Glou Glou: Ny grønnere restaurant på Nørrebro

0
391
Nørrebro er blevet beriget med endnu en lækker restaurant, der kan tilfredsstille det mad- og vinhungrende publikum i København. Stedet hedder Glou Glou og ligger på Ranzsausgade. Du kan kende det på de mange grønne planter i vinduet, og disse planter er der en stor grund til: Restaurantens koncept er nemlig 60% grønt, 30% fisk og 10% kød.

 

Glou Glou er en ny restaurant på Rantzausgade på Nørrebro med en ny grøn tilgang til mad og vin. Bag restauranten står Kenn Husted, en garvet herre på den københavnske restaurant- og vinscene – med over 25 år på bagen og restauranter som Paté Paté og Falernum under sine vinger.

Det nye sted på Nørrebro opstod, fordi Kenn Husted manglede et sted i byen, hvor han kunne bespise sine vegetar-venner med lækker mad og med en festlig stemning, som man kender det fra andre restauranter i byen – som eksempelvis Paté Paté. Som han selv siger, så er de fleste grønne restauranter også meget stille og rolige og pæne. Men bare fordi man kan godt lide grøntsager, betyder det jo ikke, at man ikke samtidig kan lide god vin, festlig stemning og lange aftener i byen.

Derfor opstod Glou Glou. Restaurantens køkken er bygget op om konceptet: 60% grøntsager, 30% fisk og 10% kød – det sidste er simpelthen for at gøre plads til de mennesker, der ikke kan eller vil undvære deres kød, og det er jo meget sympatisk.

Maden

Med åbningstider fra tidlig morgen til sen aften, er der rig mulighed for at gå på opdagelse i det grønne menukort morgen, middag og aften. 60-30-10 konceptet afspejles naturligvis i menukortet, hvor der primært er fokus på de grønne retter. Og hvis du endnu ikke er sprunget på den grønne bølge, kan du stadig vælge retter med fisk, skaldyr eller kød. Det får du dog ikke nødvendigvis brug for, da de grønne retter er så lækre og indbydende, at du ikke tænker over, at det er vegetarretter.

Blandt morgen- og frokostretterne finder du lækkerier som ristet rugbrød med avocado, youghurt med granola, flabrød med humus, grillet surdejsbrød med porcheret æg og spinat, bygotto – kolde og varme salater og større retter som grillet broccoli med raita, og gul poussin.

Vi var inviteret til åbningen, og fik dér en smagfuld introduktion til Glou Glous grønne tilgang til mad og vin. Blandt retterne som vi på det varmeste kan anbefale dig, at prøve var fladbrød med butternut, stracciatella og hvidløg, bagt tomattatar med confiteret æggeblomme og tomatchips, selleri ceviche med tigermælk, tai basilikum og kyllingeskind, og en helt fantastisk estragonmouse med bagt æblesorbet. Hvis du gerne vil supplere det grønne med fisk eller kød, så kan du også finde både stegt torsk, porcheret rødtunge og kalve ribeye på menuen. Vinkortet er ligeledes præget af det grønne, da Kenn Husted i samarbejde med køkkenet omhyggeligt har udvalgt en bred vifte af øko-vine, naturvine og biodynamiske vine.

Indretningen

Glou glou har ikke kun fokus på det grønne i deres tilgang til mad og vin, det ses også tydeligt i indretningen. Det øjeblik du træder ind af døren, møder du en grøn oase med friske grønne planter og blomster – ja selv møblerne er betrækket med storblomstret stof. Det er alt sammen med til at give en varm og behagelig stemning og nogle helt naturlige hyggekroge.

Udover restaurant og bar, så er den ene del af Glou Glou også indrettet med en ”to-go-butik”, og her kan du købe alt, hvad der også sælges i restauranten. Så hvis du ikke har fået nok efter et besøg, kan du også gå hjem med favnen fuld af frisk grønt, brød, blomster, konserves og vin.

Glou Glou ligger på Rantzausgade 22 på Nørrebro og har åbent alle ugens dage undtagen mandag.

 

/ Louise T og Louise Bro