ØKOLOGISK MORGENMAD PÅ ØSTERBRO

ØKOLOGISK MORGENMAD PÅ ØSTERBRO

by 05/08/2016

Fredag morgen startede jeg dagen på den nyåbnede café, Djuus, på Blegdamsvej 78 på Østerbro. Her fik jeg en bland-selv-morgenmad med avocado-rugbrødsmad, rødbedehummus, matcha bowl og raw cake. Og dagens juice fyldt med ingefær, æble og spinat.

Processed with VSCO with c1 preset

Jeg er gået freelance som journalist per 1. juli, og derfor har jeg nu mulighed for at tilbringe mine dage rundt omkring i byen på diverse caféer, mens jeg skriver og arbejder på laptoppen. Det fungerer perfekt for mig at komme ud om morgenen, arbejde igennem, tage tidligt fri om eftermiddagen og tidlig aften, og så arbejde igen efter kl. 20.

Denne solskinsrige fredag morgen kl. 8 mødtes jeg med min veninde, Camilla, som havde anbefalet Djuus på Østerbro. Djuus er en økologisk café, der åbnede den 1. april i år, og som bringer der populære bland-selv-koncept til denne bydel.

Processed with VSCO with c1 preset

Du får en ‘stemmeseddel’, hvor du krydser af, hvor mange små retter, du vil have. Bestil enten 3, 5, eller 7 til en pris af henholdsvis 69 kr., 109 kr. eller 139 kr. Jeg gik efter fem retter: avocado, rødbedehummus, mini matcha bowl, ristet rugbrød og en raw cake. Hertil købte jeg dagens juice med spinat, ingefær, æble og citron – en frisk og opkvikkende start på dagen.

Djuus

Jeg taler tit med kolleger om, hvorfor der er så få steder i byen, der er økologiske, når nu vi er blevet en befolkning, der går meget mere op i økologiske dagligvarer, end så mange andre befolkninger – især i storbyerne. Men når jeg taler med restauratører og lignende, siger de alle sammen, at det stadig er meget dyrt og dermed vanskeligt at få til at køre rundt, samtidig med at man hellere skal gå efter lokale fødevarer, hvis du skal gå efter det bedste for verden.

Processed with VSCO with c1 preset

En økologisk café cykler jeg gerne gennem hele byen om morgenen for at opleve, for maden smager virkelig godt: avocadoen har fået mandler og citron, samt en slags dijonsennep, matcha bowlen er rig på ristet granola, og raw kagen har en skøn kakao-smag og er lækker og cremet på en trøffel-facon på grund af dadlerne.

Vi talte under morgenmaden om, at ingen af os er hverken A eller B mennesker – “jeg er god i begge ender”, som Camilla sagde. Og jeg giver hende ret. Hvis jeg kan bestemme, og det kan jeg nu de fleste dage, arbejder jeg meget gerne tidligt om morgenen og om formiddagen, holder eftermiddagen fri, og tager derefter fat på arbejdet igen om aftenen efter aftensmad. Det er på disse to tider af døgnet, at jeg er mest frisk, og når jeg kombinerer min morgen med økomad fyldt med sundhed hos Djuus, får jeg en god dag.

/Louise

Fakta:
Åbningstider: 7.30-17
Adresse: Blegdamsvej 78, 2100 København ø
Hjemmeside: djuuscopenhagen.dk

Skærmbillede 2016-08-05 kl. 09.42.29

IN ENGLISH: 

If you are looking for an organic café in Copenhagen, where you can enjoy a healthy breakfast, look no further: Djuus at Østerbro. Here you can select your own little plate of beautiful dishes and create the perfect start to your day. Go for their avocado open sandwich and their mini matcha bowl – and satisfy your sweet tooth with a raw cake.

Price start at 69 dkr. for three small dishes.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.