegård, som du kan købe på ugentlig basis og afhente i alle bydele. En kasse koster 190 kr. og – skulle jeg hilse og sige – er alle pengene værd! Og her er du heller ikke forpligtet til at købe hver uge – køb, når det passer og der er behov!

Og igen – det er noget så enkelt at komme til at købe: send en mail, om hvor du vil hente dine varer og betal via MobilePay og hent så dine grøntsager torsdag mellem kl. 16 og 18! Jeps! Det er så nemt! (Facebook her, hvor du kan følge med i kassernes indhold …)

Jeg ved godt, at Aarstiderne har leveret en lignende service i flere år (måske endda lidt bedre service, da deres kasser jo bliver bragt lige til ens dør), men for mig er det mere attraktivt, at jeg ikke binder mig til fast at få en kasse om ugen – for både Fødevarefællesskabet og kassen fra Birkemosegård gælder det jo, at man ikke er forpligtet til at købe oftere end, når det passer i ens husholdning. Det er smart!

Mums
Mums
Mums
Mums

Der er helt sikkert andre og lignende tilbud rundt om i byen – jeg kender dem bare ikke, så hvis nu I, kære læsere, kender til andre tilbud, så del dem endelig her: det vil da være dejligt at få så mange som muligt til at støtte op om disse tiltag!

Bon appetit!

KH Anne

2 COMMENTS

  1. Jeg ville bare lige tilføje, at man heller ikke nøvendigvis binder sig hos Aarstiderne. Jeg har købt grønt derfra i flere år, og jeg bestilte altid fra uge til uge alt efter kassernes indhold 🙂 Det fungerede super godt.

    • Hej Stinna,
      Det anede jeg ikke, men det lyder da super dejligt! Det bedste er jo netop, når man har friheden til at få det til at passe ind i husholdningen.
      KH Anne

Comments are closed.