Gassiloen i Valby

2
357

Vores veninde Inge var ude og sige farvel til gassiloen i Valby, inden den skal rives ned. Og hun gæsteblogger om det:

Gassilo udefra fra valbyonline.dk
Gassilo udefra fra valbyonline.dk

Til november skal et af Valbys vartegn, den lyseblå Valby Gassilo, rives ned. Den har ikke længere noget formål og har ikke været i brug siden 2007. Flere års forsøg på at på at få den solgt til formål som koncertsted, klatrevæg og andet har ikke båret frugt. Siloen kan med sine 108 meters højde ses fra en stor del af København og omegn, og i de 1½ år jeg har boet i Valby, er den blevet et hyggeligt tegn på “hjem”.
For at Valbyborgere og andre interesserede kunne sige farvel til siloen, havde en gruppe kaldet GasEntusiasterne arrangeret, at man kunne opleve siloen indefra samt udefra i hhv. 12 og 25 meters højde. Var man en heldig vinder kunne man også komme op på toppen og opleve udsigten fra 108 meters højde. Man skulle selv gå derop på udvendige trapper. Uhh!

Jeg tænkte, at det kunne da være en meget sjov oplevelse, som man formodentlig kun oplever én gang. Og så kunne det være hyggeligt at sige farvel. Større forventninger havde jeg ikke. Men det viste sig at være en helt ubeskrivelig oplevelse! Selve rummet er samtlige 108 meter højt og 54 meter i diameter. Og så er den sort af blank olie på vægge, gulv og loft. Det gav en virkelig smuk effekt fra vinduerne i loftet!

Gassilo indefra
Gassilo indefra

Men det var ikke det mest særlige ved oplevelsen. Det var lyden. Lyd der blev kastet frem og tilbage mellem de 108 x 54 meter. Dét var vildt! Og helt ubeskriveligt! Det nærmeste jeg kan komme det, er lyden under vand. Bare meget højere. Man kunne mærke på publikum, at de var meget benovede og tavse, når de kom ind i rummet. Men når der så blev råbt, klappet eller spillet på det til lejligheden opstillede keyboard eller trommesæt, så blev der larm. På den gode måde! Jeg blev virkelig draget af rummet og havde slet ikke lyst til at gå igen. Det var en stor og fascinerende oplevelse, som jeg er virkelig glad for at have oplevet. Jeg fik desværre ikke selv optaget lyde eller en film derude, men på denne film http://www.youtube.com/watch?v=3ncujII6CnY, der er optaget ved en tidligere lejlighed, kan man fornemme lyden derinde.

Jeg overvejede en tur udenpå siloen for at opleve udsigten. Min højdeskræk fik mig dog talt fra det, så jeg blev på jorden.

Gassilo udefra med små mennesker i 25 meters højde
Gassilo udefra med små mennesker i 25 meters højde

Jeg kender endnu ikke den præcise dato for hvornår siloen sprænges, men der vil være mulighed for publikum at overvære det i behørig afstand. Der vil jeg nok også være til stede. / Inge

2 COMMENTS

  1. Ej hvor fedt! Altså, ikke at den skal rives ned, men det lyder som om, du havde en ret speciel oplevelse derinde. Vil meget gerne se, når den bliver sprængt, så hvis du får det at vide før mig, så sig endelig til 🙂

Comments are closed.