Holm’s Bager hjælper med at kysse sclerose farvel

Holm’s Bager hjælper med at kysse sclerose farvel

by 23/03/2015

Hvert år får 600 flere danskere sclerose, og kvinder på tærsklen til livet mellem 20 og 40 år står for stigningen. To ud af tre med sclerose er nu kvinder. Blandt andet derfor er Holm’s Bager gået ind i kampen mod den frygtede og uhelbredelige sygdom ved at støtte Scleroseforeningens kampagne Kys Sclerose Farvel.

Fra den 23. marts kan du købe en specialudgave af Holm’s lækre cupcake med smag af æble og kanel for kun 20 kroner – 5 kroner under normalpris. Eksklusivt i maj måned vil det desuden være muligt at købe en mazarinkage med pistacie og chokolade for 25 kr. Begge kager med topping i Scleroseforeningens grønne farve. For hver solgte kage donerer Holm’s Bager 10 kroner til Scleroseforeningens kampagne Kys Sclerose Farvel.

Ca. 14.000 danskere lever med sclerose, og i disse år stiger antallet af særligt kvinder med sclerose kraftigt. Årsagen til sygdommen er endnu ukendt, og kun nogle former for sclerose kan behandles, men aldrig helbredes.

Om Kys Sclerose Farvel kampagnen

Det er tredje år i træk, at Scleroseforeningen i foråret afholder kampagnen Kys Sclerose Farvel, som har til formål at samle ind til forskning i sclerose. Det er muligt at støtte kampagnen ved at købe en af de to kager, som kommer til salg i alle Holm’s fire bagerier i København. Bagerierne ligger i Frederiksberg Centret, på Torvegade på Christianshavn, i Illum og på Bremerholm i København K.

Fra uge 13-24 står der desuden indsamlingsbøsser i butikker over hele landet, ligesom man i Rema 1000 kan støtte ved at købe en lækker læbepomade til 20 kroner.

Det er også muligt at støtte med 30 kr. ved at sende en sms med teksten KYS30 til 1231.

Kampagnen har en række kendte ambassadører, som støtter op om kampagnen. Sangerinde og skuespiller Szhirley, sangerinde og komiker Ellie Jokar, skuespiller Ann Elenora Jørgensen, danser Mads Vad og standup komiker Carsten Bang er dette års kampagneambassadører.

 

Fakta om Sclerose

  • Sclerose er en kronisk sygdom, som rammer centralnervesystemet
  • Der opstår betændelse omkring nervetrådene og med tiden ar, så meddelelser fra hjernen til forskellige dele af kroppen kun dårligt eller slet ikke når frem
  • Hver dag får to danskere konstateret sclerose
  • Sygdommen rammer oftest unge mennesker mellem 20-40 år
  • Dobbelt så mange kvinder som mænd får sclerose, og tendensen er stigende
  • Sclerose kan ikke helbredes. Men forskningen gør hver dag fremskridt, og derfor samler Kys Sclerose Farvel penge ind til forskning – så vi en dag kan kysse sclerose endegyldigt farvel.

 

Vi modtog kager fra Scleroseforeningen og Holm’s Bageri for at kunne smage og skrive om kampagnen. 

1 Comment so far

Jump into a conversation