Food is now og andre madoplevelser på Roskilde festival 2023

0
195

De gode folk bag Roskilde festival har altid nye spændende madoplevelser og tiltag i ærmet, og i år er ingen undtagelse. Især det nye oplevelsesområde ”Food is now” ved Bazaar-området byder på en lang række interessante, tankevækkende og velsmagende oplevelser. Læs med her når vi dykker ned i maden på Roskilde Festival 2023

 

Tekst: Sabrina Hørup Jensen

Det overordnede tema for de forskellige arrangementer er havet, og under festivalen kan du således deltage i velsmagende workshops, eller lytte til tankevækkende debatter om økosystemer, hvilke konsekvenser vores valg og handlinger har og meget mere.

Her kommer et lille udpluk af nogle af de ting du kan opleve:


Madworkshop – alt godt fra havet

Udforsk tangens alsidighed og eksperimenter med at lave tangpesto, tangchips, tangsalt og meget mere eller grib en fiskestang og fang en dåsefisk – det hele under kyndig vejledning fra Tænketanken Frej.

HVORNÅR: Torsdag d. 29/6, kl 12.30

 

Fællesmiddag med kokken Matt Orlando – spis hele fisken

Kombiner en afslappet fællesmiddag, med inspirerende oplæg af folkene fra Fiskerikajen og Matt Orlando (manden bad den hedengangne Amass), om vejen mod en mere bæredygtig fiskeindustri og om madaffaldets næringspotentiale. En glimrende mulighed for både at blive mæt og inspireret.

HVORNÅR: Fredag d. 30/6, kl 18.30-19.30
PRIS: 150 kr

 

Nokk – dansk og økologisk sushibowl

Kokken Jesper Mikkelsen fra restauranten Nokk, giver her sit bud på en version af den populære sushibowl, men hvor alle ingredienserne er 100% danske og økologiske. Jesper vil sammen med Fiskerikajen, samtidig fortælle om processen oversætte det japanske køkken til dansk og om hvor vigtigt det er, at gå efter skånsomt fangede fisk.

HVORNÅR: Torsdag d. 29/6, kl 16.30-17.30
PRIS: 120 kr

 

Nysgerrig? Dyk ned i hele Food is now programmet her.

 

Foruden Food is now programmet, så bugner festivalpladsen som altid af velsmagende sager. Jeg bliver altid fascineret og imponeret over, hvor meget der er sket, siden de første år jeg var afsted i starten af 00’erne. Der er i dag så meget, man gerne vil nå at smage, at det er næsten lige så stressende, som at skulle beslutte sig for hvilke bands man skal høre.

Her kommer 5 af de boder jeg drømmer om, at besøge under årets festival:

 

Kuku

Danmarks eneste iranske streetfood sted og vinderen af Street food om søerne sidste år, og har fået stor ros fra Politiken, og dét alene er grund nok til at slå et smut forbi.

HVOR: Lige ved foodcourt hall

 

Grapes & Flames

Flammkuchen/tarte flambé – kært barn har mange navne. Den tyske/franske version af pizza, er at finde på årets festival og findes både i en vegetarisk og ikke vegetarisk udgave – og skal du have det ekstra godt (og det skal du selvfølgelig), så kan du tilmed tilkøbe trøffel.

HVOR: Foodcourt hall

 

Tatar

Tatar er bare altid et hit og her kan du få det i både den traditionelle version af oksekød og en vegetarisk af gulerod. Begge lyder lige til at spise.

HVOR: Ved lille foodcourt

 

Rørt

Trænger du til et gedigent stykke smørrebrød, så slå et smut forbi Rørt for et nemt og ukompliceret måltid, der kan spises med en hånd. Lavet på gode råvarer og med fuld fart på smagen.

HVOR: Foodcourt hall

 

The Hummusbar

Hummus går man sjældent galt i byen med, derfor er det helt genialt at dedikere en hel madbod til det. Her kan du finde hummus i tre forskellige sammensætninger, vegansk, med lam eller bare hummus med brød – hvis det skal være helt simpelt.

Her er der lidt for enhver smag, vi har tiltro til at I selv finder frem til de burgere, fritter og flæskestegssandwich I drømmer om.

HVOR: Foodcourt hall

 

Vi ses på pladsen – formentlig med en øl i den ene hånd, og en mad i den anden.