Nille Nyc | Københavnersnuden #188

0
211
Ugens københavnersnude er en stærk karrierekvinde, der erobrer mandsdominerede områder. Hun brænder for at lave sange, som hun mener er vigtige i en tid, hvor alting er flygtigt. Og så står hun for det hele selv – lige fra sangskrivning til udgivelser og PR. Lige nu er hun aktuel med den triphop inspirerede single “Waiting”, som fortæller historien uforløst kærlighed. Senere på året planlægges der udgivelse af endnu to singler. Mød superseje Nille Nyc og hendes København her:

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Nille: Jeg har netop udgivet min anden single, Waiting, og bruger derfor tid på at promovere denne. Da jeg er en DIY artist, står jeg for hele pakken selv, ligefra sangskrivning, co-produktion, udgivelse, samt presse og promovering. Samtidig er jeg i fuld gang med de næste to singler, som skal udgive senere på året. Og så er jeg lige startet et nyt job i CPH lufthavn, så der er fuld knald på.

LC: Hvor bor du?
Nille: Jeg bor faktisk på landet, syd for København. Jeg er vild med kontrasten imellem storbylivet og livet på landet og bruger dette til inspiration i min musik.

LC: Hvor går du tur?
Nille: Når jeg er i byen, får jeg ekstremt meget inspiration af at gå en tur ned af Nørrebrogade. Der er så stor diversitet i kulturer, og det skaber masser af liv og input.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Nille: Når jeg indspiller musik, foregår det i et privatstudie på Frederiksberg og så runder jeg gerne The Coffee Collective på Godthåbsvej, da deres kaffe er ren balsam for min kaffeelskende sjæl.

LC: Hvor spiser du?
Nille: Når det kommer til mad, så er jeg faktisk vild med gadekøkkener, a la Copenhagen Streetfood på Papirøen, som jo er lukket nu. Samtidig er jeg vild med Paris og har været der mange gange, så det er oplagt at tage en klassisk runde på Pastis på Gothersgade og få en bid af den parisiske stemning.

LC: Hvor fester du?
Nille: Jeg har alt for travlt til at feste ude, men jeg skylder Culture Box et besøg en lørdag aften, da det klart er stedet for elektronisk musik i København.

Culture Box

LC: Hvor inspireres du?
Nille: Jeg inspireres helt klart mest i bevægelse. Når jeg løber igennem byens gader en tidlig morgen, så giver det mig en klar fornemmelse af at være en del af en kultur i bevægelse og en by i kontrast. Når jeg løber i skoven, tæt ved mit hjem, kommer der igen kontraster til byen, der får billeder frem af store følelser, håbløshed, forelskelser og visdom. Det giver masser af input til min musik.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Nille: Helt klar i studiet hos min producermakker, Mette (Damm) på Godthåbsvej. Det er min safezone, hvor jeg udfolder mig kreativt.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Nille: Forelskelse kan komme i mange former, og jeg føler tit en større samhørighed, når jeg er til en koncert og alle blandt publikum synger med. Jeg husker typisk kun følelsen, hvis den bliver genskabt i form af lyd eller duft.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Nille: Mine bedsteforældre boede i NV kvarteret, og jeg sad tit i vindueskarmen som barn og spiste franskbrødsmadder og fik kaffe med sukker og mælk i, men jeg kiggede ned på gaden, hvor travle københavnere var på vej et sted hen. Jeg forestillede mig, hvor de skulle hen, og hvad deres arbejde var.

The Lab Cph

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Nille: Find en koncert med en upcoming kunstner fx på Rust, og mærk stemningen af noget nyt, blomstrende og uspoleret, der stadig har sit ego og sin stil intakt. Det er en del af byen, som vi skal passe på. Det uspolerede og intakte. Det ligger der en kæmpe styrke i.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? Nille: Flere solskinsdage i Nyhavn, nej, hahaha, byen skal passe på at koncepter ikke overtager det spontane, så endnu mere spontanitet, der ikke behøver at blive markedsført på de sociale medier som det nye sort.

LC: Dit soundtrack til byen?
Nille: Amanda Rakel’s EP “Soaked” er et virkeligt godt bud på et solidt soundtrack. Hendes meget personlige og mørke tekster sat sammen med det elektroniske univers skaber en unik stemning, som passer glimrende til en gåtur en sen aften igennem byens gader.

Kill J’s “You’re Good but I’m Better” giver et kick-ass skub til energien, når den skal findes frem på en grå regnsvejrsdag.

https://youtu.be/_HMBRKju_-8

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os Nille! Hør hendes single “Waiting” lige her.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here