Interview med forfatter Marie Louise Cornelius

0
384
ML Cornelius
Forfatter og dramatiker Marie Louise Cornelius var for en måned siden vores Københavnersnude, hvor hun delte ud af sit skønne København. Louise T har siden hen lyttet til hendes lydbog på Storytell, hvor den er udgivet, og har i den forbindelse spurgt lidt ind til, hvor inspirationen til denne lydbog kommer fra, hvad man som lytter skal tage med sig, og hvilke lydbøger hun selv kan anbefale.

Hjerteblink

LC: Hvor har du fundet inspiration til serien?
MLC: Min inspiration er faktisk fra min kortfilm Et liv – flere liv som jeg lavede i 2010. Den var sådan lidt inspireret af Mrs Dallyway og handlede om tre kvinder i forskellige stadier i deres liv, der på denne dag måtte tage nogle drastiske beslutninger i deres liv. Der er endda nogle af karaktererne, der går igen i Hjerteblink eller i hvertfald er kraftigt inspireret af dem – blandt andet Mona og Agathe. Jeg elsker det aspekt med, at vores handlinger spreder sig som ringe i vandet, og at vi alle er connected på en eller anden måde. Og så er jeg inspireret af personer jeg kender, personlige oplevelser og så min by.

LC: Hvordan er det at skrive en serie i forhold til en bog? 
MLC: Det at skrive historien som om, det var en serie, faldt mig rimelig naturligt. Jeg har skrevet mange pitches til tv- serier, som aldrig blev antaget! Så formen er lidt ud fra det  – det er jo en bog – men bare delt op på en lidt anderledes måde. Og så er det sjovt at tænke i hele tiden at slutte et afsnit på en måde, så læseren forhåbentlig får lyst til at “binge” videre.
LC: Hvad vil du gerne give videre til læseren med denne historie? 
MLC: Jeg vil gerne minde folk om at tænke lidt mere i “the big picture”. At de handlinger, vi foretager os, kan have stor betydning for dem omkring os. Skilsmisse, familierelationer, misforståelser, der bliver så store, at de ødelægger, Jeg synes, at verden er blevet en lille smule egocentreret. Vi tænker: Jamen, hvis jeg er glad, så er det vigtigst. Og det er det altså ikke altid. Jeg har selv oplevet at blive “fravalgt” af min far, og det har sætter altså spor.
LC: Hvor skriver du bedst henne? 
MLC: Det kommer lidt an på dagen. Jeg er med årene blevet lidt nemmere at distrahere, så jeg skal passe på med at være et sted, hvor der sker for meget. Men jeg duer heller ikke til total silence. Så en hyggelig cafe – gerne udenfor, i min have eller lignende. Og helt sikkert rejser – jeg glæder mig til, at der bliver tid til det! Med Yiruma i ørerne kan jeg skrive næsten, hvor som helst. Og så skal der altid være en god kop kaffe!

LC: Hvilke lydbøger vil du selv anbefale? 
MLC: I øjeblikket er jeg i gang med at høre ” Mord i mørket” af Dan Turell, og den er ret fed. Jeg har læst den som bog, men da det er ham selv, der indlæser, er den lidt skøn at høre også. Og så er jeg nødt til at høre Leonora Christine Skovs “Den der lever stille” som lydbog. Jeg skal bare lige have ” hypen” om den lidt på afstand.