Kirsten Thorup | Københavnersnuden #86

0
362

Det er med stor stolthed, at vi kan præsentere en af Danmarks mest læste forfattere gennem årtier, Kirsten Thorup, som ugens københavnersnude. Den modernistiske og samfundskritiske forfatter har siden sin debut  i 1967 skildret blandt andet byens marginaliserede menneskeskæbner, og i denne uge udkom hun med sin nyeste roman “Erindring om kærligheden.” Men inden du læser den, så læs med her, hvor den dygtige forfatter deler ud af sit København.

Vi har siden gymnasiet været forelskede i ugens snude, hvis debutroman “Baby” vi slugte råt i dansktimerne, mens vi drømte om at bo på det barske Vesterbro. Bogen skildrer nemlig en række unge, rodløse storbymennesker i netop denne bydel, som Kirsten Thorup også selv boede i sammen med sin familie, mens hun skrev den. I denne uge udkom hendes nyeste roman så: “Erindring om kærligeden”, der er lidt af en moppedreng, men som greb os fra første side med sit gribende mor-datter-portræt om Tara, en kvinde, der kommer til København efter en barndom og opvækst i provinsen, og hendes datter Siri. Gennem to stærke kvindeportrætter får Thorup nemlig koncist beskrevet, hvor svært det kan være at opretholde sig selv og de nærmeste familierelationer, når livet glider ud af hænderne på en. Samtidig er romanen en fin beskrivelse af, hvordan verden kan vokse sammen igen, og sår kan hele mellem mennesker. Ved du derfor ikke, hvad du skal tage dig til efter, at du har læst denne uges snude, så vil vi anbefale dig, at du sætter dig ned på en Thorups foretrukne kaffesteder og lader dig forføre at hendes som altid velvalgte ord i “Erindring om kærligheden”.

LC: Hvad pusler du med for tiden?
KT: Jeg er på vej mod udgivelsen af min nye roman ”Erindring om kærligheden”, der udkom på Gyldendal d. 13. april.

BOG

LC: Hvor bor du?
KT: Ved søerne på grænsen mellem Frederiksberg og København med postadresse Kbh. V.

LC: Hvor går du tur?
KT: I Ørstedsparken og ved Søerne

LC: Hvor drikker du kaffe?
KT: Kaffesalonen ved Dr. Louises Bro og Arabica i Blågårdsgade

LC: Hvor spiser du?
KT: The Kichenette på H.C. Ørstedsvej

LC: Hvor fester du?
KT: I familien og hos venner

LC: Hvor inspireres du?
KT: På Hovedbanen og kvarteret deromkring

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
KT: Kastellet

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
KT: Jeg er altid forelsket i København

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
KT: Den første gang jeg var i København som 12-årig, var jeg oppe i Rundetårn og så København ovenfra. Det var et svimlende syn jeg aldrig glemmer

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
KT: Tag ud i sydhavnen og mærk friheden

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?KT: Den glasoverdækkede svømmehal ved Søpavilionen som arkitekten Jørn Utzon tegnede i 70´erne, men som aldrig blev realiseret

LC: Dit bedste litteratur-tip til byen?
KT: Jan Sonnergaards kærligheds- og københavnerroman: ”Frysende våde vejbaner”

Tusind tak, Kirsten, fordi du ville dele ud af dit København.

RIGTIG GOD SØNDAG!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.