Ny Vinbar på Vesterbro

1
328

Man skulle næsten ikke tro, at der kunne være flere vinbarer i København, og da slet ikke på Vesterbro. Hvor mange har vi efterhånden – 5-6?
Nu er der i hvert fald kommet en ny. Eller det vil sige, der er kommet en vinstue, som de kalder den. Vesterbro Vinstue. Og den er faktisk mægtig hyggelig. Den er åbnet der, hvor Strassen lå. Et caféspot som til alle tider har haft det svært med konkurrencen fra naboen, den populære Bang & Jensen. Mon Vesterbro Vinstue klarer den bedre?

Kreativ belysning

I hvert fald fortjener de en chance, for de har styr på sagerne, er venlige og åbne og guider gerne en vin-novice som mig. Og så er stemningen i baren lidt lige som Bibendum – uhøjtidelig, glad og kærlig (forstået på den måde, at man fornemmer, at personalet kan lide at være på arbejde blandt glade gæster og masser af vinflasker).

Fin Fyr

Indretningen fejler heller ikke noget. Jeg er især meget glad for denne festlige fyr.

Jeg har kun drukket vin i vinstuen, men man kan faktisk også få mad – bl.a.baskiske tapas ‘pinxtos’ og jeg har allerede hørt godt om det. Jeg forestiller mig, at det bliver et yndet hæng-ud-sted i efterårsmånederne for os tørstige vesterbroere.

Den fine bar (efter lukketid – derfor ingen mennesker :))
Hyggekrogen

Og så har de sat et bord i en døråbning, så man har frit kig ud til hjørnet af Istedgade og Oehlenschlægersgade. Pladsen fungerer fint som vindue ud til det modeshow, som Vesterbro nogle gange kan præstere på en fredag og lørdag nat.

Vesterbro Vinstue mangler faktisk kun at udvide deres åbningstid, som lige nu er indtil kl. 1.00 fredag og lørdag. Og så mangler de en hjemmeside, der kan fortælle førstegangsbesøgende, hvad de er for en størrelse. Men det er småting. På gensyn i weekenden, Vesterbro Vinstue 🙂

Find vinstuen på Facebook her.

/Louise