fredag, august 19, 2022
HomeGuidesAnmeldelserImprov Comedy Copenhagen: Grand Opening med Rufus Gifford

Improv Comedy Copenhagen: Grand Opening med Rufus Gifford

I torsdags var jeg så heldig at få udvidet min horisont og opleve noget, som jeg aldrig har oplevet før; Improv Comedy.

Jeg var nemlig til the Grand Opening af Improv Comedy Copenhagen (ICC) teatret, der, med sin fantastiske beliggenhed ved Frederiksholms Kanal 2, helt sikkert bliver velbesøgt. ICC er det første improv comedy teater i Danmark, og de tre grundlæggere, Stefanie Grassley, Kasper Jacobsen og Stefan Pagels Andersen forklarer, at tanken bag dette teater var, at dele den magi som American-style improv har med individer og virksomheder i Danmark. Ifølge dem har denne form for comedy gjort dem mere positive, ærlige, udadvendte og åbne over for nye mennesker og ideer.

Men hvad er det der improv comedy egentlig for noget?

Jeg har hørt om det før, og jeg må indrømme, at jeg havde en ide om, at jeg skulle sidde og krumme tæer, for tænk hvis improvisatørerne gik i stå eller ikke vidste, hvad de skulle sige? Tænk hvis der bare blev en forfærdelig stilhed, og der var ingen, der vidste, hvad de skulle gøre?

Klokken havde lige ramt 19, da jeg sad og kiggede forventningsfuldt op mod den lille scene. I ICC teatret er der kun plads til omkring 25-30 tilskuere, hvilket gør, at stemningen er intim og hyggelig.
Rufus Gifford gik på scenen efter de tre grundlæggere havde præsenteret og budt velkommen. Den vellidte amerikanske ambassadør forklarer, at han er involveret i projektet, for lige meget hvem man er, eller hvad man laver, så er det vigtigt at grine og have det sjovt, og det var en god mulighed for at introducere en del af amerikansk kultur til danskerne.

Han startede derfor aftenen med en sjov og underholdende monolog, som var inspireret af emner fra publikum. Derefter tog de dygtige improvisatører over og brugte ambassadørens historier som grundlag for deres show. Denne form for improviseret comedy gør afstanden mellem performere og publikum mindre, da publikum bliver en del af showet på en hel anden måde. Det var på ingen måde tåkrummende eller akavet, og mine tanker og fordomme kunne ikke være længere fra det, som jeg oplevede i torsdags. Det var hylende morsomt, og jeg grinede stort set gennem hele de 2 timer, som jeg var der. Det åbnede i hvert fald min horisont, og jeg gik derfra med et stort smil på læben efter en, oprigtig, virkelig sjov aften.

Jeg kan helt klart anbefale alle at opleve det, og det kan du hver mandag, fredag og lørdag klokken 20. Eller du kan selv tage et improv kursus, hvis det lyder som noget, du kunne tænke dig at prøve kræfter med. Om du er til det ene eller andet, så kan du læse mere om det her.

/Nathalie

 

 

 

Love Copenhagen
Love Copenhagenhttp://www.lovecopenhagen.com
Nathalie Meinhardt, 31 år og arbejder som Digital Marketing Manager. Er jysk helt ind til benet men er faldet fuldstændigt pladask for København. Madglad, festglad, menneskeglad, nysgerrig, elsker kram og griner meget højt.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev - fyldt med lækre sager og inspiration til alt det, der sker i København.

Mest læste