Herle Jarlgaard Hansen | Københavnersnuden #475

0
42

Ugens Københavnersnude er founder og CEO af FindersKeepers, Herle Jarlgaard Hansen. Hun bor på Nørrebro sammen med sin kæreste Rasmus og deres hund Cleo. Lige nu har hun travlt med FindersKeepers i Øksnehallen, som finder sted i dag og i morgen – og her kan du møde hendes København.

Herle Jarlgaard

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Herle Jarlgaard: Jeg er – som altid – i gang med alt for mange ting. Selv her, 12 år efter jeg startede FindersKeepers, har jeg stadig en finger med i spillet på SÅ mange ting og kan ikke styre mig for hele tiden at sætte alt muligt i gang. Her i weekenden afholder vi FindersKeepers designmarked i Øksnehallen, og det bliver det største marked nogensinde, med mere end 250 designere tilmeldt og et stort secondhand område. 

Ugen op til markedet er der altid virkelig meget knald på, men vi skal stadig arbejde på alle de nye flotte produkter, vi designer og producerer i samarbejde med forskellige designere og samarbejdspartnere, så der er også meget arbejde og koordinering. For to uger siden besluttede vi os også lige for at lancere et helt nyt site til finderskeepers.dk, som vi selv både designer og udvikler. Der kan jeg kun sige: Please lad være med nogensinde at gøre det. Vi har holdt LAN-party de sidste par nætter med cola og chips for at blive færdig. 

Herle Jarlgaard

LC: Hvor bor du?
Herle Jarlgaard: Jeg bor på Nørrebro lige ved Nuuk station sammen med min kæreste og partner i FindersKeepers, Rasmus, og vores lidt for store hund Cleo. Vi har boet her i fem år og er så taknemmelige over vores lejlighed. Jeg startede med at bo i lejligheden inde ved siden af, men var så heldig at flytte ind i vores nuværende efter et par år. Jeg er bedst til bare at rode, have venner og familie på besøg, så der mangler stadigvæk en del renovering. Nogle gange føles det lidt som om, vi bor to teenagere på 15 år sammen. Selvom det ser godt ud på Instagram, så må jeg bare indrømme, jeg er messy as fuck. Det jeg elsker allermest ved at bo, hvor vi bor, er, at jeg er så tæt på mine bedste venner og familie, de bor lige rundt om hjørnet på Nørrebro og på Frederiksberg. 

LC: Hvor går du tur?
HJ: Jeg har scrollet Hans Tavsens Park og Assistens Kirkegården tynd med min hund. Eller måske mere blevet trukket rundt efter egern. Så snart man kommer væk fra den flotte hovedvej med de store træer og finder et sted, hvor der ikke er så mange mennesker, glemmer jeg helt, at jeg bor i en storby. Det er fantastisk, at der er et sted, hvor man kan slippe væk og få et afbræk fra byens mylder. 

LC: Hvor drikker du kaffe?
HJ: Jeg drikker ikke kaffe. Pepsi Max derimod! Og gerne de billigste fra Netto, når der er tilbud. Men jeg elsker Coffee Collective for at lave surdejsboller med Gammel Knas. 

LC: Hvor spiser du?
HJ: Jeg bor meget tæt på Baka d’ Busk, det smager så vidunderligt. Ellers er jeg også rigtigt gode venner med Wolt. Altså: vi er på stadie ‘gratis levering’. Min gode ven Nick har lige anbefalet Wok King & Sushi, og det er bare billigt og virkelig godt. Den anden dag var jeg på Gaza Grill, det var også mega lækkert. Men hvis jeg selv kunne vælge, er jeg nok mest sådan en buffet-pige. Jeg vil helst smage lidt af meget forskelligt.  

LC: Hvor fester du?
HJ: Mit favoritsted er Klovnens Bodega. Det var her, jeg mødte min kæreste Rasmus. Her jeg har holdt fødselsdage og samlet venner og familie mange gange. Vores hundevenner kommer forbi og holder spontan fredagsbar med os. Det er billigt, og det ligger lige rundt om hjørnet. Jeg er blevet for gammel og lazy til at tage ned på . Det er kun, når mine unge venner holder fest.

Herle Jarlgaard

LC: Hvor inspireres du?
HJ: Jeg kan virkelig godt lide at kigge på mennesker. Vi er så forskellige og så alligevel ikke. Jeg får meget inspiration af at kigge på mennesker. Hvordan de klæder sig, sætter ting sammen og styler deres outfits. Ellers elsker jeg også at se udstillinger fra de nye designere på Kunstakademiet, kunstskolerne, Snedkernes Efterårsudstilling, Chart, Enter Art Fair med flere. 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
HJ: Jeg kan virkelig godt lide at cykle på tur til Amager Fælled. Der er kommet et nyt badested tæt på, som ikke så mange har fundet endnu, som jeg har været ude ved mange gange over sommeren. 

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
HJ: Jeg synes, det sker næsten hver gang, jeg cykler hen over broerne – lige fra Dronning Louises Bro til Langebro. Det giver bare sådan en lille summen i maven. København er allermest speciel for mig, når jeg er sammen med mine venner. I sommer var vi en flok venner, der spillede Sequence og grillede. Sådan en aften, hvor alle rammer den. Èt stort grineflip hele aftenen, solnedgang over vandet og en tur i kajen og kram og kyz.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
HJ: De første par år med FindersKeepers var nogle af de allersjoveste, der var jeg så young og ubekymret i forhold til bundlinje og inflation. Det var bare dag til dag og fun. Det var alle mine bedste venner, der hjalp til hver gang. En hel flok af dem, jeg synes, var de fedeste at hænge ud med. Vi holdt FindersKeepers dengang i starten i Korsgadehallen og tog stort set altid en øl på Diligencen. Denne her aften var alle med, og det var helt magisk. Vi drak til den lyse morgen og tog nærmest direkte op helt snaldret til markedet søndag og kørte det igennem. Bedste weekend. 

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
HJ: Ærligt, så synes jeg, FindersKeepers er en virkelig god oplevelse. Det handler jo ikke kun om at shoppe, folk kommer både for at finde inspiration, blive opdateret på trends, men også bare for at hygge sig, tulle rundt og snakke. Jeg kan jo se, at der er vildt mange gengangere, som har det som fast tradition, og som bruger flere timer på at gå rundt, drikke en kaffe og chille. Og selv hvis du ikke finder noget, så har du betalt en halvtreller for at komme ind, og du har helt sikkert fået noget inspiration og har hygget dig. 

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
HJ: Selvom vi er heldige at bo tæt på mange grønne områder, så synes jeg stadig, der mangler steder, hvor man kan trække vejret og komme væk fra byens larm. Jeg tror måske, løsningen for os kunne blive at finde en kolonihave i et roligt område lige uden for byen. 

LC: Dit soundtrack til byen?
HJ: Love On The Brain (Gigamesh Remix) med Rihanna er lige for tiden det track, der lige gør, at jeg cykler en tand hurtigere igennem København.  

Tusind tak, Herle, fordi du ville dele dit København med os. Læs mere om FindersKeepers her.

GOD WEEKEND!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here