Gratis sommerkoncerter på Nemoland

0
224

Gratis koncerter i København er faktisk ikke helt unormalt. Næ, det særlige ved disse koncerter er, at de foregår på Nemoland på Christianshavn!

For ikke så længe siden havde jeg et glædeligt gensyn med Christiania. Jeg besøgte fristaden jævnligt, da jeg gik i gymnasiet, men det er efterhånden lang tid siden. Da jeg på universitetet skulle skrive mit speciale i medievidenskab faldt valget på en analyse af dokumentarist Poul Martinsens mange iscenesatte eksperimenter. Martinsen lavede i 1976 tv-dokumentaren ”Dagbog fra en fristad”, hvor en familie fra Hedehusene i en uge byttede liv med en familie fra Christiania. Dengang, som i dag, var fordommene mange i den danske befolkning til trods for, at de fleste aldrig havde besøgt fristaden. På opfordring af en række kunstnere fra den politiske og kulturelle venstrefløj besluttede Poul Martinsen sig for at lave et program, der tog fat på emnet fordomme. Hvis man tog en familie fra den pæne middelklasse med forudfattede kritiske holdninger mod Christiania, indkvarterede dem på fristaden i en uge, hvor de skulle leve og bo som ægte christianitter, hvad ville der så ske? Ville de ændre holdning? Ganske som Martinsen forventede det, ændrede familien holdning efter en uge. De havde oplevet et enormt samarbejde og sammenhold i fristaden, som burde bevares. Ja, de havde sågar fået venner derude, som snart skulle komme på besøg i Hedehusene. Angiveligt var dette program skyld i, at Christiania bestod og indtil videre stadig eksisterer.

For en måneds tid siden var jeg på Christiania for at lede efter Jimmy Jørgensens releaseparty. Forgæves. Men hyggeligt var det, min lille aften-forvildelse, og mens jeg gik rundt derude omkring midnat, tænker jeg: ”Hvorfor kører min cykel mig aldrig herud på Christianshavn og Christiania?”

Nu har jeg mindst én god grund til jævnligt at slå et smut forbi Christiania i løbet af sommeren. Der er nemlig gratis koncerter på Nemoland, og der er virkelig mange gode navne på plakaten. Jeg har allerede planlagt, at jeg skal opleve Isam B. d. 4. juli, Cody d. 18. juli og Von Dü d. 15. august. Der er noget for alle, både rock, reggae, pop, punk, hip hop, blues og rap.

Kulturforeningen Nemoland, som arrangerer, lægger ud med Lis Sørensen på søndag d. 23. maj kl. 19.00. Kig på deres hjemmeside og skriv gerne til os, hvis du tager derud – det kan være, vi vil med. Go’ koncert!

/Louise

http://www.nemoland.dk/musik2010program.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here