Nyt hørespil i Københavns kanalbåde

0
309
Hvis du har været på en kanalrundfart bare et par gange, så kender du sikkert de fleste historiske facts om bygninger og arkitekturen omkring Københavns havn til hudløshed. Nu har kunstner, Maj D udskiftet de velkendte guides med et hørespil. Vi var inviteret til forpremieren, og var ganske positivt overrasket over det nye take på den velkendte kanalrundfart. 

Jeg er en sucker for kanalrundfarter! Jeg synes, det er en af de hyggeligste måder at lege turist i egen by – det er billigt, det er nemt, og du får en hyggelig sejltur ud af det. Men jeg må indrømme, at jeg de sidste par gange ikke rigtig har lyttet med, når guiden har snakket. Lige med undtagelse af min sidste tur, hvor guiden sang ”Tomorrow” under metrobyggeriet ved Gammel Strand. Det var nyt og uventet og sjovt. Men ellers tror jeg efterhånden, at jeg ved, hvad der er at vide om Operaen, diverse kirker, fredede huse, Mærsk hovedkvarteret, Den Lille Havfrue osv.  Der er ikke så meget nyt under solen, medmindre der kommer nye bygninger til langs havnekajen. Det er jo i store træk den samme info, du får hver gang – jeg har endda overvejet at tage turen med spansk guide, bare for variationens skyld – men til trods for det, så er og bliver en kanalrundfart bare super hyggelig.

Så derfor var vi jo meget glade for, at have fået en invitation til forpremieren på en kanalrundfart med et ”hørespil” om Københavns historie og især historien om Den Lille Havfrue.

Det er kunstneren Maj D, der står projektet, som hun har lavet i samarbejde med København kanalbåde. Og til forskel fra den traditionelle kanalrundfart er der ingen historiske facts, det hele er en lang historie, der udspiller omkring Den Lille Havfrue. Det er en poetisk tidsrejse gennem Københavns historie som i denne fortælling også indblander Christian 4. og al den arkitektur, som han har bidraget med i København og omkring havnen.

Vi følte måske at historien var meget børnevenlig, og ikke så meget rettet mod voksne, og så er der er taget sig en del kunstneriske friheder i historien om Den Lille Havfrue. Men udover det, så er det en virkelig god idé at give kanalrundfarterne et nyt oplevelsesformat. Jeg kunne sagtens forestille mig, at man kunne gøre det samme med andre historier end Den Lille Havfrue, så jeg håber, at Københavns kanalbåde vil tage idéen om hørespillet til sig.

Hørespillet er endnu ikke blevet del af en fast rute hos kanalbådene endnu – indtil videre er der premiere den 25. februar. Du kan læse mere om eventen og finde billetter her.

/Louise B