My Grönholdt | Københavnersnuden #186

My Grönholdt | Københavnersnuden #186

by 13/05/2018
Få inspiration til København og mød ugens Københavnersnude, My Grönholdt, der arbejder som danser, koreograf og underviser samt kunstnerisk leder for kompagniet MYKA, som producerer scenekunstforestillinger for de yngste.

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
My Grönholdt: Lige nu fordyber jeg mig i, hvordan jeg kan kombinere moderskabet og kunstnerskabet. Jeg er mor til Lui fra 2017 og Mio fra 2014.

Jeg driver mit eget dansekompagni MYKA, som lige nu producerer ”Natten”, en sanselig og interaktiv forestilling og installation for babyer på 4-18 måneder og deres voksne. “Natten” spiller på Zangenbergs Teater i København fra 7.-19. maj.

Jeg elsker at arbejde med babyer og nybagte familier. Ved siden af mit arbejde som kunstnerisk leder af MYKA underviser jeg dans og yoga med speciale indenfor babyer og de nybagte forældre.   

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
My Grönholdt: I et hus i Valby, sammen med min familie som bor på 1. sal og min bedste veninde og hendes familie, som bor i stuen.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
My Grönholdt: Søndermarken, Frederiksbergs have, Valbyparken

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
My Grönholdt: Impact Roasters i Valby og Cafe Navnløs på Vesterbro.

LoveCopenhagen:  Hvor spiser du?
My Grönholdt: 
Mest hjemme, men 42RAW i centrum eller Cafe on the Six i Valby har lækker og sund mad og drikke.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
My Grönholdt: Ikke så meget fest lige nu i småbørnsårene, men vi sætter tit god høj musik på i stuen og danser med børnene. Det er meget festligt!  

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
My Grönholdt: 
I naturen, skoven, stranden og havet, dyr har altid inspireret mig og mit kunstneriske arbejde. Derudover storbyer som Berlin med et unikt kunst- og klubliv.

LoveCopenhagen:  Hvad er dit yndlingssted i København?
My Grönholdt: 
Den afslappede og åbne stemning i Absalon på Vesterbro. Derudover Jægersborggade med masser af lækker mad, kaffe og små charmerende og personlige butikker.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
My Grönholdt: 
Søerne er meget romantiske.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
My Grönholdt: Mine fire år som studerende på Den Danske Scenekunstskole ude på Holmen var meget intensive og fantastiske…Det var derfor, at jeg flyttede til København fra Sverige.

På skolen mødte jeg alle mine fantastiske venner og min nuværende livspartner Erik, som er lydkunstner – også fra skolen. Omgivelserne omkring Christianshavn, Holmen og Refshaleøen er meget kreative og luftige med både natur, vand og charme. Området har en speciel plads i mit hjerte. Det vækker mange følelser og minder.

LoveCopenhagen:  Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
My Grönholdt: Lidt turistagtigt måske men en kanalrundfart om sommeren er altid smukt, det er dejligt at se byen fra et nyt perspektiv ude på vandet.

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
My Grönholdt: 
Jeg kommer fra Malmö og har boet i Stockholm, Berlin og Amsterdam. Jeg synes, at København er lækker, men jeg kunne godt tænke mig lidt mere nivå orskæl geografisk. Udsigtsmuligheder over vandet og byen. Jeg vil gerne have mulighed for at opleve byen fra forskellige perspektiver.  

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
My Grönholdt: Lige nu: Sunson med Nils Frahm. Jeg var lige til koncert med ham i Vega, og det var utroligt smukt og rørende og følger med mig i kroppen, når jeg cykler igennem gaderne.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os My! Har du et barn på 4-18 måneder, så kan du opleve forestillingen “Natten” indtil d. 19. maj, som produceres af My’s dansekompagni, MYKA. Find billetter her.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.