fredag, august 12, 2022
HomeGuidesBarer & Natteliv i KBHByens bedste vinbarer til spansk vin

Byens bedste vinbarer til spansk vin

Der findes et hav af vinbarer i København, og denne redaktion er meget ofte ude for at smage de dejlige dråber. Derfor laver vi henover årets resterende måneder små guides med forskellig fokus – så du kan finde frem til den vinbar, der passer lige netop dig. Vi starter ud med at kigge på spansk vin. Louise T guider.

Det er altid farligt med de her – populære – guides. Vi vil nemlig ikke anbefale ALLE, det ville gøre ordet guide overflødigt. Derfor kommer vi altid uundgåeligt til at skuffe nogen eller simpelthen gøre folk vrede, hvis vi har undladt at nævne deres favoritter. Men her må I altså bære over med os. Dette er Louise T’s favoritter, og ingen andres. Du er velkommen til at lægge en kommentar, hvis du gerne vil have os til at tjekke bestemte steder ud. Ellers er dette Louise T’s yndlingsbarer, når hun tørster efter et spansk glas vin.

Restaurant 20A
Fotokreditering: www.20a.dk

20a

Ravnsborggade gik fra at være antikvitetsgade til hipstergade på én sæson. Pludselig var der fyldt med caféer og restauranter og vinbarer, og det sjove er, at der faktisk er plads til dem alle. Der er simpelthen nok mennesker i byen til, at alle her kan overleve. Også 20a, men det er der til gengæld også god grund til.

Jeg har spist her en del gange efterhånden – senest før premieren på Svejk på Nørrebro Teater – men jeg har også sat mig her for at drikke lidt vin og slappe af i godt selskab.

Personalet her har styr på deres vin, og jeg ville faktisk ikke have bestilt et spansk glas vin, hvis ikke min ledsager for et års tid siden gjorde mig opmærksom på, at det var en god idé.

Adresse: Ravnsborggade 20a, 2200 København N
Åbningstider: kl. 13-00
Facebook

Bibendum
Fotokreditering: bibendum.dk

Bibendum

Bibendum er den vinbar, jeg har kendt til i længst tid. Jeg mindes stadig engang for 10 år siden, hvor jeg en aften i december skulle mødes med 7 veninder til middag og vin her. Det sneede fuldstændig vanvittigt, men jeg sneglede mig af sted på cykel med lygter og hjelm og masser af overtøj, vanter, hue og halstørklæde, for var der noget, jeg ikke ville gå glip af, så var det en aften på hyggelige Bibendum – særligt ikke, når det var i selskab med ‘damerne’.

Jeg kommer her stadig jævnligt og har faktisk været her to gange inden for den sidste måned. Da de har samme ejer som Paté Paté (en anden favorit), Falernum, Antidote med flere, så kender du måske til deres legendariske vinkort, der hverken snobber eller taler ned til gæsterne. Der er noget for alle, og du kan med fordel kaste dig over et spansk glas her.

Adresse: Nansensgade 45, 1366 København K
Åbningstider: kl. 16-00
Facebook

Tapa del Toro
Fotokreditering: tapadeltoro.dk

Tapa del Toro

Her er måske en af de vinbarer, der virker lidt mere oplagt i forhold til at drikke spansk vin. Og Tapa del Toro er et must-visit, hvis man er til spansk vin. Og pintos og tapas og glad stemning. De havde på et tidspunkt restaurant i de lokaler, som populære Snachez nu holder til i – på Istedgade lige ved Absalonsgade. Men i dag skal du altså til en form for madmarked for at nyde godt af deres ekspertise.

I Torvehallerne er der altid proppet hos Tapa del Toro. En velbesøgt bar tiltrækker altid flere mennesker, men det er ikke kun, fordi det ser ud som om, at folk hygger sig gevaldigt her. Det er også fordi, personalet her virkelig har styr på deres spanske vin og mad. Det er simpelthen en fornøjelse at lade sig forføre at den sydlandske atmosfære og mærke en let tipsyness prikke i kinderne, mens lørdag eftermiddag bliver til lørdag aften, og ingen helt ved, hvad aftenen vil bringe.

Eneste ærgerlige detalje er, at de lukker kl. 20 på hverdage, kl. 19 om lørdagen, og dog først kl. 21 om fredagen. Men så må man så ud i Københavns gader og finde mere vin hos naboerne.

Adresse: Torvehallerne, Tivoli Food Hall og CPH Lufthavn.
Åbningstider: kl. 16-00
Facebook

 

Toto Vinbar
Fotokreditering: totovinbar.dk

Toto

Toto er din lokale ven på Amager. Ikke mange andre steder kan du hygge dig så meget, som du kan hos Toto – og så har de altid masser af gode og spændende vine på kortet. Her vil jeg anbefale dig at gå efter den spanske orangevin, og derefter et glas Ribera del Duero.

Men lad endelig personalet guide dig – de er nemme at tale med og snakker ikke et uforståeligt vinsprog, som kun få procent af befolkningen taler.

Og husk også at smage deres røgede mandler. Det fortryder du ikke.

Adresse: Amagerbrogade 145, st. tv., 2300 København S
Åbningstider: kl. 15-00 (lukket om søndagen)
Facebook

Villa Vino
Fotokreditering: villavino.dk

Villa Vino

Jeg har faktisk aldrig syntes, at Villa Vino var særligt hyggeligt – indtil i sommer, hvor jeg sad udenfor en eftermiddag, inden jeg skulle i biografen overfor i Grand. Her sad jeg med en god veninde og nød hvidvin, mens snakken gik, og vi fik grineflip, som nærmest varede ved, indtil vi sad i biografsalen og måtte anstrenge os for at ikke at forstyrre de andre.

Det kan jeg ikke love, at du får, når du besøger Villa Vino, men kig endelig forbi det lille og efterhånden klassiske sted i Mikkel Bryggersgade og få et glas spansk Chardonnay, inden du ser en spansk film i Grand på den anden side af gaden.

Du kan også tage til quizaften den 16. oktober. Spørgsmålene omhandler vinen og gastronomiens verden, og quizzen er opdelt i tre runder, hvor der serveres et glas vin til hver af dem. Det starter kl. 19.30.

Adresse: Mikkel Bryggers Gade 11, 1460 København K
Åbningstider: kl. 12-22 
Facebook

Vinbaren Vesterbro Torv
Fotokreditering: vinbarenvesterbrotorv.dk

Vinbaren Vesterbro Torv

Dette er også en af klassikerne – særligt, hvis du er vesterbroer. Et sted, du altid kan vende tilbage til, og som altid kan hjælpe med god vejledning – også selvom du siger, at du er til noget sødt, noget kraftigt, let mineralsk, få tanniner og masser af syre…. Bartenderen vil blot se en anelse forvirret ud og sige, “jo….jah… jeg skal nok se, om jeg ikke har noget til dig – øjeblik!” Og så henter han et glas, som selv den mest vinforvirrede tosse kan være med på.

Jeg vil derfor ikke guide dig til, hvilket glas du skal bestille – derimod vil jeg på det kraftigeste anbefale dig at smage deres Fanø-pølse, som flamberes ved bordet. Jeg lover dig, at du vil gå derfra et ar oplevelser rigere.

Adresse: Svendsgade 1, 1659 København V
Åbningstider: kl. 15-00, fredag og lørdag til kl. 02. 
Facebook

Skål og god fornøjelse med den spanske vin og alt det andet gode på de københavnske vinbarer! 

Kærlig hilsen

Louise T

 

Love Copenhagen
Love Copenhagen
Louise Taarnhøj. Presserådgiver hos Koalition. Stifter og redaktør. Fluffer og ildkugle. Sørger for, at der er indhold på sitet, som du kan lide. Holder derudover meget af smukke ting - mad, musik, vin. Kan ikke leve uden spændende samtaler med interessante mennesker.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev - fyldt med lækre sager og inspiration til alt det, der sker i København.

Mest læste