Klassiske cocktails med Cointreau

1
463
Vi var inviteret til at udforske de klassiske cocktaildyder fra cocktailens guldalder med Cointreau i sidste uge på Ruby. Den stod på røverhistorier fra en garvet bartender, og en masse lækre og klassiske drinks med Cointreau – alle sammen ganske nemme at lave derhjemme. Få her opskriften på fire klassiske cocktails.

 

Ja, det ser altså bare godt ud, når man shaker løs og hælder en lækker cocktail op i et elegant glas! Og det er slet ikke så besværligt, som det måske ser ud. Det var noget af det, udover en masse bartender-røverhistorier, som vi tog med os, da vi lærte lidt om klassiske cocktails på Ruby sidste torsdag. Det er alt for længe siden, at jeg har været på Ruby, og det var et glædeligt gensyn og bestemt stadig et besøg værd.

En af de vigtigste ting at vide med de klassiske og lækre cocktails er, at de ofte er uden en masse tilsat sukker, juice og andre sødemidler. De er faktisk straight up – og blot ved få tricks, kan man få en utrolig lækker drink uden det store besvær. Du skal bare sørge for at have en masse is, når du shaker – og så er det også en god idé at have dine glas på køl. Og hvis du, som så mange andre, allerede har anskaffet dig en hjemmebar, så kræver det ikke så meget, hvis du skal byde dine gæster på andet end G&T’s.

klassiske-cocktails_lovecopenhagen
Hvis du gerne vil have en veludstyret hjemmebar og alligevel skal supplere lidt, så kommer du ikke udenom Cointreau – den indgår nemlig i et væld af cocktails. Den franske likør blev solgt første gang i 1875, og er dermed en sand klassiker fra cocktailens guldalder. Den er kendt for sin aromatiske og friske smag, der ikke er for sød, og så er det er en såkaldt triple sec, altså en likør der er destilleret tre gange. Den er fremstillet af en blanding af søde og bitre appelsinskaller – og derfor har den en perfekt balance mellem bitterhed og sødme. Vi smagte fire klassiske cocktails, og de kan bestemt anbefales. Så her får du opskrifterne, så du selv kan prøve dem derhjemme.

Margarita:
2 cl Cointreau
2 cl limesaft
4 cl tequila
Alle ingredienser shakes med is og sies over i et afkølet cocktail glas. Husk at gnide glassets kant med lime, og vend det i salt. Pynt med limeskiver.

White Lady:
2 cl Cointreau
2 cl citronsaft
4 cl gin
Mixes i en cocktailshaker med isterninger, ryst godt. Hæld derefter det hele i et afkølet martini- eller coupeglas. Pynt med citronskive.

Cosmopolitan:
2 cl Cointreau
1 cl limesaft
2 cl tranbærjuice
4 cl vodka
Shakes godt sammen med is og sies over i et afkølet cocktailglas. Pynt med appelsintwist.

Side Car:
3 cl Cointreau
3 cl lemon juice
3 cl cognac
Shakes godt med is og sies over i et afkølet cocktailglas. Pynt med appelsintwist.

Skål og god fornøjelse!

/Louise Bro

1 COMMENT

Comments are closed.