Mathilde Schmidt | Københavnersnuden #395

0
393
Mathilde Schmidt
Ugens Københavnersnude er portræt- og kunstfotograf, Mathilde Schmidt. Tidligere i år åbnede hun showroom på Østerbro, hvor hun også bor med sin kæreste og søn. Hun har fotograferet en lang række danske kunstnere og skyder derudover smukke, stemningsfulde kunstbilleder, som sælges i showroomet. Mød hendes København her.

Mathilde Schmidt

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i for tiden?
Mathilde Schmidt: Jeg arbejder som reklamefotograf og har lige fotograferet en kampagne for et dansk firma en en dansk organisation i samarbejde for børn i Danmark, som jeg glæder mig til kommer ud. Derudover er jeg et par gange om ugen i mit lille galleri på Østerbro, hvor jeg sælger min foto kunst.

Hvor bor du?
Mathilde Schmidt: Jeg bor på Østerbro sammen med min kæreste og søn.

Hvor går du tur?
Mathilde Schmidt: Jeg har lige været et år på barsel, hvor Fælledparken blev min trofaste følgesvend i sne, slud, regn, sol og blå himmel. Man kan få et dejligt gå-sæt fra ”Eventyr Kiosken”. Kaffe og bagværk fra Galst Bageri. Eller gode toast og sodavand. Og der er pæne rene åbne toiletter i hele parken!

Hvor drikker du kaffe?
Mathilde Schmidt: Hvis jeg skal nævne et fra mit område, håber jeg inderligt at Juno åbner deres lille hemmelige cafe igen, at the counter, så jeg kan få den bedste kaffe, jeg har smagt, igen. De laver også god kaffe hos Blaabjerg & Madsen. Hvis det er inde i København, er Coffee Collective en yndlings og The Den ude i Ordrup.

Hvor spiser du?
Mathilde Schmidt: Jeg har en torsdagsklub med en masse damer en gang om måneden, hvor vi plejede at spise hjemme hos os selv på omgang, men efter folk har fået børn, og hamsterhjulet kører derud af, spiser vi nu på forskellige restauranter i København. De ved altid, hvor vi skal spise og – vigtigst af alt – hvor der er god stemning. Alt fra Barlie, Delphine, Les Trois Cochon, Grøften i Tivoli til Pixie.

Hvor fester du?
Mathilde Schmidt: Det er efterhånden også et godt stykke tid siden, jeg har været på et sprudlende dansegulv, grundet corona og en baby, men det er som regel på restauranter eller privat regi. Sidste gang, jeg var ude, var vi på Falang og så videre til koncert med Calby på Vega. Jeg glæder mig til næste gang, jeg skal på Borgerkroen og rafle og drikke øl på kander og danse på Nevermind til den lyse morgen.

Mathilde Schmidt

Hvor inspireres du?
Mathilde Schmidt: Over alt. Lys, skygger, mennesker, åbne pladser, små kroge og hjørner. Og så skal jeg også en gang imellem helt væk fra Danmark og se noget helt nyt. Mange af mine fotografier er fra mine udlandsture, bl.a Island, da lyset og naturen er helt unik.

Hvad er dit yndlingssted i København?
Mathilde Schmidt: Jeg er medlem af vinterbadeklubben i Nordhavn og troede aldrig, at jeg skulle blive afhængig af at dyppe mig i en kulsort havn, men det kan helt bestemt noget og er blevet et af mine yndlingsritualer. Jeg synes, Tivoli er så smuk og hyggelig. Det er et helt unik åndehul midt inde i byen. Vi har årskort, og vores 1-årige søn synes, at juleudsmykningen er det vildeste, han nogensinde har set.

Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Mathilde Schmidt: Det var en sensommeraften ude på Refshaleøen, hvor vi spiste fried chicken på Amass udenfor i urtehaven og gik hjem i aftenskumringen, og der var liv i alle hjørner og afkroge, og himlen var helt lyserød.

Hvad er dit bedste minde om København?
Mathilde Schmidt: Der er virkelig mange, men det indebærer hovedsageligt sol, sommer, venner, god mad og kolde øl.

Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Mathilde Schmidt: Kom om sommeren, der er alle folk glade og åbne ☺

Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Mathilde Schmidt: Hver gang, jeg har været i Berlin, er vi altid endt på Karaoke Monster og har haft en fest! Det gad jeg godt i København.

Dit soundtrack til byen?
Mathilde Schmidt: R’n’b fra nullerne <3

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Mathilde! 

Du kan se Mathilde Schmidts arbejde på hendes hjemmeside og på Instagram. Kontakt hende for at bestille tid til at besøge showroomet på Østerbro.