Kulturnatten i børnehøjde – 10 gode oplevelser

0
386
Lad de små børn kommer med til Kulturnatten 2021 – der er talrige muligheder for at underholde familiens mindste. Her får du 10 bud på en sjov, legesyg og lærerig Kulturnat.

 

Foto: Maria Sattrup

 

  1. Zoologisk Have – dyr, mad og oplevelser i mørket

Start din kulturnat i ZOO med at få stillet sulten sammen med Havens dyr. ZOOs madudbud har gennemgået et kvalitetsløft af dimensioner, hvilket betyder, at Zoomarked nu byder på street food til alle smagsløg, og ZOOs nye restauranter og cafeer står klar til at servere mad i topklasse. Aftenens øvrige fokus er på lys, lyd og opdagelser. Du kan blandt andet glæde dig til at opleve det storslåede Pandaanlæg tegnet af Bjarke Ingels Group og Schønherr Landskabsarkitekter efter mørkets frembrud.

  1. Hovedstadens Beredskab – Besøg Vesterbro Brandstation

På Vesterbro Brandstation og Brandmuseet slår vi dørene op til en aften med sjove aktiviteter for både store og små. Udforsk brandbiler og ambulancer og mød vores brandmænd og ambulancereddere, som viser deres udstyr frem. Find ud af, om du har, hvad der skal til at blive en rigtig juniorbrandmand, og prøv at slukke en rigtig ildebrand. Du kan også gå på opdagelse på brandmuseet, besøge Bamsehospitalet, møde vores populære maskot Ildefanten og meget mere.

  1. Vesterbro Bibliotek & Kulturhus – Sallys far rocker Vesterbro

Kender du Sallys far? Det gør de fleste børn og deres voksne efterhånden. Igennem ikke mindre end ni bøger har Sally stået model til sin fars pinligheder og løgnehistorier, og læserne har hulket af grin på sidelinjen. Denne aften vil Vesterbro Bibliotek og Kulturhus bringe universet omkring Sallys far til live med løgnehistorier, bandekasse og heavy metal. Vi kalder aftenen ‘Sallys far rocker Vesterbro’.

  1. Dansk Arkitektur Center – Videnskabsshow med Store Nørd

Eksplosivt videnskabsshow, sæbeboblearkitektur og et ikonisk fransk modehus. Kom til Kulturnat i Dansk Arkitektur Center, når vi inviterer indenfor til en aften spækket med arkitektur- og designoplevelser. Vær blandt de første, der oplever udstillingen med det ikoniske franske modehus Hermès, og prøv dig selv af som designer. Bliv inspireret i talks og workshops med knald på eksperimenterne, når Emil og Kåre fra Store Nørd går på scenen, og har du nogensinde rutsjet gennem en bygning? Prøv det og meget mere.

  1. Planetarium – Eksplosioner

Planetarium har pillet Tycho Brahes gamle skæg ned, skrællet planetariekuplen ind til betonen og skabt den spektakulære lys- og lydinstallation EKSPLOSIONER. Alt sammen for at finde ind til kernen af Planetariums formål: At øge bevidstheden om menneskets eksistens på Jorden og i rummet. På Kulturnatten holder vi officiel indvielsesfest med rumrejser og Big Bang på Planetariekuplen, en animation der omslutter gæsterne med lyd og visuelle real-life effekter fra Big Bang og universets udvikling. Vi slutter af med visning af Rummet t/r.

  1. Ruinerne under Christiansborg

Seks meter under jordens overflade huserer farlige landsforrædere, skumle hekse og en hævngerrig kongedatter i de mørke og mystiske ruiner under Christiansborg. Mød dem på Kulturnatten, og oplev ruinerne af det grusomme fængsel Blåtårn, hvor de sad indespærret, samt ruinerne af Biskop Absalons middelalderborg.

  1. Kulturnat hos Sømods Bolcher

Gå ikke glip af årets sødeste Kulturnatsarrangement. Gården ind til den ikoniske bolchefabrik vil skinne med kulørte lamper, og du kan høre livemusik, deltage i små aktiviteter og spise bolcher i lange baner! Drengene vil lave bolcher til jer en gang i timen indtil midnat, og I får selvfølgelig lov at komme med inden for. Kl. 18.00 løfter vi sløret for vores Kulturnatsbolche! I år har vi desuden et eksklusivt samarbejde med Kasper Brew Co., som leverer drikkevarerne.

  1. Kulturnatten på Bakkehuset, Frederiksbergmuseerne

På Kulturnatten kan du besøge Kamma og Knud Lyne Rahbeks guldalderhjem, Bakkehusets særudstilling om broderi og deltage i vores programsatte aktiviteter. Bakkehuset dyrker denne efterårsaften mørket med dets gys og gru. Gyset skærper sanserne og fører os sammen i kram og ikke mindst rædsel. Vi laver fede græskarlygter, læser gyselige historier for både børn og voksne og slutter af med foredrag om uhyggen i litteraturen. Kom med – hvis du tør!

  1. Ubåden Sælen – Besøg Danmarks sidste ubåd

Bliv inviteret indenfor i Danmarks sidste ubåd, og hør tidligere ubådsfolk fortælle om oplevelser under Den Kolde Krig og tiden derefter. Få fortalt Sælens dramatiske historie, først i norsk og derefter i dansk tjeneste, og hør om forliset i 1990 og dens deltagelse i Golf-krigen. På grund af de snævre passager er ubåden en udfordring for gangbesværede.

  1. Københavns Professionshøjskole – Campus Carlsberg

På Campus Carlsberg kan du møde en masse sjove og alsidige aktiviteter under temaet: Hav, liv og kultur. Over 250 studerende fra lærer-, pædagog- og tekstilformidleruddannelsen skaber forestillinger og aktiviteter for børn og voksne i alle aldre. Du kan bl.a. opleve: Modeshow med kreationer inspireret af havet, koncerter, fortællinger fra havet, børneteater, udstillinger og en masse sjove legeaktiviteter med bevægelse og teknologier. Desuden kan du besøge vores nye Playlab.

Find hele programmet for Kulturnatten 2021 her.