Nabohjælp – værdsæt din nabo i uge 43

0
384
Ja, det skulle gerne være sådan, at du også værdsætter din nabo i uge 44, uge 45, uge 46 etc. etc. På fredag i næste uge inviterer jeg hele min opgang, ja faktisk hele foreningen, på fredagsøl i min udmyg hybel på 50 kvadratmeter. Det gør jeg, fordi Fucking Flink i næste uge sætter fokus på det gode naboskab – og du kan være med i legen OG konkurrencen om 10.000 kr.

Jeg har sagt ja til en udfordring af Fucking Flink, du ved, dem der spreder det flinke budskab om, at du bliver lykkelig af at være flink.

Denne gang handler budskabet om, hvor meget der er at hente, hvis man har et godt naboskab. Det kender jeg faktisk alt til. Jeg har nemlig de dejligste naboer. Men – og nu bliver jeg meget ærlig – sådan har jeg ikke altid set på det:

Da de flyttede ind ved siden af mig, i en ganske almindelig opgang på Vesterbro, ringede de på, så vi kunne hilse. Det var hyggeligt, tænkte jeg, de virkede flinke. Dejligt.

Men samtalerne blev flere. Det blev til korte snakke på trappen, lidt kage i overskud fra en fødselsdag, om jeg ville have lidt skyr, for det spiste de ikke.

Og jeg undrede mig. Hvor kom al den venlighed fra? Jeg må indrømme, at jeg var skeptisk. Jeg var ganske simpelt ikke vant til den slags nabovenlighed.

Fucking Flink

Er det ikke trist? I dag har jeg for længst lagt den frygt fra mig, for nu kender jeg Andreas og Ani så godt, at vi har gået ture sammen, vi har spist mad sammen – ja, jeg har sågar boet på deres sofa, når min lejlighed har været lejet ud. Til gengæld har jeg gjort rent i deres lejlighed, når de var ude at rejse i længere tid, og der kom skiftende Airbnb-gæster. Sådan kan vi nyde godt af hinandens hjælp – og ikke mindst selskab.

I næste uge inviterer jeg alle mine naboer på fredagsøl, og jeg må indrømme, at jeg er lidt nervøs. For godt nok kender jeg Andreas og Ani, men jeg kender ikke de andre nær så godt – selvom jeg sidder i bestyrelsen i foreningen.

Ren nabolykke i døråbningen

Trods nervøsiteten glæder jeg mig! Rigtig meget endda. Jeg glæder mig til at snakke lidt mere med dem, som jeg møder i opgangen, som jeg bare får hilst kort på. Og jeg glæder mig til at høre mere om den lille ny babydreng, der er kommet til verden i sidste uge:

Da jeg for to uger siden kom hjem fra arbejde, stod mine underboer i hoveddøren med pakkede tasker og spejdede ud mod gaden. Hun var tydeligvis presset, og det var hendes kæreste også, som utålmodigt kiggede ud mod gaden efter en taxa.

”Du skal føde!” råbte jeg, da jeg så dem, og begyndte spontant at klappe. ”Ja,” smilede hun usikkert og med tårer i øjnene.

Jeg stod der nok lidt for længe og fablede om, hvor fantastisk det var, mens jeg hoppede lidt på stedet – og parret, som tydeligvis også glædede sig, skiftevis grinede og græd. En meget følsom situation, og jeg tænkte på dem dagligt ugen efter, indtil jeg mødte hende på trappen i starten af ugen. Med sin lille dreng. Suk. Han er så fin.

Fucking Flink

Vær med til at skabe naboglæde

Du kan også være med i nabo-udfordringerne og på den måde fejre det gode naboskab. Se her, hvad Fucking Flink skriver:

Fucking Flink inviterer dig og resten af Danmark med på en uges fejring af gode naboer. Det sker lige om lidt, fra d. 23.-27. oktober. Vi gør det i samarbejde med Bolius og Nabohjælp.

Hvad kommer der til at ske?
Flere har spurgt, hvad man kommer til at kunne lave i løbet af Hej Nabo!-ugen (og hey: Du må jo gøre lige, hvad du vil!). Men for at hjælpe dig, har vi lavet én udfordring for hver dag fra mandag til fredag. Udfør en eller flere af dem. Det bestemmer du selv. Man kan vinde 10.000 kr.

Her er udfordringerne
Mandag d. 23. – Sig hej til din nabo.
Det er godt at kende naboen. Og jo flere af naboerne, du kender, des bedre bliver dit nabolag. Så sig hej til din nabo! I samarbejde med Hjerteforeningen.

Tirsdag d. 24. – Invitér på nabo-lasagne.
Man snakker godt over en bid mad. Lav lidt ekstra – og invitér naboen med ind at spise. Fx en nabo-lasagne. I samarbejde med Rema 1000.

Onsdag d. 25. – Få god nabo-samvittighed.
Sig højt, hvem dynamoen i dit nabolag er – og hvad sådan en fantastisk nabo gør for dig og din vej. I samarbejde med Peter Larsen Kaffe.

Torsdag d. 26. – Få super oplevelser med dine naboer.
Det må godt være sjovt at være naboer. Hvem vil du invitere med – eller give billetter til – hvis du fik Alka Superliga-billetter? I samarbejde med Alka Forsikring.

Fredag d. 27. – Hold en Nabobar.
Invitér din nabo, opgang eller gade med. Eller ræk en øl ind til naboen og sig skål over hækken. I samarbejde med Albani.

Og husk: Du øger din chance for selv at blive inviteret til nabolasagne eller nabobar, hvis du skriver ud og opfordrer dine venner og naboer til at være med i Hej Nabo! Så del, del, del!

Vi er alle naboer 🙂

LouiseT

God nabouge!

Jeg er altså hoppet på fredagens udfordring, men måske skulle jeg også prøve mandagens – den er ikke så svær. Og måske onsdagens udfordring. Lidt ros er altid godt, særligt for den, der giver 🙂

/Louise