Nicola Fanetti | Københavnersnuden #234

0
377
Ugens Københavnersnude er Nicola Fanetti – køkkenchef hos Restaurant Brace i Teglgårdstræde. Nicola kommer oprindeligt fra Norditalien, men har været bosat i København de sidste syv år, hvor han har arbejdet på først Noma og siden Era Ora. Nicola bruger masser af tid på at sanke i skoven på Amager og ikke mindst spise på nogle af byens mest interessante steder. Mød hans København her: 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
NF: Lige nu fokuserer jeg på at bygge min fremtid, både privat og professionelt. Det handler meget om at få det til at gå op i en højere enhed, i forhold til at bruge den rigtige tid til arbejde og familie og selvfølgelig prøve at finde lidt til mig selv.

LC: Hvor bor du?
NF: Jeg bor sammen med min smukke kæreste Ursula og min dejlige datter på Amager lige foran Bella Center omgivet af en masse natur.

LC: Hvor går du tur?
NF: Normalt går jeg en tur med min familie i parken nær mit hus på Amager.

LC: Hvor drikker du kaffe?
NF: Hjemme med min egen hjemmebryggede italienske kaffe eller på Democratic Cafe. 

LC: Hvor spiser du?
NF: Jeg spiser normalt på Brace til personalemad med mit hold, ellers vil jeg gerne bestille sushi hjemme og ellers spise på hyggelige og tilbagelænede steder.

LC: Hvor fester du?
NF: Jeg har et travlt liv i øjeblikket, så jeg har ikke så meget tid til fest… 🙂

LC: Hvor inspireres du?
NF: Jeg er inspireret næsten hver dag på arbejde sammen med mit team, derhjemme, når jeg læser en bog, eller når jeg er ude at gå en tur. Det vigtigste er at være omgivet af inspirerende mennesker og altid være nysgerrig.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
NF: Når man kommer lidt uden for byen, eksempelvis i skoven. Jeg kan godt lide at gå i naturen, fx at gå ud og sanke og finde urter eller andre fine råvarer. Det er virkelig et øjeblik med afslapning.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
NF: Første gang jeg kom til København, i 2010 faktisk. Jeg var på en lille rundtur i byen, og jeg var imponeret over, hvor mange fine parker der er.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
NF: Første gang jeg var på sanketur i min tid på Noma (sanketur betyder at gå ud i skoven og samle urter og ukrudt, red.). Det var første gang, jeg var uden for København og så de smukke landskaber, der findes lige rundt om hjørnet. Så mange forskellige typer produkter, råvarer, vilde urter og andre – for mig – helt ukendte og ‘eksotiske’ råvarer. Det var fantastisk at opleve en helt anden madkultur på den måde.

Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
NF: Her er mine anbefalinger:
Morgenmad: Democratic Cafe, Juno the bakery, Mad & Kaffe, The Corner 108
Frokost: Aamanns 1921Aamanns EstablishmentIl Buco, Hija de Sanchez
Aften: Jordnaer, Amass, Geist, Baest

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
NF: Det er ret svært at sige, hvad København mangler. Efter otte år i byen har jeg stadig ikke fundet noget, der mangler 🙂

TUSIND TAK, fordi du ville dele dit København med os, Nicola!

GOD SØNDAG!