Havnebussen får tre nye stoppesteder

0
453

Havnebussen udvider og vil nu binde byen endnu mere sammen. Den 27. februar fik havnebussen to nye stoppesteder på Islands Brygge og Enghave Brygge – og til april vil havnebusruten også dække Nordhavn, når et nyt stoppested åbner ved Orientkaj.

 

 

Vi har heldigvis masser af muligheder for at krydse byen til fods, på cykel, i bil, med S-tog og Metro. Det er faktisk blevet skræmmende hurtigt at komme på tværs af byen efter Metro-ringen er kommet til, men der er stadig visse dele af byen, som er lidt ufremkommelige. Det bliver ændret nu, hvor havnen også kommer til at binde byen endnu mere sammen med Havnebussen, som har udvidet med to stoppesteder på Islands Brygge og Enghave Brygge – og til april 2022 vil havnebusruten også dække Nordhavn, når det nye stoppested ved Orientkaj åbner.

 

To nye stoppesteder ved Islands Brygge Syd og Enghave Brygge

Mellem Bryggebroen og Slusebroen ved Sjællandsbroen er det i dag ikke muligt at krydse Københavns Havn, hvis du er gående eller vil med offentlig transport. Det blev ændret den 27. februar, da Movia og Københavns Kommune åbnede to nye stoppesteder for havnebusserne 991 og 992. Stoppestederne ligger ved Islands Brygge Syd og Enghave Brygge.

Stoppestederne ligger tæt ved nye bykvarterer, hvor der i disse år bliver bygget mange nye boliger. Det giver de mange københavnere, som vil bo her, mulighed for at krydse havnen med offentlig transport og f.eks. tage i Amager Fælled, som ligger få hundrede meter fra det nye stoppested Islands Brygge Syd.

“Vi har hele tiden et mål om at styrke den offentlige transport i København. Derfor er jeg glad for, at vi giver københavnerne endnu en grøn genvej over vandet med to nye stoppesteder, som kan binde vores by endnu bedre sammen,” siger overborgmester i Københavns Kommune Sophie Hæstorp Andersen (S).

Udvider flåden fra fem til syv havnebusser

Der er ikke kun kommet nye stoppesteder til, havnebusserne havnebusserne 991 og 992 er også gået fra at have fem til syv havnebusser. Ligesom de nuværende fem havnebusser sejler de to nye havnebusser på el. De er også rummelige med plads til 80 passagerer. De har store vinduespartier, som skaber lys og luft og mulighed for at opleve havnefronten bedre. Endelig er der plads til otte cykler og fire kørestole eller barnevogne på hver havnebus.

“Vi glæder os til sammen med Københavns Kommune at åbne for endnu mere betjening af den sydlige del af Københavns Havn, og give vores passagerer mulighed for at opleve byen på begge sider af havnen. Samtidig er vi glade for at indsætte to ekstra elhavnebusser, der hverken støjer eller udleder CO2, NOx eller partikler, når de sejler. Det er endnu et vigtigt, klimavenligt skridt mod en endnu renere og bedre kollektiv transport i Københavns Havn såvel som i København,” siger Movias administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen.

Havnebusserne 991 og 992 sejler fra Refshaleøen over Nordre Toldbod – Operaen -Nyhavn – Knippelsbro – Det Kongelige Bibliotek – Bryggebroen – Islands Brygge Syd – Enghave Brygge og ender ved Teglholmen. Havnebusruten vil fra april 2022 også dække Nordhavn med stoppestedet Orientkaj, så der kommer en genvej mellem Nordhavn og Refshaleøen.

Havnebussen sejler på hverdage i tidsrummet 7:00-22:00 og har afgang hver halve time. I weekenden sejler den hvert 45. minut. I sommerhalvåret sejler den også hvert 30. minut i weekenden. De nye sejlplaner ligger på dinoffentligetransport.dk og man kan søge sin rejse med de nye stoppesteder for havnebussen frem i rejseplanen. Og husk også at du bare skal bruge dit rejsekort, så det kan næsten ikke være nemmere at hoppe på havnebussen.