Lennart Petersen | Københavnersnuden #223

0
561
Ugens Københavnersnude er kok og én af ildsjælene bag BABBO-RIA på Godthåbsvej. Selvom der konstant er gang i både gryder, bagværk og idéer, er der heldigvis også tid til at gå på opdagelse i byen. Mød Lennart Petersen og hans København:

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
LP: Jeg har fuld fart på at udvikle på vores nye sted BABBO-RIA. Vi åbnede i starten af december, og der er heldigvis fart på, og folk er glade. Vi ville gerne lave et sted fyldt med kærlighed, simpel mad, farver og god stemning

Fotocredit: Babbo-ria / Alexander Archimbaud

Vi er en flok af 4 flotte kokke med forskellig erfaring fra restaurationsbranchen. To af os er også bagere. Karen, den anden bager udover mig er fra England, og er virkelig dygtig især på mørdej. Jeg har selv haft et bageri tidligere, og er svært glad for surdej, og har været det i mange år. Vi arbejder efter at lave simpelt brød i høj kvalitet men uden alle mulige dikkedarer. Melet skal være fra en ordentlig mølle, som går op i kvaliteten. Vi arbejder mest sammen med Kornby Mølle – en mølle der virkelig tænker på naturen i deres korndyrkning. De er ret seje, og laver selvfølgelig kun økologisk mel. Hele deres tanke er meget fin og holistisk.

I løbet af dagen laver vi vores friske pastadej og pizzadej. Vi vil gerne bruge de rigtige råvarer, både fordi de smager godt, men også fordi det er nødvendigt for vores verden. Æggene vi bruger er fra den sejeste gård nede ved Ringsted, der hedder Søtoftes Jordbrug. Jeg tror, vi bruger 6-700 æg om ugen på både bagværk og pasta, og til små æggeretter i vores frokost. Alexandra som er kok, er virkelig blevet sej til at lave god smidig pastadej – hun udvikler sig hele tiden, lige nu er hun i gang med at udvikle sig på surdej også, så det er fedt. Tobias er vores kærlighedsspreder, han står foran og charmer folk – han er også en virkelig dygtig kok, og har et fedt kartotek af erfaring bag sig. Og så er han ikke bleg for at lave en god stærk Gin & Tonic.

Fotocredit: Babbo-ria / Alexander Archimbaud

LC: Hvor bor du?
LP: Nørrebro tæt på Nørrebrogade. Det har jeg gjort altid, når jeg har boet i København.

LC: Hvor går du tur?
LP: Assistens Kirkegård

LC: Hvor drikker du kaffe?
LP: Jeg drikker kaffe mange steder, men ofte på Taxa på Hørsholmsgade og Auto på Griffenfeldsgade.

LC: Hvor spiser du?
LP: Jeg arbejder jo tit om aftenen på Babbo-ria, men ellers svinger jeg ofte ind forbi Mikkellers Ramen to Bíiru på Griffenfeldsgade. Jeg spiser meget i nabolaget på vej til andre ting, eller hvis jeg lige skal have en slapper. Bæst og Mirabelle er både seje og hyggelige. Hvis der lige skal skrues lidt op på en mandag, kan jeg godt lide at gå på GEIST.

LC: Hvor fester du?
LP: Jeg fester ikke så meget, jeg er jo ved at blive en gammel mand. Der er ikke bestemte steder, jeg sådan fester. Det er mere, hvor det lige opstår, så længe der er gode mennesker omkring en.

LC: Hvor inspireres du?
LP:
London. Helt klart! Jeg har boet i London af flere omgange og elsker byen. Især de lidt mere gamle arbejderkvarterer, Hakney, Dalston og Pickham. Der er der nogle ret seje folk, der bygger noget godt. E5 Bakehouse http://e5bakehouse.com/ i Hackney er et af de steder, jeg altid kommer, når jeg er i byen.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
LP: Amager Fælled er dejlig. Der er nogle ret fine hjørner derude.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
LP: Sidst jeg flyttede tilbage til København fra England i det meget tidlige forår i 2017. Her faldt jeg for byen igen, da jeg gik igennem hele byen.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
LP: Da jeg så August, min søn spille fodbold i sin første turnering, første gang i Nørrebroparken – så vokser man lige lidt.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
LP: Gå en tur! Gå rundt se hvad der sker, fald ind hvor det lige giver mening og det rammer dit humør – så vælter man ofte ind i nogle gode øjeblikke. Tag dig tiden.

LC: Dit soundtrack til byen?
LP: Det må være ”Gold in the Air of Summer”, med Kings of Convenience – den er hyggelig.

[ot-video][/ot-video]

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den 
ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
LP: Mere Nørrebro, lidt mere diversitet og vildskab – det er der plads til. Måske det allerede er i gange med at ulme.

 

Tusind tak fordi du delte dit København med os, Lennart!

Hvis du gerne vil vide mere om BABBO-RIA, så kan du læse LoveCopenhagens anmeldelse af stedet her.