Masser af gratisarrangementer på Det Kongelige Teater i sæson 21/22

0
386

Efter en lang periode med nedlukninger og restriktioner ser Det Kongelige Teater frem til igen at kunne byde publikum indenfor til forskellige gratis arrangementer, der både rummer splinternye formater og gamle kendinge. Her kan du få et overblik over arrangementerne i sæson 20/22.

 

Pressemeddelelse

 

Glæd dig til masser af fantastiske, finurlige og hyggelige oplevelser på Det Kongelige Teater i denne sæson. Det Kongelige Teaters scener er nemlig åbne kulturhuse, som udover forestillinger byder på et bredt program af gratis aktiviteter, der introducerer Det Kongelige Teaters kunstarter, men som også inviterer andre genrer og samarbejdspartnere indenfor.

“Vores ønske er at udvide antallet af borgere i hele landet, der benytter nationalscenens kulturelle tilbud. For der er noget for alle her, også selvom man ikke skulle finde interesse for fx ballet eller opera”, siger Peter Grønborg, faglig leder for Åbne Huse og Ofelia Plads på Det Kongelige Teater.

Med sæson 21/22 præsenterer Det Kongelige Teater derfor en række nye, spændende tiltag.

Crossover

Til koncertrækken Crossover, der præsenteres i samarbejde med magasinet Soundvenue, kan publikum opleve et unikt møde mellem Det Kongelige Kapel og nutidige kunstnere som blandt andre Fraads og Chinah. Koncerten foregår i Operaens foyer den 25. oktober kl. 20. De gratis billetter til koncerten går i salg d. 25. september kl. 10.

Brunch & Ballet og Åben Ballet

Sæson 21/22 byder også på et kærligt gensyn med flere publikumsfavoritter. Igen i år kan man overvære Den Kongelige Ballets traditionsrige morgentræning til Brunch & Ballet samt udvalgte åbne sceneprøver til Åben ballet. Der er Brunch & Ballet den 11. september, 2. oktober, 15. januar, 9. april og 7. maj. Hvis man gerne vil opleve Åben Ballet kan man se sceneprøver på Romeo og Julie den 18. september, Nøddeknækkeren den 20. november, Juveler den 12. marts, og Don Quixote den 30. april.

Teaterimpro og Poetryslam

Man kan også opleve skuespillere, der bevæger sig ud i improvisationens svære kunst til Teaterimpro, eller se poetry slammere kæmpe med det talte ord. Kom til poetryslam den 31. oktober, 20. november, 8. januar, 7. februar, og 20. marts. Du kan også oplevel Teaterimpro i Skuespilhusets foyer den 12. september, 13. november, 15. januar, og 8. marts.

RØST Festival

Har man en spirende taler eller samfundsdebattør i maven, kan man opleve Danmarks største taler-festival, RØST Festival.

God Goes Deep

Trænger man i stedet til en fredfyldt aften, kan man besøge Operaen, når God Goes Deep indtager foyeren og fylder den med ambiente toner, tæpper og puder.

Lystfisker Festival

Til efterårets fordybelsesarrangementer får man mulighed for at dykke ned i ens interesse. Er man for eksempel blevet hooked på lystfiskeri, kan man tage med Det Kongelige Teater og Mikkel Frey Damgaard på Lystfisker Festival.

For de mindste

Børnefamilierne kan opleve scenekunst i børnehøjde, når vi opsætter den eventyrlige PixiBallet Prinsessen på ærten og PixiOperaerne Den grimme ælling og Papageno og Papagena.

 

Sæson 21/22 byder også på en række andre arrangementer og samarbejder, som vi glæder os til at offentliggøre så snart som muligt. Det Kongelige Teaters gratis aktiviteter opdateres løbende på teatrets hjemmeside og på Facebook.