Nicolas Förderer | Københavnersnuden #235

0
417
Ugens Københavnersnude er en af grundlæggerne af Ayoola, en økologisk, klimakærlig og koldbrygget kaffe-energidrik. Nicolas Förderer, og hans kompagnoner har kontor på Vesterbro, og det er netop i de københavnske gader og stræder, de henter inspiration til deres Ayoola. Mød Nicolas og hans København her og blive klogere på, hvor kaffe-connaisseuren selv nyder sin kaffe:

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
NF: Til dagligt er jeg founder og medejer af to virksomheder. Den ene er Ayoola, hvor vi har udviklet den klimakærlige koldbryggede kaffeenergidrik Ayoola Organic Cold Brew Energy. Vi launchede i februar i år, og vores tredje smagsvariant med grape/mynte er lige på trapperne. Perfekt læskende og forfriskende til de lange sommerdage og -nætter, som heldigvis venter lige om hjørnet. Min anden virksomhed er 6-Directions. Her producerer vi bæredygtigt træningsudstyr og koncepter til skoler, fitness og rehabilitering med udgangspunkt i vores unikke 6D sliders.

LC: Hvor bor du?
NF: Jeg bor på Amager tæt på Legravsparken.

LC: Hvor går du tur?
NF: Min foretrukne sted er Amager Strandpark. Der kan jeg både gå, løbe og svømme, hvis jeg skulle få lyst til det. Havluften giver mig en masse god energi samtidigt med, at udsigten udover havet er fantastisk.

LC: Hvor drikker du kaffe?
NF: Jeg elsker at få en kop kaffe hos Riccos kaffebarer. Kaffen smager bare fantastisk, og der er klart en forskel i forhold til andre steder. Der er ikke en specifik Riccos, men den i Vanløse har lige det ekstra. Min nyudviklede koldbryggede kaffe med frugt kan også købes hos dem – og det er ret fedt!

LC: Hvor spiser du?
NF: Jeg er en stor fan af Cofocos restauranter. De har så mange forskellige typer restauranter, og kan klart anbefale Llama i indre by. De serverer latinamerikansk-inspireret fusionsmad i natklubagtige omgivelser. Det virker bare.

LC: Hvor fester du?
NF: Det er lidt et svært spørgsmål. Jeg har ikke et specifikt sted, men er fan af Kødbyen. Det er rart ikke at skulle gå så langt, hvis man bliver træt af et sted. Samtidig kan man også møde en masse fede mennesker i selve Kødbyens udendørsområde, da det er muligt at hænge ud her også.

LC: Hvor inspireres du?
NF: Generelt bliver jeg inspireret af Københavns gader og stræder. Livet i byen, på gaderne og menneskerne i den. København har helt klart været en stor inspirationskilde til min nye virksomhed – Ayoola har derfor en stor del af København i sig. Unik og smuk og fyldt med god energi – præcis ligesom København.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
NF: Jeg er fan af Christianshavn. Der er så mange hyggelige steder, hvor man kan sætte sig og nyde solen. Stemningen er helt fantastisk og bygningerne skiller sig klart ud i forhold til andre steder i København.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
NF: Det er ikke en gang så længe siden. Jeg mødtes med en god ven på Papirøen. Vi skulle bare hygge os i strandstolene og drikke nogle øl. Det endte med, vi var 10 mennesker, der dansede og hyggede os til langt ud på natten. Vi var fem nationaliteter, som ikke kendte hinanden på forhånd. København kan det med samle mennesker, og det er bare helt fantastisk.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
NF: Der skal vi et par år tilbage, da jeg blev student. Det var en fed oplevelse at køre rundt i studentervognen i København. På daværende tidspunkt have jeg kun boet i København i to år, så det var vildt fedt at opleve byen på den måde. Alt var så stort og nyt!

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
NF: Der findes mange ting at give sig til, men på stående fod ville jeg anbefale at leje en lille båd og sejle rundt i kanalerne, når vejret er dejligt. Der er der plads til både at spise og drikke og være lidt privat på en anden måde.

LC: Dit soundtrack til byen?
NF: Helt klart The Midnight med ”Lost Boy”. Genren er nostalgisk 80’er-synthwave med masser af pulserende elektronik. Det passer perfekt til min oplevelse af København.

[ot-video][/ot-video]

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
NF: Jeg synes, det kunne være helt vildt cool, hvis der kom sporvogne på enkelte strækninger i Indre by. Det ville give byen et historisk tvist, og jeg ved, de har kørt for mange år tilbage.

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Nicolas!