Katja Høy Schmidt | Københavnersnuden #164

0
200
Ugens Københavnersnude er en 36-årig amagerpige, der nu er bosat i København NV. Hun er uddannet socialpædagog og har en pd i psykologi samt har bloggen fuckinguperfektblog.dk, hvor indholdet byder på alt lige fra livets banaliteter til hendes passion for mode især vintage og dansk design. Udover dette er hun yoga entusiast, madelsker og besat af Berlin. Mød Katja Høy Schmidt:

LC: Hvad har du gang  i øjeblikket?
KHS: Lige nu bruger jeg en del af min tid på min blog. I næste uge skal jeg starte som frivillig på Kvinde Herberget hos Dansk Røde kors. Jeg skal være med til at hjælpe dem og koordinere et nyt mentorprojekt målrettet de kvinder, der skal udsluses til egen lejlighed. Det bliver rigtig spændende at skulle være med til at implementere dette nye tilbud i deres organisation. Så er jeg blevet tilbudt at være med i et musikvideo projekt, som jeg glæder mig meget til at skulle prøve kræfter med. Efter en omgang med stress, leder jeg nu efter et nyt job, som kan give mig nogle nye spændende udfordringer, hvilket også optager en stor del af min tid. Så lige nu er det et stort samsurium af mange forskellige projekter, som der overhovedet ingen fællesnævner har. Det er både en spændende, men også lidt angstprovokerende tid for mig lige nu.

LC: Hvor bor du?
KHS: Jeg bor i NV lige på grænsen til Brønshøj. Jeg kommer oprigtig fra Amager og har boet der det meste af mit liv. Så da jeg flyttede herud, var jeg ikke synderligt begejstret for området. Men området har simpelthen så mange fede cafeer, specialbutikker og spisesteder. Så nu er jeg rigtig glad for at bo her. Ikke mindst fordi at her er meget roligt.

LC: Hvor går du tur?
KHS: Nu er jeg så privilegeret at bo lige ved siden af Bispebjerg Kirkegård og Utterslev mose,  så der går jeg ofte ture og løber. Der er virkeligt smukt og roligt begge steder, så det er perfekt, når der skal styr på tankerne og kroppen skal røres. Jeg er også blevet rigtig glad for botanisk have. Jeg ved intet om planter eller blomster, men jeg synes, at haven er så charmerende at gå rundt i. Og så er haven jo en god kontrast til byens larm – en lille oase om man vil.

Photo: Morten Ryming, www.ryming.photo.com
Photo: Morten Ryming, www.rymingphoto.com

LC: Hvor drikker du kaffe?
KHS: Jeg har aldrig lært at drikke kaffe. men til gengæld hælder jeg uanede mængder urtethe i mig. Jeg er glad for at komme på Kaffebiksen på Falkoner Allé, The Living Room og mit nye stamsted er Grabow Café i Kompagnistræde. Der er bare så hyggeligt, og ejeren Nina laver bare de bedste rugbrøds sandwichs med tun og avocado. Når jeg arbejder på et indlæg til min blog, er jeg ret begejstret for Kaffekontoret i Brønshøj, ikke mindst fordi at den skønne designbutik Designbykalle shop er deres nabo. Så der svinger jeg altid lige ind forbi og ser, hvad de har fået af nye spændende ting

Photo: Morten Ryming, www.ryming.photo.com
Photo: Morten Ryming, www.rymingphoto.com

LC: Hvor spiser du?
KHS: Jeg er nok det, som man kan kalde en “eater”. Jeg elsker mad og prøver gerne nye steder hele tiden. Og jeg prioriterer gerne mine penge på Michelin og Bib Gourmand restauranter, da man har mulighed for at prøve noget nyt og få en fantastisk gastronomisk oplevelse. Jeg har et utal af spisesteder på mit cv. Sidst jeg var ude og spise var det på da Claudio på Godthåbsvej. En uformel og autentisk italiensk restaurant, hvor kvaliteten er i top til en god pris. Jeg har været en del gange på Formel B, L’altro, Den Lille Fede og restaurant Vespa. Tapa del toro i Torvehallerne er jeg også ret glad for, hvis man kan få plads. Jeg elsker også at spise frokost ude og kan varmt anbefale frokost på restaurant Tårnet på Christiansborg og den lille frokostrestaurant H3 Amager Fiskehus. Min største madoplevelse var på Michelin restauranten Kokkeriet, hvor jeg var med min bror. De kan virkelig trylle derinde. Det var en total gennemført gastronomisk oplevelse, hvor vi fik serveret 15 retter med fantastisk tilhørende vinmenu.

LC: Hvor fester du?
KHS: Det kommer meget an på, hvad jeg er i humør til, og hvem jeg er sammen med. Skal jeg have mig en god cocktail, tager jeg på Bar25, Lidkoeb, Boutique Lize eller Ruby. Jeg er også blevet ret glad for The Library Bar på Plaza hotel, hvor jeg føler, jeg er hoppet tilbage til 1940’erne med store brune chesterfield sofaer, små runde borde og reoler fyldt med gamle bøger. Meget intimt og hyggeligt. Skal jeg ud og høre musik, kommer jeg på jazzklubben La Fontaine, hyggeligt lille sted med livejazz og gode drinks. Skal det være mere uformelt og low key, kommer jeg på Købehavns små brune og tilrøgede værtshuse som Bo-bi bar, Eiffelbar på Christianshavn og hvad der ellers ligger af små snuskede steder i brokvarterene. Jeg kan godt lide, at der er en god blanding af lokale stamkunder og yngre mennesker, og at er det bare så dejligt uhøjtideligt. Hvis øllet er koldt, og der er terninger i raflebægeret, så kommer jeg.  Næste gang jeg skal ud bliver det på den nye bar Form, som ligger i boutique hotellet Sankt Annæ. Der har jeg endnu ikke været, men har hørt meget godt om.

LC: Hvor inspireres du?
KHS: Jeg inspireres af mennesker og stemninger. Jeg elsker at gå rundt nede i de små stræder i København. Jeg synes, at de gamle københavnerbygninger med farvede husfacader og bindingsværk er så charmerende og tilføjer området en fantastisk stemning. Området omkring Elmegade og Blågårdsgade på Nørrebro, er jeg også rigtig glad for, især på en solrig forårs eller sommerdag. Områderne har noget råt og autentisk over sig, og jeg er vild med at sidde på en af de mange små skæve caféer og bare kigge på mennesker. Modemæssigt er det også en stor inspiration, da der ligger så mange fede små design- og vintagebutikker, og der er så megen mangfoldighed blandt indbyggerne i det område, så der er masser af inspiration at finde.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
KHS: Jeg er meget begejstret for vintagetøj, og derfor skal jeg altid helst ind i FN92’s vintagestore, som nu er rykket til Brolæggerstræde, når jeg er i København. Den er simpelthen så gennemført, og man kan få laaangt tid med at gå rundt derinde og drømme sig tilbage til en svunden tid, hvor moden bare var noget helt specielt. Det er virkeligt et dejligt sted. Ellers må jeg igen nævne Botanisk Have på en solskinsdag. Bare sidde på en bænk, nyde de smukke blomster og alt det grønne, med en god bog og the i termokoppen.

Katja Høy Schmidt
Photo: Morten Ryming, www.rymingphoto.com

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
KHS: Så sent som i går, da jeg sammen med min fotograf ven Morten Ryming, skulle rundt og tage billeder til dette interview. Vi brugte meget tid på at gå rundt i de små brostensgader og kigge på smukke facader, når vi skulle fra det ene sted til det andet. Vi fandt simpelthen så mange fede små butikker og locations, som jeg ikke før har set. Da vi gik rundt der, blev jeg nok lidt forelsket i det gamle København igen og følte mig meget privilegeret over at bo så tæt på byen.

Katja Høy Schmidt
Photo: Morten Ryming, www.rymingphoto.com

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
KHS: Mit bedste minde, og en af de oplevelser jeg nok altid vil kunne erindre helt klart, var da jeg for en hel del år siden var i Kongens Have under jazzfestivalen. Solen skinnede, vi havde købt en picnickurv hos restaurant Fyrtøjet, der var kold hvidvin i glassene, og så lå vi ellers bare der sammen med en masse andre mennesker og lyttede til jazz. En ret simpelt oplevelse, men det hele spillede bare sammen den dag. Musik, god mad, solskin og grønne omgivelser – midt i Købehavn. Mere skal der altså nogle gange ikke til.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
KHS: Det vil nok være at tage ind og opleve en opera i Operaen på Holmen. Jeg var inde med min far og høre Verdi’s opsætning af operaen Falstaff, og jeg var helt blæst omkuld. Det var min opera debut, så jeg vidste ikke, hvad jeg kunne forvente. Enten ville jeg hade eller elske det. Det blev så heldigvis det sidste. Jeg sad bare med åben mund og polypper og var helt paralyseret i de tre timer operaen varede. Det bliver absolut ikke sidste gang, jeg skal derind. Operaen i sig selv som bygning er jo også helt utrolig smuk, med store majestætiske lysekroner og flot arkitektur. Så bare det at stå med et glas champagne i foyeren er en oplevelse i sig selv.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
KHS: Jeg synes, at København kunne finde stor inspiration i Berlins kulturliv. Men skulle jeg vælge én ting, skulle det nok være et fast ugentligt loppemarked, som de har i Mauerpark i Berlin. Det er kæmpestort og spækket med forskellige mad, vin, champagne og ølboder og et væld af stande, hvor både private og butikker kan få en plads. Det er så hyggeligt og gennemført, og så er hele konceptet med recycling noget, vi kan blive lidt bedre til herhjemme, selvom jeg synes, vi er godt på vej.

LC: Dit soundtrack til byen?
KHS: Det må nok være Wild Wonders af Carpark North. Der er noget råt og rebelsk over lyden og teksten er smuk. Ligesom København, har den det hele.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os, Katja! Vi er vilde med dine tips til de mange forskellige restauranter, og så ser den vintagebutik RET lækker ud – et must!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here