Den svære snak – organdonation

0
137
Organdonation. Det er for mange mennesker svært at forholde sig til, og det er måske også ubehageligt og skræmmende. For så skal vi tænke på os selv, når vi er døde. Vi ved ikke, hvornår det sker, hvad der sker og hvor det sker, og mange af os har slet ikke lyst til at tænke på det. Inklusiv mig selv. Men jeg vil gerne slå et slag for at forholde sig til det. Det kan faktisk redde mange liv. Hør mere om det her:

Hvorfor skal vi snakke om det og tænke på det, når det er så ubehageligt?
Fordi du, som ene person, kan redde op til syv liv. Det synes jeg er tankevækkende. Og smukt. For når jeg engang ikke er her mere, så er det da fantastisk, at man kan redde syv personers liv. Og det vil jeg gerne tro på, at mine pårørende også kan finde noget smukt ved. Forhåbentlig er jeg gammel, når jeg dør, men hvis det skulle ske før, hvilket på mange måder er så meningsløst, så synes jeg, at der er noget mening ved at hjælpe andre.

Undersøgelser viser, ifølge Dansk Center for Organdonations hjemmeside, at op imod 87% af befolkningen faktisk er positive over for organdonation, men at vi ikke har lige så høje donationsrater. Derfor er det vigtigt at tage stilling, for ellers er det ens pårørende, der skal stå med den svære beslutning.

Imorgen er det organdonationsdagen i hele landet, der skal sætte fokus på organdonation og få os til at tale om det og tage stilling. I København sætter Rigshospitalet fokus på det og inviterer alle ind i forhallen til Kulturnatten i København i aften. Her demonstrerer læger og sygeplejersker hjernedødsundersøgelsen på en dukke. Og du kan deltage i en quiz om organdonation, læse om organdonation på plakater og se en opstillet intensivstue. Læs mere her.

HVOR: Rigshospitalet, forhallen ved hovedindgangen, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø HVORNÅR: 17.00-23.00

Tag stilling og registrer dig her. Og god weekend til jer alle.

/Nathalie

Dette indlæg er ikke sponsoreret. Det er blot en sag, som jeg synes er rigtig vigtig. 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here