Christoffer Budtz | Københavnersnuden #5

0
333
Vi er klar med endnu en interessant københavnersnude, nemlig sanger og sangskriver Christoffer Budtz – eller bare BUDTZ, som han kalder sig i øjeblikket. Han har nemlig startet et nyt projekt sammen med vennen og produceren, JABS. Første single hedder ‘Latterligt’, og planen er at have en EP klar inden årets udgang. BUDTZ  og JABS skriver musikken, producerer, indspiller, laver video, udgiver og markedsfører alt selv, så udover musikken bliver der brugt en del tid videoredigering, mailkorrespondencer, blogindlæg og opdatering af diverse sociale medieplatforme. Og derfor er vi også glade for, at Christoffer har lyst til at medvirke i et interview her hos os, så du, kære læser, kan lære ham og hans København bedre at kende.

LC: Hvor bor du?
CB:I Blågårdsgade på Nørrebro.

LC: Hvor går du tur?
CB: Jeg har en rimelig fast rute, hvis jeg er rastløs, eller hvis jeg har siddet for meget inde foran computeren og har brug for at komme ud: Blågårdsagde – Nørrebrogade – Elmegade – Sankt Hans Torv – Sankt Hans Gade – Ravnsborggade – Nørrebrogade – Blågårdsgade.

LC: Hvor drikker du kaffe?
CB: Når jeg ikke laver musik eller klipper musikvideoer, arbejder jeg på en café på Gammel Kongevej, der hedder Ipsen&Co, hvor jeg står bag disken og blærer mig med min Latte Art. Det må nok være det sted, jeg drikker mest kaffe i løbet af ugen. Der ryger i hvert fald en del koffein ned i løbet af en vagt.

LC: Hvor spiser du?
CB: På ‘Beyti’ for enden af min gade. En nr. 23, den er SÅ giftig… altså på den gode måde! Eller ‘Ahaaa’, lige ved siden af min lejlighed, det er virkelig også lækkert. Så er der ‘Smag’ på Fælledvej, hvis jeg skal føle mig lidt sund, og hvis jeg skal flotte mig en hverdagsaften, så tager jeg på ‘Un Mercato’, som ligger ved Torvehallerne. De har de vildeste rosmarinfritter. Er meget stor fan af det sted faktisk.

LC: Hvor fester du?
CB: Hos mine venner, til private arrangementer rundt omkring i byen, Sunday (er ikke flov over at indrømme det!), Natbar, Diligencen (dart med drengene), Harbobar, Kind of Blue.

LC: Hvor inspireres du?
CB: Jeg har ikke et fast sted, jeg går hen, hvor himlen åbner sig, og så vælter det ned med hooklines til min næste sang. Men en kold øl en flot sommeraften sammen med venner, anywhere i København, det virker på mig.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
CB: Blågårdsgade en søndag eftermiddag, hvor (næsten) alle har fri, og hvor folk er tømmermændsramte. Elsker den stemning, der er i gaden. Folk er afslappede og lidt steneren. Der hersker bare en form for ro, som man ikke rigtig oplever på noget andet tidspunkt i løbet af ugen.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
CB: Det var nok forleden dag på Gl. Strand. Jeg skulle ud og sejle med nogle venner. Det var indian summer, fredag og solen var ved at gå ned. Havde lige købt en kold tuborg six-pack og sat Tom Waits på i ørerne. Sad egentlig bare og kiggede på glade mennesker nede ved kanalen med Thorvaldsens Museum og Christiansborg i baggrunden, imens jeg ventede på at blive samlet op af Tøffe (som båden hedder). Det var bare virkelig et rart københavnerøjeblik.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
CB: Jeg spillede en koncert med Stoffer & Maskinen på Plænen i Tivoli foran 35.000 mennesker. Det er i hvert fald et minde, som stadig står ret tydeligt i hukommelsen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
CB: Noget af det bedste jeg ved er at gå til koncert i Vega, så eventuelt en koncert med FKA TWIGS, Womans Hour eller The Minds of 99 til oktober tror jeg godt kunne blive en rigtig fed oplevelse.

Tusind tak, Christoffer, fordi du vil dele din by med os.

Se i øvrigt den flotte video til Budtz’ single, Latterligt: