Daniel | Københavnersnuden #445

0
262
Foto af Stine Heilmann

Ugens Københavnersnude er sangeren Daniel, som lige nu er aktuel med single “Melodimand”. Daniel har udgivet to soloalbum, og medvirket, spillet og indspillet med Kid Kreole, Audio Caviar, Larry Dunne, Thomas Helmig, Sanne Salomonsen, Marie Carmen Koppel, Den Gale Pose, Ivan Pedersen, Al Agami, Kaya, Søren Sko, Hanne Boel og mange mange andre. Og så har han også sunget noget noget nær 1000 sange i den bedste sendetid som sanger i The Antonelli Orchestra i Vild med dans på TV2. Mød Daniel og hans København.

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Daniel: Efter 15 år på landet, nærmere betegnet “Vallekilde”, er vi tilbage i byen – nu med børn.

Så vi prøver alle at finde os til rette i den nye lejlighed og for børnenes vedkommende også den nye skole, Gasværksvejen Skole. Jeg har netop udsendt singlen ”Melodimand” i eget navn og er endelig ved at færdiggøre et nyt album, denne gang på dansk.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Daniel: Vesterbrogade. Jeg blev født på Frederiksberg Hospital i 1971 og voksede op i en lejlighed på Vesterbrogade 174. Så man må sige, at jeg er kommet hjem.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Daniel: Har altid elsket Christianshavn og Christiania. De nye cykelbroer gør jo, at man hurtigt kan komme fra Vesterbro til Christianshavn, hvor jeg også spiller bordtennis i CIK.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Daniel: Coffee Fellaz lige rundt om hjørnet på Helgolandsgade laver en god kop kaffe og en fantastisk avocadomad på ristet rugbrød.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Daniel: Derhjemme. Der er ikke det store udvalg af take away i Vallekilde, så vi er blevet super kunder hos Wolt, der opdaterer os på den front. Nede i stuen af vores ejendom, ligger også Nibon Ya Sushi, som laver en vidunderlig teriyaki and.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Daniel: I “Parken”, når vi scorer!

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Daniel: Fristaden Christiania har altid været et fedt sted at komme. hvis man vil have et andet perspektiv. Den Grå Hal, hvor verdensstjerner som Bob Dylan har optrådt – et helle midt i storbyen.

Noget af idyllen er gået tabt de sidste 20 år, både på grund af de mange politiaktioner, men også på grund af magtstrukturen på selve Christiania. Men et unikt sted, så længe det får lov til at eksistere. Havde selv muligheden for at optræde på Carl Madsens plads for et par år siden.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Daniel: Nok en floskel!? Men jeg bliver nødt til at sige Tivoli. Mine bedste barndomsminder er derfra. Og som ung dreng der, når han kedede sig, fandt et hul i hegnet, fandt et brugt turpas og fik masser af underholdning den vej.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Daniel: Det spørgsmål kan jo forstås på to måder! Min hustru og jeg fandt sammen på Café Keld og Dirk i 1995. Frederiksberg Allé er et dejligt sted. Om sommeren sidder jeg tit med min gode ven Jonas og nyder et stykke smørrebrød på “Promenaden”.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Daniel: Earth Wind & Fire på femøren i 90’erne. Det styrtregnede op til koncerten. Ved første tone brød solen frem og skinnede lige til den sidste akkord klingede ud, derefter regnvejr igen – et tegn? Jeg har senere haft fornøjelsen af at arbejde sammen med mange af både de helt gamle og nyere medlemmer af bandet. Senest i Makedonien, hvor jeg optrådte med den originale keyboardspiller; Larry Dunne.

Eller sejrsdans med Kim Christofte på Exalon efter EM-sejren i 92’.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Daniel: Friday night Skate.
Søndagsbordtennis i Absalon.
Hør noget musik til Jazz festivalen.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Daniel: Valet parking.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Daniel: Hvis det ikke skal være min egen “Love will keep us together” – “DSB-sangen”, vil jeg anbefale noget med de unge mennesker fra “Blæst”.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Daniel!