Johannes Wamberg | Københavnersnuden #449

0
261
Foto af Nikolaj Ahrenst Christensen

Ugens Københavnersnude er Johannes Wamberg, musiker, komponist og producer. Han er en del af det københavnske band Tabloid, som foruden Johannes tæller Jonathan Bremer, Felix Ewert, Malthe Rostrup, og Oilly Wallace – og som nyligt har udgivet albummet Open Mind. Johannes er født og opvokset på Vesterbro og Frederiksberg, og her kan du møde hans København. 

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Johannes Wamberg: Vi har netop udgivet nyt album med Tabloid, så vi har været rundt i landet og spille og sluttede af på Lille Vega. Det var en fed fejring af det nye album – og en sjov aften med masser af musikalske overraskelser!

Foto af Nikolaj Ahrenst Christensen

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Johannes Wamberg: Jeg bor på Danas Plads på Frederiksberg

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Johannes Wamberg: Jeg går som regel tur på Frederiksberg, et smut gennem Værnedamsvej, op ad Frederiksberg Allé, ind i Frederiksberg Have og videre ind i Søndermarken. Derfra kan man gå gennem Carlsberg Byen ned til Enghave Plads, og derfra er verden åben.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Johannes Wamberg: Det er lidt forskelligt. Men ofte drikker jeg kaffe på Flere Fugle i NV. Det ligger lige ved siden af mit studio – og de laver en seriøst god kop kaffe!

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Johannes Wamberg: Igen, det er forskelligt – men jeg har meget optur over Alis Bageri på Nørrebro!

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Johannes Wamberg: Jeg fester ikke så meget, som jeg gjorde engang. Nu er jeg mest enten i studiet eller ude at spille koncerter. Så festen foregår som regel på scenen, og så slapper jeg af bagefter.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Johannes Wamberg: Det kan være hvor som helst. En gåtur kan virke inspirerende – ligesåvel som en koncertoplevelse kan.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Johannes Wamberg: Jeg elsker simpelthen så mange steder i København, at jeg ikke kan udvælge ét favoritsted.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Johannes Wamberg: Jeg føler mig konstant forelsket i København. Så lidt over det hele. Nørrebro, Vesterbro, indre by, Frederiksberg.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Johannes Wamberg: Jeg har minder overalt i byen. Hver gang jeg går rundt i København mindes jeg forskellige mennesker og oplevelser. Det er som at gå tur i mine erindringer. At udvælge ét minde er umuligt.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Johannes Wamberg: Tag dig tiden til bare at gå fra bydel til bydel, hver bydel har noget forskelligt at byde på!

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Johannes Wamberg: Tolerance overfor lyd.

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Johannes Wamberg: Høj på livet – Sivas

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Johannes!

Lyt til det nye album Open Mind fra Tabloid her.