En fredag på fransk på Østerbro

0
197

Jo altså – jeg begynder at føle mig lidt som en kliche, men altså det er vel meget passende, at jeg som top-frankofil, skriver om den lille franske invasion, der var i Docken ude i Nordhavnen hen over sidste weekend. For her blev nemlig afholdt en lille fransk messe, Fransk Affære, eller – i stedet for ‘messe’ er det nok mere korrekt at kalde det, Den Franske Landsby i København (som det officielt hedder).

Fransk Affære
Fransk Affære

Og på den råkolde, regnvåde, mørke oktoberaften var det fuldstændig vidunderligt at tage et lille smut til Den Franske Landsby. Og inhalere lidt fransk. Og lade sig overvælde af fantastiske smagsprøver på oste (masser af oste!), pølser (masser af pølser), galettes, crepes, vin, øl og jeg kan da blive ved at nævne flere lækkerier, som jeg kunne smage …

Den Franske Landsby i København
Den Franske Landsby i København

Der var en massevis af udstillere – mest mad og vin, men AirFrance og repræsentanter for Guadaloupe-øerne var der f.eks. også. Og så var der en masse mennesker, der lod sig beruse af lækre smagsprøver – og lækker mad! Og mig – jeg fik endelig langt om længe smagt Ma Poule’s efterhånden legendariske Confit de Canard-sandwich:

Confit de Canard-sandwich fra Ma Poule
Confit de Canard-sandwich fra Ma Poule

Sig lige, at den ser god ud??? (Og pssst – man kan altså købe den hos Ma Poule i Torvehallerne hver dag!). Der var en bager, der solgte Tarte Tatin og Eclair du Chocolat. Uhmmm – jeg kunne have spist mig så rund som en champagneprop, hvis ikke jeg var blevet stoppet i tide:

Propstole
Propstole

Crêperiet La Petanque, der bor på Rømersgade 9, lige ved Torvehallerne, havde (selvfølgelig) også en stand, hvor de solgte deres lækre crêpes og galettes – og hvis I ikke har prøvet dem endnu, så kan jeg kun anbefale dem – og som bonus er det også en vildt hyggelig restaurant.

La Petanque - crêperie
La Petanque – crêperie

Det eneste som jeg var lidt ærgerlig over midt i al den franske lækkerhed var, at jeg manglede lidt mere kultur som bøger, film og musik. Jeg tror, at der har været events på planlagte tidspunkter hen over dagene, men jeg ville have elsket, at Den Franske Bogcafe var der eller lignende med musik. Men når dette lille hjertesuk er klemt ud mellem sidebenene, så sidder jeg tilbage med en virkelig dejlig aften i kroppen. Og jeg er ret sikker på, at Den Franske Landsby får besøg af mig igen til næste år – for det var bare så hyggeligt og så dejligt! Og tiltrængt med et strejf af fransk lækkerhed og solstråler midt i det mørke og våde danske efterår! Merci beaucoup! / Anne

Ostostostostost
Ostostostostost