Marie Myschetzky | Københavnersnuden #386

0
369
Marie Myschetzky
Ugens Københavnersnude er sekretariatsleder for Kulturnatten, Marie Myschetzky. I over 11 år har Marie stået i spidsen for Kulturnatten, der i år udrulles næste fredag den 15. oktober. Hun elsker at opleve byen på gåben og at besøge områder i byen, hun ikke kender så godt. Og så elsker hun den ene fredag om året, hvor København under Kulturnatten fyldes med forskellige arrangementer og oplevelser for enhver smag. Mød hendes København her. 

Marie Myschetzky

Fotos: Maria Sattrup

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i for tiden?
Marie Myschetzky: Nu er der jo Kulturnat om få dage, og derfor går alle mine vågne timer med at planlægge og få det hele til at klappe, så København forhåbentligt bliver badet godt og grundigt i kulturens lys den 15. oktober.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Marie Myschetzky: Jeg er født og opvokset på Østerbro, men i dag bor jeg i Gentofte.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
Marie Myschetzky: Mange steder, jeg elsker faktisk, når jeg har tid til at tage min transport gående. Der er så mange steder i byen, der kan noget helt særligt, når man har tid til at kigge på dem. Men ellers synes jeg, at Holmen er fantastisk, når hjernen skal blæses lidt igennem.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Marie Myschetzky: Mit kontor ligger meget tæt på The Coffee Factory i Gothersgade. De laver virkelig god kaffe.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Marie Myschetzky: Mest hjemme, men jeg glæder mig til at prøve Vinello i Ryesgade. Den er næsten lige åbnet, og jeg er vild med deres anden restaurant Tavola Calda. Og i sidste uge besøgte jeg Seaside på Toldboden, for der arbejder min søn, og den lokation er jo fantastisk i solskin. Og så har jeg også lige været på Beau Marché i Ny Østergade, den dur på alle tider af døgnet.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Marie Myschetzky: Her er jeg blevet virkelig kedelig, for det gør jeg ikke så meget længere. Men en bunke gode venner på Seaside kunne nok ende som en sjov aften.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Marie Myschetzky: Mange steder. Også steder, hvor jeg ikke regnede med, at jeg ville finde inspiration. Det er blandt andet én af de ting, jeg elsker ved Kulturnatten – at man har mulighed for at opdage nye steder, man ikke anede fandtes. Og så inspireres jeg af mennesker. Jeg er helt på halen over ildsjæle, der brænder for lige præcis det, de laver, og gerne vil fortælle om det.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Marie Myschetzky: Der er mange. Hvert sted til sin tid, men Nyboder ligger altid højt på listen. Under nedlukningen var jeg vild med Nyhavn, det var en lise at gå der, når der var helt stille og tomt. Ellers kan en tur i de gamle villakvarterer på Amager altså også noget helt særligt. I det hele taget er jeg glad for at opdage nye steder, selvom jeg holder af trygheden i det kendte. Jeg tænker tit, at jeg gerne ville prøve at opleve København for første gang som voksen – at stige op fra Nørreport for første gang og se området med helt friske øjne!

Nogle gange glemmer man at se skønheden eller grimheden i de steder, man har set næsten dagligt, siden man var barn.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Marie Myschetzky: På Kulturnatten i 2018. Der stod alle stjerner rigtigt – vejret var fantastisk, alle var glade, og de mange arrangører havde gjort deres ypperste for at give alle en dejlig oplevelse. Jeg elsker, når Kulturnatten indtager byen, og man nærmest fornemmer, at gæsterne går rundt og er ved at revne af stolthed over byen.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Marie Myschetzky: Der er mange med bare tæer og lyse nætter i 90’erne. Mine børn, der er vokset op i byen og har været med til Kulturnætter alle år, det er gode minder.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Marie Myschetzky: Det er selvfølgelig Kulturnatten. Det er én aften om året, hvor du får lov til at se din by fra dens allerbedste side.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Marie Myschetzky: Ro – og så er jeg såååååååå træt af vejarbejde!

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Marie Myschetzky: Kulturnatten afholdt i 2011 afterparty i TAP1, der dengang lå på Carlsberg. Her spillede Ulige Numre deres nummer ’København’ – det var jo helt oplagt og lige så man fik kuldegysninger.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Marie!

Følg med her på LoveCopenhagen i næste uge, hvor vi guider dig til den bedste Kulturnat og efterårsferie.

GOD SØNDAG!